Timber: 'Deze maanden zullen mij mentaal en fysiek sterker maken'

door Jari Perridon 7

Bron Arsenal.com

Timber: 'Deze maanden zullen mij mentaal en fysiek sterker maken'

door Jari Perridon 7

Bron Arsenal.com

Jurriën Timber ziet ook positieve kanten aan zijn blessure. Helaas ging het voor hem al vroeg in het seizoen mis. In de openingswedstrijd van het Premier League-seizoen liep de verdediger een kruisbandblessure op, waardoor hij al langere tijd aan de kant zit. In gesprek met het clubkanaal van Arsenal vertelt hij over zijn tijd in Londen tot nu toe en over zijn revalidatieproces.

'Buiten de blessure om verloopt mijn tijd hier goed. Ik heb genoeg tijd gehad om te wennen aan de club en aan Londen vanwege mijn blessure', vertelt Timber. Hij geeft aan dat dat de positieve kant is. Hij heeft namelijk extra tijd om de stad beter te leren kennen en zich echt thuis te voelen in zijn nieuwe woonplaats.

De laatste tijd gaat het steeds beter met zijn blessure en in januari ging hij zelfs mee op trainingskamp naar Dubai om een volgende stap te zetten in zijn revalidatieproces. 'De afgelopen maanden waren natuurlijk wel erg frustrerend, want je speelt niet. Dat is nou net hetgeen wat je als voetballer het liefste doet', geeft hij toe.

Hij laat weten het frustrerende gevoel gebruiken als motivatie tijdens zijn herstel. 'Deze maanden zullen me zeker sterker maken, het is een kans voor mij om het goed te doen. Ondanks het feit dat ik niet speel kan ik deze periode gebruiken om zowel mentaal als fysiek sterker te worden. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Ik heb wat meer tijd om te zien hoe we willen spelen en hoe ik in het team pas als ik terug op het veld sta. Dus als ik naar de positieve punten kijk, zijn dat er nog best veel', zegt de 22-jarige verdediger.

Familie Timber

De familie Timber probeert regelmatig op bezoek te komen, ondanks het feit dat Timber niet speelt. 'Het is heel dicht bij Nederland en het is makkelijk om hier te komen, dus ja, ze waren er ook om me te helpen terwijl ik geblesseerd was. Ik heb vier broers en twee van hen voetballen ook, maar ik denk dat het echt een zegen is voor onze familie. Mijn moeder probeert overal te zijn, en als ik weer speel denk ik dat ze er ook alles aan zal doen om in Londen te zijn. Het is iets heel moois, want niet iedereen heeft dit in zijn familie', sluit hij af. Timber zal de komende weken hard moeten werken om snel weer zijn kunsten te kunnen laten zien in het Emirates Stadium.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.