Jong Ajax-middenvelder Campagne per direct transfervrij weg

door Thijs Zwagerman 53

Bron Ajax Showtime

Jong Ajax-middenvelder Campagne per direct transfervrij weg

door Thijs Zwagerman 53

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jenno Campagne (19) verlaat Ajax na elf jaar. De middenvelder had geen contract en vertrekt dus transfervrij. Campagne behoorde afgelopen seizoen tot de selectie van Jong Ajax, waarvoor hij slechts eenmaal in actie kwam.

In de zomer van 2011 begon Campagne bij Ajax in de toenmalige F1. Sindsdien doorliep de rechtspoot de gehele jeugdopleiding. Vorige zomer werd hij toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax. Veel speeltijd kreeg Campagne van trainer John Heitinga echter niet. Eind januari maakte het talent op bezoek bij Telstar als invaller zijn enige minuten voor Jong Ajax.

Als dispensatiespeler speelde Campagne afgelopen seizoen nog één officieel duel en meerdere oefenwedstrijden voor Ajax O18, maar ook in dit elftal werd verder nauwelijks een beroep op hem gedaan. Zodoende komt het vertrek van Campagne niet uit de lucht vallen. De middenvelder is per direct vertrokken en traint dus ook deze voorbereiding al niet meer mee.

Toekomst

Waar de voetbaltoekomst van Campagne ligt, is vooralsnog ongewis. De technisch begaafde middenvelder kan rekenen op interesse van clubs uit binnen- en buitenland en zal op korte termijn een keuze voor een nieuwe club maken.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties