'Ten Hag terug op lijstje Bayern; management sprak al met Duitse topclub'

door Bart Veenstra 21

Bron Sky Sport Deutschland, BILD

'Ten Hag terug op lijstje Bayern; management sprak al met Duitse topclub'

door Bart Veenstra 21

Bron Sky Sport Deutschland, BILD

Erik ten Hag lijkt een serieuze kandidaat om volgend seizoen trainer van Bayern München te zijn. Onder meer Sky Sport Deutschland en BILD maken melding van het nieuws dat de oud-trainer van Ajax op de lijst bij de Duitse topclub staat.

Volgens Florian Plettenberg van Sky Sport Deutschland zijn er in de afgelopen weken gesprekken geweest tussen Bayern en het management van Ten Hag. Met de trainer zelf is nog niet gesproken.

Op dit moment is Ten Hag de manager van Manchester United, maar vooralsnog lijkt er onduidelijkheid te heersen over zijn toekomst in Engeland. De oefenmeester heeft op Old Trafford nog een contract tot de zomer van 2025 en die zou hij graag willen uitdienen.

Mocht Ten Hag aan het einde van het seizoen toch moeten vertrekken bij Manchester United dan zou hij openstaan voor een avontuur bij Bayern München. Naar verluidt zijn er nog twee andere clubs die concrete interesse hebben getoond in Ten Hag. Of Ajax daarbij hoort, wordt niet geschreven. Wel zou Ten Hag hoog op de lijst van Ajax hebben gestaan, maar is het inmiddels duidelijk dat Ajax naar twee kandidaten kijkt: Graham Potter en Francesco Farioli.

Bayern kijkt ook naar andere opties

Overigens is Ten Hag niet de enige optie bij Bayern op dit moment. De club ving eerder bot bij types als Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick en dus kijkt men verder. Zo worden nu Julen Lopetegui (clubloos) en voormalig PSV-trainer Roger Schmidt (SL Benfica) genoemd. Wat betreft Roberto de Zerbi lijkt Bayern kansloos. De manager van Brighton & Hove Albion heeft aangegeven zijn huidige club niet te willen verlaten.

Ten Hag liet enkele dagen geleden weten dat hij geen contact met Ajax heeft gehad. 'Feit is gewoon dat ik hier nog een jaar een doorlopend contract heb', zei hij tegen Viaplay. 'Ik heb bewust getekend en ben geen persoon die wegloopt. Ik ga er dus van uit dat ik volgend jaar bij Manchester United ben.' Of er iets van contact is geweest met de recordkampioen van Nederland? 'Nee.'

Toch sluit de Haaksberger een terugkeer bij Ajax in de toekomst niet uit. 'Waarom niet? Ik heb een hele goede periode bij Ajax gehad, heb er op een hele prettige manier kunnen werken. Het is een fascinerende club, waar heel veel mogelijkheden liggen.'

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.