Blind: 'Als je het afmaakt, kun je er zo zes maken'

door Bart Veenstra 4

Daley Blind is blij met de geweldige invalbeurt van Klaas-Jan Huntelaar, maar de verdediger vindt dat Ajax het duel al veel eerder op slot had moeten gooien. De ervaren kracht zag Ajax zeker in de tweede helft veel kansen krijgen en had het niet raar gevonden als de Amsterdammers na rust zes keer hadden gescoord.

In de eerste helft kregen beide ploegen enkele mogelijkheden om te scoren. 'Misschien hadden zij toen ook wel recht op een doelpunt, al hadden wij wel meer mogelijkheden', vertelt Blind tegenover Voetbal International. Na rust had Ajax de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. 'In de tweede helft hebben wij in 35 van de 45 minuten kansen gecreëerd. Als je de kansen afmaakt, kun je zomaar zes doelpunten maken. Dat laten we na en daardoor houden we de tegenstander in leven. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk.'

Toch is Blind erg blij met de geweldige invalbeurt van Huntelaar. Hij hoopt dan ook dat de ervaren spits blijft. 'Ik hoop het wel. Hij laat zien hoe belangrijk hij kan zijn. Voor de winter en nu weer. Wat mij betreft plakt hij er nog een jaartje aan vast, haha', lacht Blind, die tegen FC Twente met Jurriën Timber naast zich speelde. 'Ik denk dat Timber het goed deed vandaag', zegt Blind, die gevraagd wordt naar het passeren van Perr Schuurs. 'Dat moet je aan de trainer vragen. Ik heb daar niet zoveel over te vertellen. Of het mij uitmaakt? De keuze is aan de trainer.'

Verwacht jij dat Ajax de Klassieker met 2-0 wint van Feyenoord? Zet dan in en krijg 8,75 keer je inzet terug!