[Update] Timber maakt rentree bij Arsenal; basisplaats bij O21

door Jesse ter Haar 26

Bron Arsenal

[Update] Timber maakt rentree bij Arsenal; basisplaats bij O21

door Jesse ter Haar 26

Bron Arsenal

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber gaat maandag de volgende stap zetten in zijn herstel. De verdediger neemt het met Arsenal Onder 21 op tegen de leeftijdsgenoten van Blackburn Rovers en dat betekent zijn rentree in wedstrijdverband.

'Jurriën gaat maandag met Arsenal Onder 21 meedoen. Na de wedstrijd met de beloften kijken we hoe ver Jurriën in zijn herstel zit en hoe hij zich voelt', vertelt Mikel Arteta - trainer van Arsenal - op de persconferentie van vrijdag. 'Hij doet het erg goed op de trainingen. Nu moet hij die laatste stap nog zetten en wedstrijden spelen. Het duel met Wolves komt te vroeg.'

De voormalig speler van Ajax maakte in de afgelopen zomer de overstap naar Arsenal. In Londen begon hij als basisspeler aan de linkerkant van de verdediging, maar al snel raakte hij geblesseerd. Het bleek om een zware knieblessure te gaan, die hem uiteindelijk ruim acht maanden in de weg stond voor wat betreft het spelen van wedstrijden. In februari hervatte Timber de training bij Arsenal en maandagavond hoopt hij dus de volgende stap te zetten.

Bij Ajax stond Timber vooral bekend als centrale verdediger. De international verscheen zo nu en dan aan de rechterkant van de achterhoede, maar hoofdzakelijk was hij in de as van het veld te vinden. Die rol lijkt bij Arsenal voorlopig niet voor hem weggelegd. 'Ik zie hem vooral als een rechts- of linksback. Maar we kunnen hem op verschillende manieren inzetten', zegt Arteta.

Titelrace Premier League

Het Arsenal van Timber heeft in het slot van het seizoen nog veel om voor te spelen. De club uit Londen werd deze week door Bayern München uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League, maar in competitieverband is er nog alle reden tot hoop. Arsenal staat momenteel tweede achter Manchester City, maar de achterstand is met nog zes wedstrijden te spelen slechts twee punten. De nummer drie, Liverpool, heeft evenveel punten als Arsenal.

Update - 20.00 uur (22 april 2024) - Timber maakt rentree bij Arsenal; basisplaats bij O21

Jurriën Timber maakt maandagavond definitief zijn rentree bij Arsenal. De centrale verdediger staat in de basis bij het O21-team van de club uit Londen. Maandag nemen de talenten van Arsenal en Blackburn Rovers het tegen elkaar op en daarbij is er dus een rol weggelegd voor de oud-Ajacied. Het is een belangrijke stap in het herstel van Timber, die de afgelopen maanden revalideerde na een ernstige knieblessure. De voormalig Ajacied stond ruim acht maanden buitenspel.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.