Ajax-toptalent Vos ontbreekt in De Lutte door lichte blessure

door Thijs Zwagerman 65

Bron Ajax Showtime

Ajax-toptalent Vos ontbreekt in De Lutte door lichte blessure

door Thijs Zwagerman 65

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Silvano Vos (17) ontbreekt deze week in De Lutte met een lichte blessure. De talentvolle middenvelder is op de afsluitende training voorafgaand aan het trainingskamp geblesseerd geraakt aan zijn bovenbeen en is daardoor niet van de partij.

Trainer Alfred Schreuder had de controlerende middenvelder graag meegenomen naar De Lutte, waar Ajax oefenwedstrijden speelt tegen Meppen (dinsdag) en SV Paderborn (zaterdag). De lichte bovenbeenblessure houdt Vos echter de komende één à twee weken aan de kant, waardoor het Ajax-talent in Amsterdam aan zijn herstel werkt.

Vos staat te boek als groot talent en maakte afgelopen seizoen zijn debuut in Jong Ajax. In vijf wedstrijden scoorde Vos tot dusver eenmaal voor de ploeg van trainer John Heitinga. Vorige maand speelde Vos met Oranje O17 het jeugd-EK en op dat toernooi schopte hij het als basisspeler met Oranje tot de finale. Vos heeft bij Ajax een contract tot medio 2024.

Veel talenten mee met Ajax 1

In tegenstelling tot Vos is er met Olivier Aertssen, Julian Brandes, Jayden Banel, Tristan Gooijer, Eskild Dall, Jay Enem en doelman Sten Kremers alsnog een hele rits aan talenten die afgelopen seizoen tot Ajax O18 behoorden met de Ajax-hoofdmacht meegereisd naar Overijssel. De selectie voor het trainingskamp bestaat grotendeels uit spelers die komend seizoen tot de selectie van Jong Ajax zullen behoren, omdat de internationals nog ontbreken en pas op 6 juli weer aansluiten.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties