Ajax krijgt bij kampioenschap geen huldiging in de stad

door Jesse ter Haar 284

Bron AT5

Ajax krijgt bij kampioenschap geen huldiging in de stad

door Jesse ter Haar 284

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Ajax hoeft bij een kampioenschap niet te rekenen op een huldiging in de stad, zo brengt AT5 maandag naar buiten. Het medium kreeg de informatie door van de gemeente Amsterdam en het besluit heeft alles te maken met een gebrek aan beveiliging.

Zoals er in meer sectoren een personeelstekort is, blijkt dit in de beveiliging ook het geval. Er zijn niet genoeg beveiligers beschikbaar om een eventuele huldiging van Ajax in goede banen te leiden. Een huldiging komt er, maar dan in en nabij de Johan Cruijff ArenA en niet in de binnenstad. Hierbij geldt dat alleen de fans die een kaartje hebben voor de wedstrijd aanwezig kunnen zijn.

De kans is groot dat Ajax zich komende woensdag tot kampioen van Nederland mag kronen. De Amsterdammers verdedigen een voorsprong van vier punten op PSV, terwijl er nog twee wedstrijden te spelen zijn. Dat betekent dat een overwinning op sc Heerenveen of Vitesse voldoende is. Vanwege het hogere doelsaldo zouden twee gelijke spelen normaal gesproken ook volstaan.

Het zo geliefde Museumplein wordt vaker niet dan wel vrijgemaakt voor een huldiging van Ajax. In de 21ste eeuw werden de Amsterdammers acht keer kampioen, maar slechts drie keer werd dat op het Museumplein gevierd. In de afgelopen jaren had het ontbreken van een feest voor de club en supporters vooral te maken met de uitbraak van het coronavirus.

Gemeente Amsterdam deed verwoede pogingen

Overigens komt naar buiten dat de gemeente wel een poging heeft gewaagd om voldoende beveiliging te regelen voor een huldiging. Er zouden twaalf bedrijven benaderd zijn, maar de gewenste aantallen konden niet bereikt worden. Ook werden onder anderen stewards en beveiligers in opleiding werden gepolst, maar via die weg bleek het eveneens niet haalbaar. 'Uiteindelijk hebben de driehoek en Ajax moeten concluderen dat het Museumplein geen optie was voor een huldiging', zo stelt men bij de gemeente.

Lees meer over: