Ajax O19 verliest van PSV, O16 wint van F'noord

door ArthurV 146

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden die zaterdag werden afgewerkt. Ajax Onder-15 won van Sparta Rotterdam, terwijl Ajax Onder-19 kopje onder ging tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Lees hieronder de verslagen.

FT | Ajax O15 - Sparta Rotterdam O15 (2-0)

Ajax Onder-15 heeft ook zaterdag haar wedstrijd gewonnen. Sparta Rotterdam moest er op Sportpark de Toekomst aan geloven: 2-0. De jonge Ajacieden wonnen dit seizoen hun meeste duels met enorme cijfers, maar de Rotterdammers hielden de stand enigszins beperkt. Noah Gesser opende de score, waarna Rico Speksnijder, overgekomen van Feyenoord, voor de eindstand zorgde: 2-0.

Opstelling Ajax O15:

Steur; Turner, Henry, Verschuren Easmon; Vos, Speksnijder, Woudstra; Hamouchi, Gesser, Kalokoh.

1-0 Gesser
2-0 Speksnijder

FT | Ajax O19 - PSV O19 (3-4)

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag niet de koppositie weten te grijpen. In een rechtstreeks duel met PSV om de bovenste plek op de competitieranglijst werd op het eigen Sportpark de Toekomst verloren: 2-4.

De Amsterdammers, waar Kenneth Taylor na blessureleed weer minuten maakte, hadden het betere van het spel in de eerste helft, maar gingen met een achterstand rusten. Het was Djenairo Daniels die de score opende uit een Eindhovense tegenaanval. Lang kon de uitploeg niet genieten van de voorsprong in Amsterdam, want binnen tien minuten maakte Ajax gelijk. Taylor bediende Naci Ünüvar, die met een fraaie boogbal de PSV-goalie verschalkte: 1-1.

Ajax kwam beter in de wedstrijd, maar een knal van Devyne Rensch ging naast en Enric Llansana schoot een bal op de bovenkant van de kruising. Uit het niets was het plots 1-2. De equipe van John Heitinga klungelde achterin, waardoor Daniels zijn tweede van de wedstrijd maakte: 1-2.

Na de thee zette Ajax alle zeilen bij om een gelijkmaker te forceren, maar was het vooral slordig. Hierdoor liep het opnieuw in het mes. Madueke blonk uit bij PSV Onder-19 en zag Yorbe Vertessen de derde Brabantse goal van de middag maken. Niet veel later werd het nog erger voor de Amsterdamse club, toen PSV zelfs voor de 1-4 zorgde.

Ajax zat niet bij de pakkeneer en vocht voor wat het waard was. Het leverde tien minuten voor tijd een aansluitingstreffer op, toen Sontje Hansen neerging in het zestienmetergebied en zelf de penalty verwoestend binnenschoot: 2-4. Ajax zette in de absolute slotfase nog aan, maar verder dan een goal van Enric Llansana in extremis kwam het niet. Zo was 3-4 de eindstand.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van der Sloot (Tasci 85'), Rensch, Musampa, Salah-Eddine (Frei 46'); Llansana, Ünüvar, Taylor (De Waal 61'); Pinas (Dostanic 77'), Hansen, De Waal (Pynadath 61').

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Frei, Warmerdam, Tasci, Pynadath, Dostanic.

Feyenoord O16 - Ajax O16 (1-3)

Ajax Onder-16 heeft zaterdag de mini-Klassieker gewonnen van Feyenoord Onder-16. Op Varkenoord opende Amourricho van Axel Dongen de score, maar maakte Feyenoord op slag van rust gelijk. Na de thee maakte Gabriel Misehouy de 1-2 voor de Amsterdammers, waarna Van Axel Dongen ook nog een duit in het zakje deed: 1-3. Dit was ook de eindstand.

0-1 Amourricho van Axel Dongen