Kabinet geeft vrijdag persconferentie over versoepelingen per 26 juni

door BartVeenstra 10

Bron De Telegraaf

Kabinet geeft vrijdag persconferentie over versoepelingen per 26 juni

door BartVeenstra 10

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven aankomende vrijdag een persconferentie over de aanstaande versoepelingen. De versoepelingen die gepland stonden voor 30 juni zouden al vanaf 26 juni ingaan, zo meldt onder meer De Telegraaf.

Rutte en De Jonge zullen vrijdag aankondigen dat de horeca tot 00.00 uur open mogen blijven en bovendien mogen ook de discotheken en nachtclubs - zij het met toegangstesten - weer open. Verder zijn er grotere groepen in binnenruimtes (honderd mensen) toegestaan en daarnaast zouden ook sportwedstrijden weer zijn toegestaan.

Aankomende woensdag komt het demissionaire kabinet bij elkaar voor overleg over de vervroeging van de versoepelingen. Bovendien bespreekt men ook het al dan niet overeind houden van de basismaatregelen tot in augustus. De Telegraaf schrijft dat volgens een betrokkene de kans groot is dat de mondkapjesplicht half juli of misschien al 26 juni wordt afgeschaft. De anderhalve-meter-regel wordt nog wel gehandhaafd.

Dit betekent volgens de krant dat toegangstesten voor evenementen waar die afstandsregel wordt losgelaten voorlopig overeind blijft. Vorige week kwam al naar buiten dat het kabinet aanstuurt op evenementen met de volledige capaciteit, mits de bezoekers zijn getest of zijn gevaccineerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties