Arsenal schrijft Timber in voor knock out-fase Champions League

door Jesse ter Haar 4

Bron UEFA

Arsenal schrijft Timber in voor knock out-fase Champions League

door Jesse ter Haar 4

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber is door Arsenal ingeschreven voor de knock out-fase van de Champions League, zo is te zien op de lijst die de Londense club indiende bij de UEFA. De oud-Ajacied herstelt nog van een kruisbandblessure, maar mag dus nog hopen op speelminuten in het huidige seizoen.

Voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi schreef Arsenal de verdediger niet in. Het moment van geblesseerd raken was toen zodanig kort geleden dat Timber sowieso niet in actie zou kunnen komen. Lino Sousa nam zijn plek toen in, maar dat is voor de volgende ronde dus anders.

De talentvolle verdediger behoorde de afgelopen seizoenen al tot de absolute sterkhouders van Ajax en dat leverde hem een zomerse transfer naar Arsenal op. De Londenaren betaalden een bedrag van 40 tot maximaal 45 miljoen euro voor de diensten van de toenmalige Ajacied.

Het leek al snel op een succesverhaal af te gaan, want Timber stond in de strijd om de Community Shield met Manchester City in de basis en ook tijdens de Premier League-opening stond hij aan de aftrap. Tegen Nottingham Forest echter, raakte Timber geblesseerd aan zijn knie. Hij moest worden geopereerd en ging een lange periode van herstel en revalidatie in.

Timber mag hopen

Zodoende heeft de oud-Ajacied sindsdien geen minuut meer op het veld gestaan. Voorlopig lijkt dat er voor Timber ook nog niet in te zitten, maar dit seizoen is voor hem dus nog niet helemáál een gesloten boek. Mocht hij op tijd fit geraken, dan kan hij nog meedoen in de Champions League. Tegelijkertijd heeft Arsenal, de nummer drie van de Premier League, nog vijftien competitieduels af te werken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.