Neres: 'Je overweegt die drugs-optie bijna ook'

door BvdPloeg 9

Neres: 'Je overweegt die drugs-optie bijna ook'

door BvdPloeg 9

Laatst geüpdatet

David Neres en Danilo Pereira hebben een mooie voetbalcarrière in het verschiet liggen, maar beide Brazilianen hadden ook de criminele wereld in kunnen gaan. Dat vertellen ze in een uitgebreid interview op Ajax.nl.

De twee aanvallers vertellen dat ze uit een goed gezin komen, waarbij ze alles te danken hebben aan hun familie. In Brazilië was de verleiding namelijk groot om het criminele pad op te gaan. Neres zag en ziet veel kinderen die het doen. 'Dat had ons ook kunnen overkomen. Je ziet om je heen dat door drugs het geld makkelijk binnenkomt. Op een gegeven moment overweeg je die optie bijna ook, omdat je je schaamt voor je eigen gebrek aan geld. Er gaat van alles door je hoofd. Vrienden die ik als broers beschouw, zag ik de criminaliteit ingaan. En ik kon niks doen om hen te helpen. Mijn ouders hebben mij ervoor gewaarschuwd. Mijn moeder zei altijd: "Zoon, focus op je doelen. Ga leren. Als je iemand wil worden, werk er dan voor. Als iemand je vraagt om iets verkeerds te doen, doe het dan niet. Focus op je werk, en daar zul je heel ver mee komen."'

Ook Pereira voelde de drang om snel geld te verdienen, maar kwam uiteindelijk door zijn talent bij Ajax terecht. 'Ik liet het uitgaan voor wat het was om mij op een belangrijke wedstrijd van de volgende dag te focussen. Ik zag mijn vrienden plezier hebben, terwijl ik dan thuis zat en vroeg naar bed ging. Dan gaat het om wilskracht.' Desondanks hebben Neres en Pereira ook genoeg goede herinneringen aan hun jeugd. Zo vertellen ze over voetballen op straat, hun liefde voor de voetballer Ronaldinho en het lekkere weer.

In Nederland volgde namelijk een cultuurshock op dat gebied. Zo kunnen beide Ajacieden nog steeds weinig begrijpen van de kou. 'Het ene moment regent het, en ineens is het weer zonnig. Dan is het koud en dan is het weer zonnig', zegt Pereira. Neres. 'Klopt! En wanneer het regent, fietsen de Nederlanders gewoon door alsof er niets aan de hand is. Ook al is het onwijs koud, de Nederlander loopt gewoon rustig door.' Neres is de enige van de twee die uitkijkt naar sneeuw. 'Het was mijn droom om sneeuw te zien. Hopelijk kan ik nog een keer sneeuwballen naar deze sufferd gooien!'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.