Ajax O19 verliest nuttige oefenpot van Schalke

door JipVR 29

Ajax O19 heeft dinsdagmiddag een nuttige wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Schalke 04. De Amsterdammers gingen weliswaar onderuit met 2-3, maar trainer John Heitinga zag zijn ploeg - inclusief twee testspelers - ook goede dingen doen. Ajax O17 won daarnaast een oefenwedstrijd van Glasgow Rangers: 1-0.

De wedstrijd begon nogal stroef van beide kanten, waardoor deze niet echt op gang kwam. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kreeg Schalke 04 de meeste kansen, waardoor keeper El Maach een aantal keer in moest grijpen. De Duitsers kwamen fortuinlijk op voorsprong, toen de scheidsrechter om onduidelijke redenen de bal op de stip legde, waarna men de kleedkamers op kon zoeken voor de rust.

Het leek alsof Ajax in de rust de messen had geslepen, want binnen een kwartier hadden de Amsterdammers de achterstand alweer omgebogen. Testspeler Jordan Rezbala maakte een van die treffers met het hoofd, nadat hij zich vrij kon bewegen in de zestien van de Duitsers: 2-1. Vervolgens kreeg Schalke weer een discutabele penalty, deze keer leek het alsof de overtreding van Reiziger net buiten de zestien gemaakt werd, maar de scheidsrechter besliste anders: 2-2. Schalke kwam vervolgens op 2-3 nadat achterin de concentratie ontbrak bij Ajax.

Opstelling Ajax O19: El Maach (Reiziger 46'); Schouten (Farcas 70'), J. Maduro (Q. Maduro 46'), Kemper, Dest; Pasquali (Ylätupa 46'), Ekkelenkamp (De la Vega), Jensen (El Barjiji); Rezabala (testspeler, Hansen, 85'), Hansen (Kaars 46'), Schön.
Wissels: Reiziger, Q. Maduro, Ylätupa, Kaars, Farcas.