Vanaf 30 juni elk evenement op volle capaciteit mogelijk

door BartVeenstra 185

Bron NU.nl

Vanaf 30 juni elk evenement op volle capaciteit mogelijk

door BartVeenstra 185

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen op honderd procent capaciteit te organiseren. Voorwaarde is wel dat er gebruik wordt gemaakt van toegangstesten. Dat laat staatssecretaris Mona Keijzer vrijdag weten.

Op NU.nl valt onder meer te lezen dat vanaf 30 juni evenementen toegestaan zijn waar een capaciteit van honderd procent mogelijk is en waar bezoekers geen afstand van 1,5 meter hoeven aan te houden. Het gaat om evenementen waarvoor een toegangsbewijs nodig is. Bezoekers moeten zich laten testen of een vaccinatiebewijs hebben.

Het nieuws van vrijdagmiddag zal met luid gejuich worden ontvangen in de Johan Cruijff ArenA. Het zou betekenen dat Ajax zijn stadion vanaf het nieuwe seizoen weer volledig gevuld kan krijgen, mits de fans zich hebben laten vaccineren of hebben laten testen.

De NOS voegt er het volgende aan toe: 'Het kabinet heeft besloten om voetbalstadions per 30 juni weer volledig open te stellen voor publiek. (...) Bezoekers moeten een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test laten zien. Als ze eenmaal zijn toegelaten, hoeven ze geen anderhalve meter afstand te bewaren en geen mondkapje te dragen.'

Het nieuws zou betekenen dat er bij de start van het nieuwe Eredivisieseizoen weer publiek in het stadion aanwezig mag zijn. Een week voor de start van de Eredivisie, wanneer de strijd om de Johan Cruijff Schaal op de agenda staat, mogen er ook weer fans op de tribune zitten. Vooralsnog wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 7 augustus gespeeld. Ajax, dat de dubbel won, speelt dan tegen de nummer twee van vorig seizoen: PSV.

Verwacht jij dat het Nederlands elftal met 2-0 wint van Oekraïne? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties