Timber kan zaterdag rentree maken voor Arsenal tegen Bournemouth

door Bart Veenstra 11

Bron Charles Watts

Timber kan zaterdag rentree maken voor Arsenal tegen Bournemouth

door Bart Veenstra 11

Bron Charles Watts

Jurriën Timber kan zaterdag zijn rentree gaan maken voor Arsenal. Manager Mikel Arteta van de Londense topclub bevestigt dat de oud-Ajacied behoort tot de selectie voor het competitieduel met Bournemouth, zo meldt journalist Charles Watts via X.

Timber liep tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Nottingham Forest een zware knieblessure op. Zodoende stond hij vrijwel het hele seizoen aan de kant en kon hij zijn team niet helpen in de titelstrijd. Inmiddels is Timber weer fit en kan hij zaterdag tegen Bournemouth zijn rentree gaan maken.

In de afgelopen periode maakte Timber al minuten voor het O21-team van Arsenal. Zo was hij tegen Blackburn Rovers nog op prachtige wijze trefzeker. Afgelopen zondag maakte hij ook minuten tegen de reserves van Liverpool.

Mogelijkheden voor Timber op linksback

Bij Arsenal wordt Timber gezien als rechts- of linksback. Op de rechtsbackpositie geniet Ben White de voorkeur, maar op links zijn er meer kansen voor de oud-speler van Ajax. Dit seizoen speelden daar Takehiro Tomiyasu, Jakub Kiwior en Oleksandr Zinchenko. Geen van die drie spelers wist - mede door blessureleed - een vaste basisplaats af te dwingen.

Of Timber in de basis begint tegen Bournemouth valt te betwijfelen. In de afgelopen duels kreeg Tomiyasu een basisplaats, terwijl Arteta tegen de kleinere ploegen uit de Premier League vaak kiest voor Zinchenko als linksback.

Arsenal mag nog hopen op titel in Premier League

Arsenal mag nog altijd hopen op de winst van de Premier League. De Londenaren staan bovenaan, maar hebben wel een duel meer gespeeld dan Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola zou - bij winst van het inhaalduel - twee punten boven Arsenal staan. Wel heeft Arsenal een beter doelsaldo, waardoor The Gunners kampioen zouden worden als beide ploegen met hetzelfde puntenaantal de competitie eindigen.

In het restant van de competitie speelt Arsenal nog tegen Bournemouth (thuis), Manchester United (uit) en Everton (thuis). Titelconcurrent Manchester City treedt nog aan tegen Wolverhampton Wanderers (thuis), Fulham (uit), Tottenham Hotspur (uit) en West Ham United (thuis).

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Poll: Wie wint de Premier League?
0%
0%

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.