Arteta hoopt dit seizoen op rentree Timber: 'Denk dat hij een goede kans heeft'

door Bart Veenstra 6

Bron Arsenal.com

Arteta hoopt dit seizoen op rentree Timber: 'Denk dat hij een goede kans heeft'

door Bart Veenstra 6

Bron Arsenal.com

Jurriën Timber maakt mogelijk dit seizoen nog zijn rentree voor Arsenal. Dat heeft manager Mikel Arteta van de Londense club laten weten op een persconferentie, geciteerd door Arsenal.com. Timber liep tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen een zware knieblessure op en zodoende staat hij eigenlijk al het hele seizoen aan de kant.

Het seizoen begon nog zo mooi voor Timber. De oud-Ajacied liet zich direct gelden in de voorbereiding en kreeg tijdens de strijd om de Community Shield tegen Manchester City direct een basisplaats. Die wedstrijd werd gewonnen, waardoor Timber direct een prijs kon pakken met zijn nieuwe club. Een week later begon hij tegen Nottingham Forest opnieuw in de basis, maar in dat duel liep hij dus een zware knieblessure op.

Na maandenlang revalideren traint Timber nu al een tijdje mee met de hoofdmacht van The Gunners. 'Hij doet het erg goed en traint mee. Een rentree is niet ver weg, maar die laatste stap is wel een ding. Hij heeft nog geen minuten gemaakt. Eigenlijk moet hij één of twee wedstrijden met het O21-elftal meedoen. Het laatste deel van de revalidatie is risicovol en neemt soms meer tijd in beslag.'

Arteta krijgt de vraag of we Timber dit seizoen nog op het veld gaat zien bij Arsenal. 'Ik denk dat hij een goede kans heeft', spreekt Arteta veelbelovende taal. 'Ik weet niet hoe groot de kans is, maar ik denk dat hij een goede kans heeft en hij zal er zelf alles aan doen om het mogelijk te maken.'

Arsenal strijdt nog mee om twee grote prijzen

Arsenal strijdt dit seizoen nog mee om twee grote prijzen. De club is met Liverpool en Manchester City verwikkeld in een zinderende titelstrijd. Daarnaast kan Arsenal ook de Champions League nog winnen. Het zal in de kwartfinales dan wel moeten zien af te rekenen met Bayern München. Wanneer die ronde wordt overleefd, speelt Arsenal in de halve finales tegen of Manchester City of Real Madrid.

Ook voor Ronald Koeman en Oranje is de mogelijke rentree van Timber goed nieuws. De bondscoach van het Nederlands elftal zag eerder deze week Quilindschy Hartman wegvallen met een knieblessure en dus kan Koeman wel een opsteker gebruiken voor zijn defensie richting het EK van komende zomer. Timber heeft bij Arsenal, en eerder ook bij Ajax, laten zien dat hij ook op links kan spelen in de defensie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.