Ajax maakt indruk op buitenlandse media: 'Sporting had geen schijn van kans'

door Terrence Riepma 2

Bron Buitenlandse media

Ajax won dinsdagavond met 4-2 van Sporting Portugal en de Amsterdammers maakten daarmee volop indruk in het buitenland. Zowel in Portugal als in de rest van Europa kijkt men vol bewondering naar de uitzonderlijke reeks van Ajax in de groepsfase van de Champions League

In Portugal werd geconstateerd dat Sporting Portugal simpelweg niet goed genoeg was. 'Sporting had opnieuw geen tegengif tegen Ajax, ondanks de verschillende wisselingen in de basiself', schrijft Record na afloop van de 4-2 nederlaag van Sporting Portugal.

Ook A Bola kwam tot dezelfde conclusie: 'Sporting presenteerde zichzelf met zeven nieuwe spelers, maar bleek alsnog in de minderheid. Na de goals van Ajax probeerden de Portugezen nog iets terug te doen. Zonder succes, het werd in de tweede helft 4-2. Maar er stond niets meer op het spel, omdat beide ploegen al door zijn in de Champions League.'

Spanje en Duitsland lovend: 'Sporting geen schijn van kans tegen Ajax'

Spanje zag ook de wedstrijd tussen de twee regerend kampioenen van Nederland en Portugal. AS schrijft dat Sporting Portugal kansloos was tegen Ajax: 'Hoewel Sporting een verdienstelijke wedstrijd speelde, had het toch geen schijn van kans tegen Ajax. De ploeg uit Amsterdam was veel beter, creëerde veel kansen en scoorde uiteindelijk terecht vier keer.'

Het Duitse Kicker zag een enerverende wedstrijd, ondanks dat beide ploegen al gekwalificeerd waren voor de volgende ronde van de Champions League: 'Hoewel beide teams al waren geplaatst, was daar op het veld nauwelijks iets van te zien. Na de rust werd het tempo een paar tandjes teruggeschroefd, maar Ajax zette even aan en scoorde twee keer.'

Wie was jouw Man of the Match tegen Sporting Portugal?