Labyad over juichen: 'Kappersvideo is van maanden geleden'

door Thijs Zwagerman 39

Labyad over juichen: 'Kappersvideo is van maanden geleden'

door Thijs Zwagerman 39

Laatst geüpdatet

Matchwinner Zakaria Labyad vond de achtste finale van de KNVB-beker woensdagavond een zwaar duel. Op bezoek bij AZ won Ajax door de treffer van Labyad met 0-1, maar gemakkelijk ging dat - mede door diverse omstandigheden - niet. Labyad reageert ook op zijn opvallende manier van juichen.

‘We speelden onder moeilijke omstandigheden. Het veld was erg glad en de wind was enorm’, legt Labyad uit aan ESPN. ‘Bij vlagen hebben we ons spel kunnen spelen, maar bij bepaalde ballen zag je dat de wind de bal van richting veranderde. Het was een hele moeilijke pot, maar gelukkig zijn we door.’

De gelegenheidsspits baarde na het scoren van de 0-1 opzien door zijn manier van juichen. Het was een subtiele verwijzing naar de ophef die eerder deze week ontstond nadat er een filmpje uitlekte waarop Labyad, Quincy Promes en André Onana werden geknipt in een kapperszaak. Dit is momenteel verboden, maar volgens Labyad hebben hij en zijn ploeggenoten niets strafbaars gedaan.

‘Er werd natuurlijk gezegd dat André, Quincy en ik naar de kapper zouden zijn geweest, maar die video is duidelijk van maanden geleden. Dat het nu wordt gebruikt is zonde, want wij willen ons focussen op het voetbal. Iedereen van ons houdt zich aan de maatregelen. We begrijpen namelijk dat we een voorbeeldfunctie hebben. De video’s zijn van twee of drie maanden geleden, dat zie je ook wel aan mijn huidige kapsel’, besluit de Ajacied met een knipoog.

Lees meer over:
Plaats reactie
Meer opmerkingen