OM houdt drie verdachten aan voor bedreigen van burgemeester Halsema

door Bas Velzel 0

Bron Openbaar Ministerie

OM houdt drie verdachten aan voor bedreigen van burgemeester Halsema

door Bas Velzel 0

Bron Openbaar Ministerie

Laatst geüpdatet

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie verdachten aangehouden voor het online bedreigen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. De leeftijd van de verdachten varieert van achttien tot 24 jaar oud. Ook een jongen van dertien jaar oud werd door de politie gepakt voor bedreigingen aan het adres van Halsema, hij wordt uiteindelijk niet vervolgd.

Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De verdachten komen uit Hollands Kroon, Den Bosch en Dokkum. Halsema maakte eerder bekend dat ze aangifte deed van de online bedreigingen vanwege de beslissing om de huldiging van Ajax op het Museumplein niet toe te laten staan. De drie verdachten zijn na die aangifte aangehouden.

De dertienjarige jongen komt uit Culenborg. Hij heeft een gesprek gehad met de politie, in het bijzijn van zijn ouders, en heeft een reprimande gekregen van de politie. Wel werd hij geadviseerd om een excuusbrief te schrijven aan Halsema en dat heeft hij is inmiddels ook gedaan. Het OM heeft besloten om het niet te vervolgen.

Naast de drie aangehouden verdachten is een aantal verdachten gevraagd om naar het politiebureau te komen. De politie kan niet uitsluiten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen voor het bedreigen van de burgemeester.

Lees meer over: