NEC wint ruim van Excelsior en blijft Ajax uitdagen voor plek vijf

door Jesse ter Haar 225

Bron AS

NEC wint ruim van Excelsior en blijft Ajax uitdagen voor plek vijf

door Jesse ter Haar 225

Bron AS

Laatst geüpdatet

NEC heeft maandagavond een ruime zege weten te boeken op bezoek bij Excelsior. Het duurde even voordat de doelpuntenproductie begon, maar toen het eenmaal raak was, was het verzet van de Rotterdammers gebroken. NEC won uiteindelijk met 0-3, waardoor het Ajax weer tot op twee punten naderde in de Eredivisie.

Zie hier de huidige stand van de Eredivisie!

FT | Excelsior - NEC (0-3)

Zowel Excelsior als NEC hadden de drie punten maandagavond hard nodig. Door een zege van RKC Waalwijk op Heracles Almelo zakte de Rotterdammers dit weekend naar de zestiende plek in de Eredivisie, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie ter handhaving zou betekenen. NEC op zijn beurt, moest winnen om dicht bij Ajax te blijven in de strijd om plek vijf.

Lange tijd bleef Excelsior goed in de wedstrijd tegen de club uit Nijmegen, totdat Tjaronn Chery zijn individuele klasse toonde. Met twee doelpunten binnen vier minuten besliste hij het duel van maandagavond in het voordeel van NEC. In de slotfase voegde Rober González er nog een derde doelpunt aan toe. Door de zege staat NEC nog maar twee punten achter op Ajax, terwijl Excelsior twee punten achterstaat op nummer vijftien RKC Waalwijk.

Opstelling Excelsior:

Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagre (Van Duinen 68'); Goudmijn, Baas; Sanches Fernandes (De Moes 74'), Duijvestijn, Lamprou (Widell 74'); Parrott.

Opstelling NEC:

Roefs; Pereira (Hansen 80'), Ross, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers (Schöne 86'), Proper; Chery, Sano (Gonzalez 86'), Baas; Sow (Ogawa 72').

Doelpunten:

0-1 Tjaronn Chery (60')
0-2 Tjaronn Chery (64')
0-3 Rober González (90')

Rode kaarten:

Siebe Horemans (EXC, 72')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.