Halsema doet aangifte na doodsbedreigingen van Ajax-fans

door Jesse ter Haar 23

Bron Het Parool

Halsema doet aangifte na doodsbedreigingen van Ajax-fans

door Jesse ter Haar 23

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, doet aangifte naar aanleiding van doodsbedreigingen die ze ontving van Ajax-fans, zo meldt onder meer Het Parool. Halsema besloot vanwege een gebrek aan beschikbare beveiligers de huldiging van Ajax niet in de stad plaats te laten vinden en dat schoot bij menigeen in het verkeerde keelgat.

De berichten waarmee Halsema te maken kreeg, waren niet alleen aan haar persoon gericht. Ook haar naasten kregen het te verduren. Ze liet zich online al uit over uitlatingen door te zeggen: 'Sinds wij dit bericht naar buiten hebben gebracht ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen, hou je in!'

Ondanks de oproep waren er meerdere personen die op de dag van de huldiging bij het huis van de burgemeester probeerden te komen. De politie en ME waren nodig om dit te voorkomen en hielden de omgeving van de woning gedurende de dag in de gaten. Halsema zou 'woedend' zijn vanwege de inbreuk in haar privésituatie.

Nu, ruim een week later, reageert Halsema op de ongeregeldheden. 'Ik kan best tegen een stootje', spreekt ze, waarna ze begrip toont voor de gedupeerde Ajax-fans die het feest met de Ajax-spelers wilden vieren. 'En ik heb ook begrip voor de teleurstelling van de supporters; die voelden wij immers ook. Maar de inhoud van deze berichten was dermate ernstig dat aangifte noodzakelijk was.'

Het is niet bekend hoe veel aangiftes Halsema heeft gedaan. Daar laat de voormalig politicus zich niet over uit. Wel is bekend dat het om online bedreigingen gaat. Tot bedreigingen buiten de online wereld lijkt het niet te zijn gekomen. Overigens vond er alsnog een huldiging plaats voor Ajax, maar dat gebeurde binnen de muren van de Johan Cruijff ArenA en bovendien was het enkel en alleen toegankelijk voor supporters met een wedstrijdticket.

Sportbookies had vorige week 80 procent goed. Check de beste wedtips voor voetbal voor dit weekend.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over: