Taylor volgt concurrentie en vrienden op de voet: 'Zet sterretjes bij wedstrijden'

door Bart Veenstra 31

Bron Algemeen Dagblad

Taylor volgt concurrentie en vrienden op de voet: 'Zet sterretjes bij wedstrijden'

door Bart Veenstra 31

Bron Algemeen Dagblad

Kenneth Taylor volgt de verrichtingen van de concurrentie van Ajax op de voet. De middenvelder hoopt het seizoen met Ajax af te sluiten op de vijfde plaats, zodat de club volgend seizoen actief kan zijn in de Europa League. Met NEC en FC Utrecht als voornaamste concurrenten worden het nog spannende slotweken van de competitie.

Na de overwinning van Ajax op FC Volendam pakte Taylor direct zijn telefoon erbij. Dat deed hij naar eigen zeggen niet per se om te zien of zijn vriendin (influencer Jade Anna) had geappt, maar om te zien hoe de concurrentie en vrienden het op andere velden was vergaan. 'Ik zet voor de wedstrijd sterretjes bij wedstrijden. Bij Royal Antwerp, waar Owen Wijndal speelt en bij FC Utrecht, dat kort onder ons staat bijvoorbeeld', aldus de middenvelder, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Taylor zag dat FC Utrecht eveneens wist te winnen. De Domstedelingen waren met 1-0 te sterk voor het al gedegradeerde Vitesse. Zodoende blijft het gat tussen Ajax en FC Utrecht drie punten. NEC speelt maandagavond tegen Excelsior en kan op twee punten van Ajax komen. In het restant van het seizoen speelt Ajax zelf nog thuis tegen Almere City en uit bij Vitesse.

'We hebben nog twee finales te gaan. Zo hebben we deze wedstrijd benaderd en zo gaan we de laatste twee ook benaderen, omdat Utrecht en NEC krap achter ons staan', zegt Taylor. 'We moeten ook niet naar hen kijken, maar alleen naar onszelf. Wij moeten die laatste twee wedstrijden gewoon zien te winnen', aldus de middenvelder.

Van 't Schip is op zijn hoede

Gezien de voorsprong en het programma mag Ajax de voorsprong op NEC en FC Utrecht niet meer verspelen. 'Maar dat kan natuurlijk wel', weet trainer John van 't Schip. 'We moeten deze laatste twee winnen. Tegen Almere spelen we bovendien onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan wil je sowieso drie punten pakken. En ook tegen Vitesse moeten we gewoon alert zijn.'

Concurrenten NEC en FC Utrecht hebben een op papier moeilijker programma. Zo speelt NEC - na het duel met Excelsior van maandagavond - nog thuis tegen Feyenoord en uit bij Almere City. FC Utrecht krijgt volgende week Sparta Rotterdam op bezoek, terwijl het in de laatste speelronde nog een uitduel bij AZ speelt.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.