Henderson keert terug in basiself Ajax tegen FC Volendam, Berghuis begint op de bank

door Jon van Dam 83

Henderson keert terug in basiself Ajax tegen FC Volendam, Berghuis begint op de bank

door Jon van Dam 83

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson staat zondag in de basis bij Ajax tijdens het uitduel met FC Volendam. De ervaren middenvelder kwam sinds halverwege maart niet meer in actie door een hamstringblessure. Verder keert Steven Berghuis terug in de wedstrijdselectie van de nummer vijf van de Eredivisie.

Gerónimo Rulli zal ook tegen FC Volendam het doel verdedigen voor Ajax. De Argentijnse sluitpost is na de elleboogblessure van Diant Ramaj de logische vervanger onder de lat. Ajax zal zondag weer aantreden in een 4-3-3-formatie. Devyne Rensch en Jorrel Hato zullen respectievelijk als rechtsback en linksback komen te spelen.

In het hart van de verdediging kiest trainer John van 't Schip wederom voor Josip Šutalo en Ahmetcan Kaplan. Zodoende blijft de defensie van Ajax intact ten opzichte van het duel met Excelsior, dat eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Op het middenveld keert Henderson zoals gezegd terug van een hamstringblessure. Hij speelde in maart zijn laatste wedstrijd voor Ajax tegen Sparta Rotterdam. De Engelsman zal samen met Sivert Mannsverk het controlerende blok vormen. Henderson vervangt Benjamin Tahirović, die geschorst is vanwege meerdere gele kaarten. Kenneth Taylor is de meest vooruitgeschoven middenvelder bij de Amsterdammers. Hij zal vanaf de tienpositie komen te spelen. Kristian Hlynsson is nog altijd afwezig wegens een blessure die hem al enkele wedstrijden aan de kant houdt.

Bergwijn geschorst voor duel in Volendam 

In de voorhoede mist Ajax Steven Bergwijn vanwege een schorsing. De aanvoerder van de Nederlandse recordkampioen kreeg tijdens het duel met Excelsior een rode kaart. Mika Godts zal Bergwijn vervangen op de positie van linksbuiten. Brian Brobbey en Chuba Akpom zullen de aanval van Ajax verder complementeren. Welke posities de aanvallers precies zullen innemen, zal snel duidelijk worden. Ajax heeft ook Berghuis weer terug na een slepende rugblessure. De linkspoot begint op de bank.

Volledige opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato; Henderson, Mannsverk, Taylor; Akpom, Brobbey, Godts.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.