[Update II] Timber nog niet bij wedstrijdselectie Arsenal

door Jari Perridon 19

Bron Sky Sports News

[Update II] Timber nog niet bij wedstrijdselectie Arsenal

door Jari Perridon 19

Bron Sky Sports News

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber is hard op weg om dit seizoen nog in actie te komen voor Arsenal. De 22-jarige Timber liep in de eerste wedstrijd van het Premier League-seizoen een ernstige knieblessure op. Volgens Mikel Arteta gaat het goed met het herstel van de verdediger, zo laat hij weten aan Sky Sports News.

Op vrijdagochtend stond de trainer van Arsenal de media te woord in aanloop naar de wedstrijd van Arsenal tegen Newcastle. Op de persconferentie werd er gevraagd naar het herstel van Timber en of hij dit seizoen nog in actie zal komen. 'Dat hoop ik', begint Arteta. 'Het gaat de goede kant op. Hij traint met een paar andere spelers op het veld en binnenkort sluit hij gedeeltelijk weer aan bij de groep. Dan moeten we kijken hoe dat gaat en hoe hij zich voelt. Dus hopelijk is het antwoord, ja.'

Titelrace Premier League

The Gunners strijden met Manchester City en Liverpool om de Premier League-titel. Liverpool kampt met veel blessures en ook Manchester City kent een paar geblesseerden. Arsenal lijkt er het beste voor te staan als het gaat om de fitheid van de selectie, ondanks het feit dat de club uit Londen ook een aantal blessuregevallen heeft. De Spaanse oefenmeester hoopt over een aantal weken een volledig fitte selectie tot zijn beschikking te hebben.

'We missen een aantal belangrijke spelers en daar moeten we ons op aanpassen. We hopen dat ze zo snel mogelijk terugkeren van hun blessures want we hebben ze nodig. We weten welke impact die spelers hebben zodra ze terug in het team zijn', sluit Arteta af.

Update - 18.55 uur (28 februari) Timber hervat groepstraining Arsenal 

Jurriën Timber heeft de groepstraining van Arsenal hervat. Dit maakt de club uit Londen woensdagavond via de officiële kanalen wereldkundig. De verdediger trainde in aanloop naar het uitduel met Sheffield United mee met het team van Mikel Arteta en lijkt zodoende hersteld van de zware knieblessure die hem sinds de eerste competitiewedstrijd aan de kant hield. Gezien de beslissende fase van de competitie is dit een welkome opsteker voor Arsenal. De Londenaren bekleden op dit moment de derde plek in de Premier League.

Update II - 14.45 uur (29 februari) Timber nog niet bij wedstrijdselectie Arsenal

Jurriën Timber zal aankomende maandag nog niet bij de wedstrijdselectie van Arsenal zitten, zo meldt Mikel Arteta tijdens de persconferentie van donderdagmiddag. The Gunners gaan maandag op bezoek bij Sheffield United, de nummer laatst in de Premier League. De Spanjaard zegt onder de indruk te zijn van Timbers herstel. 'De fysio's en medische staf zijn onder de indruk van zijn houding. We moeten het nu goed managen, aangezien het de laatste fase is van deze blessure. Maar ik denk dat hij op de goede weg is'.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.