Van der Sar spreekt schande over bedreigingen Halsema uit: 'Echt waardeloos'

door Bart Veenstra 0

Bron ANP

Van der Sar spreekt schande over bedreigingen Halsema uit: 'Echt waardeloos'

door Bart Veenstra 0

Bron ANP

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar is op zijn zachtst gezegd niet blij met de beledigingen en bedreigingen aan het adres van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. Nadat maandag bekend werd dat Ajax niet in de binnenstad gehuldigd kan worden, werd de burgemeester bedreigd.

'Natuurlijk keur ik die beledigingen en bedreigingen ten strengste af', aldus Van der Sar tegenover het ANP, geciteerd door onder meer Vandaag Inside. 'Het lost niks op en het is slecht voor de naam van onze club. Maar ik vind het vooral naar onze burgemeester toe echt waardeloos.'

Vanwege een tekort aan beveiligers denkt de gemeente Amsterdam dat een huldiging voor zo'n 100.000 mensen in de binnenstad niet veilig kan worden georganiseerd. Om die reden zal de mogelijke huldiging woensdagavond plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA. Toen dit nieuws maandag naar buitenkwam, regende het bedreigingen aan het adres van Halsema.

'Waarom doe je zoiets', vraagt Van der Sar zich af toen hij hoorde van die bedreigingen. 'Ze doet naar eer en geweten haar werk voor de stad Amsterdam. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen daar dan zo op reageren. Als we kampioen worden, dan vieren we dat het liefste op het Museumplein, dat mag duidelijk zijn. Maar ze heeft uitgelegd waarom dat niet mogelijk is en daar hebben we mee te dealen', spreekt de algemeen directeur van Ajax klare taal.

Halsema haalde huldiging Ajax in 2019 juist terug naar Museumplein

De laatste keer dat Ajax een landstitel met publiek kon vieren, was in 2019. In dat jaar was het juist Halsema die de huldiging na vele jaren terughaalde naar het Museumplein. Vanwege de coronamaatregelen kon Ajax vorig jaar niet gehuldigd worden, terwijl Ajax het jaar ervoor eerste werd zonder kampioen te worden.

Ajax kan woensdagavond kampioen worden als het wint van sc Heerenveen. De voorsprong op titelconcurrent PSV bedraagt vier punten en in totaal zijn er nog twee duels te spelen. De Amsterdammers hebben in principe nog twee punten nodig om de landstitel binnen te slepen.

De bookmaker verwacht dat Ajax woensdag tegen sc Heerenveen kampioen wordt. Bekijk hier de odds!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over: