OM wil bedreigers Halsema vervolgen: 'Beneden alle peil'

door BrentTomassen 228

Bron AT5

OM wil bedreigers Halsema vervolgen: 'Beneden alle peil'

door BrentTomassen 228

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Het Openbaar Ministerie wil dat de bedreigers van burgemeester Femke Halsema flink gestraft worden, zo meldt hoofdofficier René de Beukelaer tegenover AT5. Halsema werd door Ajax-supporters bedreigd nadat de gemeente Amsterdam besloot geen huldiging in de binnenstad te houden voor de landskampioen door een gebrek aan beveiligers.

'Het onderzoek is gaande en dat gaat wat mij betreft tot vervolgingen leiden', zegt De Beukelaer in AT5's Park Politiek. 'Het zijn allemaal onsmakelijke berichten die er komen, maar dan kijken wij ook: is het daarnaast ook strafbaar? Nou, er zitten ruim voldoende ook strafbare meldingen tussen en dat gaat er dan over dat de burgemeester moet worden aangepakt, gewelddadig moet worden aangepakt, ze wordt uitgescholden. Ik vind het eigenlijk beneden alle peil.'

De hoofdofficier benadrukt dat de beslissing om de huldiging niet in de stad maar in de Johan Cruijff Arena te houden, er uiteindelijk een was van de driehoek samen met Ajax. 'En als dat dan gebeurt, dan is onze burgemeester ineens de kop van jut- en dat gaat op een hele grove manier. Ik vind dat echt niet kunnen en wij pakken die zaken dus ook aan.'

Het OM hoopt met met deze zaak en ook met andere zaken tegen online bedreigers een voorbeeld te stellen. 'Tegelijkertijd zou ik het heel fijn vinden als we politiek voor elkaar boksen dat mensen met een Instagram-account, op Telegram, Twitter, dat die bekend zijn, want je kunt dus heel anoniem de verschrikkelijkste dingen roepen', besluit de woordvoerder.

Wil jij als nieuwe speler vijftig euro aan free bets winnen? Zet een euro in op een Champions League-finale met één doelpunt!

Let op: Gokken kan verslavend zijn! Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties