Met deze talenten gaat Jong Ajax het doen

FinnDekker, 04-08-2020 om 15:00, 30569 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de rubriek 'Blik op Jong Ajax' (BoJA) zoomt Ajax Showtime regelmatig in op Jong Ajax, het beloftenelftal van Ajax dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Met een nederlaag in Almere werd afgelopen zaterdag het seizoen van Jong Ajax officieus afgetrapt. In het oefenduel met de plaatselijke FC werden de eerste contouren van het beloftenelftal zichtbaar. Liefst twintig spelers maakten hun opwachting. Eens te meer bestaat Jong Ajax uit een grote selectie, die wel opnieuw flink zal fluctueren naar de wensen van Erik ten Hag en zijn staf. 

Elke week is het zodoende afwachten voor trainer Mitchell van der Gaag welke spelers hij tot zijn beschikking heeft. Afgelopen seizoen werd de barrière van 250 duels in de Keuken Kampioen Divisie geslecht. Geen enkele keer stond er tot dat duel hetzelfde basiselftal op het veld. Aankomend seizoen zal dat niet heel anders zijn. Een hoop spelers zullen pendelen tussen het eerste en Jong Ajax. Gaten die daardoor zullen vallen, worden vervolgens opgevuld door trappelende, piepjonge jeugdspelers.

Keepers - Kotarski nog altijd niet verhuurd

Vorig seizoen werd het plekje onder de lat gedeeld door Dominik Kotarski en Kjell Scherpen. Dit seizoen is dat nog maar de vraag. Ajax sprak de wens uit om de Kroaat te verhuren. Scherpen moet de vaste derde doelman worden achter André Onana en Maarten Stekelenburg. De komst van de 37-jarige goalie zal Scherpen wel met een kleine teleurstelling tegemoet hebben gezien. Een eventueel vertrek van Onana zal Scherpen overigens ook niet een plekje doen opschuiven in de hiërarchie, gezien het feit dat Ajax dan nog de markt op zal gaan voor een eerste doelman.

Scherpen lijkt het dus weer te moeten doen met Eerste Divisie-voetbal. Tegen Almere City stonden er echter twee andere keepers tussen de palen: Daan Reiziger en Calvin Raatsie. Beide talenten maakten nog geen officiële minuten bij de beloften. Dat zal aankomend seizoen ongetwijfeld wél gaan gebeuren. De kans is wel aanwezig dat het daar voor minstens één van de twee doelmannen voor aankomend seizoen bij blijft. Het verleden leert namelijk dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van twee keepers en Kotarski is nog altijd niet verhuurd.

Verdediging - Nieuwe garde neemt over

De verdediging zal er wel anders uit gaan zien dit jaar. Met Boy Kemper, Kik Pierie, Jasper ter Heide, Juan Castillo en Dean Solomons vertrokken er deze zomer vijf defensieve krachten. Daarbij ligt de strijd in Ajax 1 nog open op meerdere plekken in de verdediging. Jurriën Timber is wat dat betreft de kandidaat om het ‘de gevestigde orde’ moeilijk te gaan maken. Wie verder nog overblijft van de vaste verdedigers van vorig seizoen is eigenlijk alleen Liam van Gelderen. 

Gelukkig zwemmen de Amsterdammers in de talentvolle verdedigers die deze zomer definitief de overstap maken naar het profvoetbal. Centraal heeft Van der Gaag de beschikking over rechtspoten Devyne Rensch en Neraysho Kasanwirjo en de linksbenige Nordin Musampa. Op links- en rechtsback kloppen verder Steven van der Sloot, Terrence Douglas en Anass Salah-Eddine op de deur.

Middenveld - Taylor en Timber het fundament

Een linie verder zal er minder veranderen. Twee jongens die we vaak terug zullen zien in het basiselftal, zijn Kenneth Taylor en Quinten Timber. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk het fundament worden, aangevuld door verschillende jongens die al roken aan de Keuken Kampioen Divisie. Noem een Youri Regeer, Alex Méndez of Enric Llansana. In de eerste oefenpot was dit in ieder geval de case. Taylor, Timber en Méndez vormden het middenrif. Later kwam Llansana ook nog in de ploeg. Verder bracht Van der Gaag ook Max de Waal, Tunahan Tasci, Ar’jany Martha en Jaymillio Pinas, die allen behoren tot de selectie van de Onder 18.

Op tien zijn er overigens nog meer gegadigden dan bovengenoemden. Victor Jensen en Jurgen Ekkelenkamp bezetten die plek namelijk vaak. Beiden zijn inmiddels twintig, op leeftijd dus voor Jong Ajax-begrippen. Hoewel ze niet weg hoeven van de clubleiding, hebben ze zelf wellicht wel oren naar een al dan niet tijdelijk vertrek, mocht de kans in het eerste uitblijven. En dan heb je nog Giovanni. De achttienjarige Braziliaan werd al vergeleken met Kaka, maar zal eerst moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving voordat hij vergelijkbare kunsten kan vertonen. Het is afwachten of dat op tien zal zijn of (eerst) op de flanken, waar de tweebenige dribbelaar zijn eerste minuten maakte.

Wat voor Giovanni geldt, geldt ook voor Naci Ünüvar. De creatieveling speelde tot dusver alleen als spits of hangende buitenspeler, hetgeen Ünüvar op het einde ook in de jeugd vaak deed. De vraag is nu of dat zo blijft, of dat Van der Gaag en consorten de zeventienjarige straks achter de spitsen gaan posteren. Het talent, goed voor reeds tien duels, tekende onlangs in ieder geval bij tot medio 2023.

Aanval - Zien we Lang en Traoré nog terug?

Naast Giovanni en Ünüvar zal de voorste linie hoogstwaarschijnlijk vaak de namen van Brian Brobbey en Sontje Hansen kennen. Beiden werden deze zomer gelinkt aan een overstap naar de Europese top, maar volgens de laatste berichten ziet het er goed uit wat betreft een langer verblijf en een eventuele contractverlenging voor de talenten. In ieder geval lijken de achttienjarigen tegen het eerste aan te schurken. De aanvallers zullen dan ook veelvuldig gaan trainen bij Ten Hag. Maar met de komst van Antony en het aanblijven van Klaas Jan-Huntelaar is de kans op een snelle doorbraak wel geslonken.

Ajax hoopt verder afscheid te nemen van Dennis Johnsen, die terugkeert van een mislukte verhuurperiode bij PEC Zwolle. Danilo Pereira wordt op zijn beurt uitgeleend aan waarschijnlijk FC Twente, in de hoop dat het de Braziliaan wel lukt om elders de laatste stap te zetten. Noa Lang en Lassina Traoré, sterkhouders van de eerste seizoenshelft van het afgelopen jaar, gaan tot slot voor hun kans bij Ajax 1. Mocht dat de komende weken niet lukken, dan lijkt een terugkeer in Jong Ajax sterk, gezien ze allebei de Eerste Divisie zijn ontgroeid. 

Een interessante voorbereiding

Kortom, de voorbereiding van het eerste en de actualiteiten op de transfermarkt zullen hun invloed gaan hebben op Jong Ajax. In de tussentijd oefenen de beloften rustig door. Op De Toekomst verwelkomt Ajax in ieder geval nog drie tegenstanders: Telstar (5 augustus), Jong AZ (8 augustus) en Jong FC Utrecht (12 augustus). Op 30 augustus volgt vervolgens Jong Ajax’ eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Roda JC. Hopelijk vallen tegen die tijd de puzzelstukjes wat makkelijker in elkaar.

Finn Dekker (e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com | Twitter: @FinnDekker

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daanafcak
Franco Antonucci lijkt me toch een speler die lekker in het aankomende Jong Ajax kan meedraaien.!
0 0
Hollister
is zelf vertrokken.. niet doen.. heeft 3 miljoen opgeleverd, dan ga je hem toch niet terugnemen? dat doet Ajax zelden.. en terecht
0 0
Soccerskins
Off: Benfica heeft die Èverton van Germio zo goed als binnen. Nu hebben wij hem niet meer nodig, maar dan was hij voor Ajax ook haalbaar toch?
0 0
Ozymandias
Als hij voor Benfica haalbaar was dan zou hij dat voor Ajax waarschijnlijk ook wel zijn geweest. Wat goed nieuws is aangezien Henrique dan financieel gezien waarschijnlijk ook haalbaar is voor Ajax.
2 0
Hollister
Matheus Henrique zal vrees ik pas in beeld komen als bij ons Donny of andere spelers worden verkocht ... Ajax heeft met Ziyech en wat kleinere transfers ongeveer 55 miljoen aan uitgaande transfers verdiend en nu zo n 25 miljoen uitgegeven... doorgaans herinvesteerd Ajax max 35 a 40% van de uitgaande transfers en met Corona zal dat nog wel eens naar beneden kunnen worden bijgesteld... dus verkopen van Donny, Nico en Dest zou eigenlijk wel heel wenselijk zijn... nu maar hopen dat Onana nog een jaartje blijft
0 0
afcasven1995
Mwah Benfica betaalt wel vaak via rare constructies en 3de partijen (Daardoor verdienen ze vaak weinig bij de verkoop van spelers, omdat ze veel moeten terugbetalen en grote percentages moeten doorgeven).
1 0
Ozymandias
Dat soort constructies zijn sinds een paar jaar niet meer toegestaan van de UEFA. Daarom kwam FC Twente ook in de problemen.
2 0
MPAjax
voor benfica maken ze wel een uitzondering want de uefa wilt nog wel eens cl clubs helpen ookal gaat dat tegen de regels in, ze staan boven de regels want ze maken de regels
0 -1
ram
Geweldige ploeg! Wel erg jong. Ik vraag me af wat er dan in -19 gaat spelen... Gasten van 15, denk ik?
0 0
BobaAjax
-18 wordt het dit jaar. De selecties van -17 en -18 hebben vorige week al op deze site gestaan.
1 0
Henkjanklaas
Ondanks een enorme hoeveelheid aan “beloftes” die we nu onder contract hebben, zie ik er weinig tussen die Ajax 1 substantieel beter gaan maken. Ook niet die al bij de selectie van Ajax 1 zitten (op de bank meestal). Buitengewone Talenten als de Ligt en Frenkie de Jong komen natuurlijk niet zo vaak voor, maar ik zie ze ook niet. Vraag is of je al die spelers onder contract moet houden. Ik mag toch aannemen dat de technische leiding en scouts samen heus wel zien wie het echt gaat halen, zeker de spelers die al langer bij jong Ajax spelen. Het is ook lastig want we streven nu CL niveau na en dat was tot voor een aantal jaren niet realistisch.
0 -6
Ajax27
Dus jij vind Unuvar, Taylor, Hansen, de gebroeders Timber en noem ze maar op niet een sterke lichting waar minstens 3-4 spelers het van gaan halen in Ajax 1? Van iedere lichting stoten er maar een paar door, dat is al sinds jaar en dag zo. En 1 keer in de 10 jaar kom je een lichting tegen met exceptionele talenten zoals De Ligt en Frenkie
0 0
Schwalbino
Je kijkt naar een speelveldje waar fitte tieners lopen te ballen. In de speeltuin zie je ook niet wie later advocaat wordt en wie 'iets met buitenlandse bv's' doet.
0 0
Ozymandias
Wow... wij kijken echt totaal anders naar deze lichting van Jong Ajax. Volgens mij kan je een goed argument maken dat een elftal met bijvoorbeeld Raatsie; Quinten, Jurriën, Rensch, Salah-Eddine; Regeer, Giovanni, Taylor; Hansen, Brobbey en Ünüvar het meest talentvolle Jong Ajax is in de periode waarin ze in de Eerste Divisie spelen. Voor het eerst staat er op geen enkele positie van Jong Ajax een talent die je eigenlijk al geheel af kan schrijven.
2 0
ram
Ik denk dat het groepje De Ligt, Donny, Eiting, Frenkie, Cerny iets beter was. Maar het scheelt niet veel en moeilijk in te schatten natuurlijk.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het elftal van de eerste speelronde van het seizoen 2016/17 met Onana; Zeefuik, Sánchez, De Ligt, Sanniez; Vd Beek, De Jong, Nouri; Muric, Zivkovic en Cerny tot nu toe het meest talentvolle elftal waar Jong Ajax een wedstrijd mee heeft gespeeld. Onana, Sánchez en De Jong horen drie seizoenen later bij de wereldtop, Vd Beek is hard op weg naar die wereldtop en we weten allemaal wat voor een enorm potentieel Nouri had. Daarbij is en blijft Cerny een talent met een enorm potentieel. Soms lukt het spelers jammer genoeg gewoon weg niet hun potentieel in kwaliteit om te zetten.
0 0
ram
Dude... What the fuck... Dit team zit vol met wonderkinderen.
3 0
Hollister
Tja, wat moet jou nou antwoorden.... wordt supporter van het schaatsen of zo....
1 0
Sampaoli
Oke. Hieruit kunnen we opmaken dat je nog nooit Jong Ajax of een andere jeugdwedstrijd hebt gekeken.
2 0
Henkjanklaas
Ik kijk en volg Ajax incl. vertegenwoordigende elftallen sinds 1965.
Ik heb alleen willen zeggen dat het feit dat een jonge spelers zeer goed is binnen zijn competitie vaak niet voldoende is om later op CL niveau mee te doen. Immers Ajax streeft de laatste jaren naar dat niveau. Je hoeft echt geen TD te zijn om de constateren dat spelers als Cerny het niveau nooit zullen aantikken en zelfs bij het niveau Ekkelenkamp, Eijting zal dit helaas niet zo zijn anders stonden ze er nml al. Alleen uitzonderlijke talenten gaan het nog redden.
0 0
CDS
Nee, valt een beetje tegen. Ik zie maar een stuk of 10 spelers er tussen die Ajax 1 kunnen halen. En een paar potentiële Europese toppers. HenkjanKlaas mag zich een bril aanschaffen.
1 0
AFCA-pride
Dus.... maar met 6 man op het veld komen?
Als jij hier geen talenten tussen ziet, dan moet je toch eens wat wedstrijden gaan bekijken. Niet voor niks staan er meerdere talenten in de belangstelling van grote clubs.
0 0
Henkjanklaas
Eerst aub goed mijn betoog lezen.
0 0
PierreHeno
Het is in elk geval een der bekendste spreuken uit het Ajax boekje. Binnenkort krijgen we dan dezelfde mededeling over Ajax 1 met dat verschil dat 'Jong' dan is weggelaten. Op heel veel originaliteit hoef je in deze niet te wachten van de kant van de Ajax leiding. Nu nog wachten op de mededeling dat ze. "er alle vertrouwen in hebben"..dan kunnen we die ook weer afvinken voor dit seizoen. De enige serieuze reactie die je kunt geven op dit soort meldingen is : " we gaan het zien!".
1 0
atalantanio
Waarom Ajax verdergaat met Huntelaar is mij een raadsel. Je hebt alleen nog wat aan hem als invaller en in die rol staat hij juist Traore, Hansen en Brobbey in de weg. Met eerste keuze Tadic heeft Ajax bovendien ook al iemand met genoeg ervaring.

Geen slimme zet vind ik.
2 -3
Henkjanklaas
Duidelijk is dat de technische staf incl TD nog niet voldoende vertrouwen heeft in deze nieuwe lichting spitsen zeker niet als we straks in de CL acteren. Ervaring met Huntelaar is dan een groot goed. We redeneren hier nog steeds vanuit de opleidingsclub Ajax waarin we na de verkoop van talenten nieuwe opleiden daardoor een paar jaar wat terugvallen internationaal gezien en dan weer wat stijgen. De club wil vaker aanpikken op CL niveau. Dan kun je niet te veel vertrouwen op alleen jongelingen zeker niet als het gaat om cruciale posities zoals spits. Op zich niet onlogisch dat traore, hansen, brobbey nog moeten groeien en niet zonder meer Tadic kunnen vervangen.
0 0
Ozymandias
Het lijkt mij vrij duidelijk waarom Huntelaar langer bij Ajax blijft. Traoré en Brobbey zijn beide spitsen die het vooralsnog veel grote kansen onbenut laten. Als Ajax in de laatste twintig minuten moet scoren is het onverstandig om Traoré of Brobbey erin te brengen. Huntelaar is daarintegen de ideale speler om die minuten te laten spelen om nog te proberen om een doelpunt te maken.
0 0
ram
Het is mij een raadsel dat het een raadsel voor je is.

Huntelaar had vorig seizoen het allerhoogste gemiddelde minuten/goals. Het is hartstikke leuk dat we talenten hebben hoor, maar die zijn nog niet klaar om zijn rol in te vullen en dus loopt ie niemand in de weg. Traore komt in de buurt maar is ook nog niet zo constant en is geen supersub. Daarbij kunnen jonkies best wat van hem leren natuurlijk.

Ik ben ontzettend blij dat Klaas gebleven is.
2 0
PierreHeno
En wat hebben Traore, Hansen en Brobbey dan al allemaal gepresteerd anders dan in de KKD en wat jeugdtoernooien? Ze zijn geen JC toch? In CL/EL heb je juist ervaring nodig van KJH. We gebben n.l. niets anders aan ervaren spitsen in de selectie.
0 -1
ghouleseddik
Omdat Huntelaar nog altijd een garantie voor doelpunten is gebleken, die zekerheid gooi je niet zomaar even weg.
1 -1
Adam24
Huntelaar is pinchhitter. Traore en Hansen zijn dat sowieso niet en Brobbey ook (nog) niet.
1 0
Sampaoli
Alle posities dubbel bezet en ook op de bank zitten er spelers met veel voetballend vermogen en potentie. Selectie van Jong is nog nooit zo talentvol geweest, maar ook nog nooit zo jong. Zal dus niet elke week vetpot zijn, want deze jongens moeten wennen aan 90 minuten profvoetbal en de scherpte en inhoud die daarbij hoort.

Scherpen / Raatsie
Van Gelderen / VD Sloot
Kasanwirjo
Rensch / Musampa
Salah-Eddine / Douglas
Taylor / Llansana
Regeer / Q. Timber
Giovanni / Mendez
Hansen / Kjaer (voor 2 miljoen gekocht van Horsens volgens Deense media)
Brobbey / Pinas
Ünuvar / Tasci
3 0
eros
Ik verwacht dat Fitz Jim ook wel wat wedstrijden mee zal gaan doen.

Johnson en Jensen nog verkopen.
Verhuur van Hansen, Brobey en Ekkelenkamp zou ik toejuichen. Laat ze maar vlieguren maken.
0 0
Hollister
Jeppe kjaer staat wel als rechtsbuiten maar is gewoon voor Ajax een linksbuiten hoor (wat hij trouwens ook vaak speelt bij Horsens. Net als Unuvar is hij rechtsbenig en speelt hij het liefste vanaf links. Hansen zie ik trouwens ook liever als 9 dan als rechtsbuiten.
1 -1
Sampaoli
Kjaer is een linkspoot (staat verkeerd op transfermarkt, maar is duidelijk te zien als je beelden ziet) en zijn vaste positie is rechtsbuiten. Hansen kan ook op 9, zal beetje rouleren worden met die vier toptalenten voorin.
2 0
DrFootball
Op Youtube lijkt hij vrijwel 2-benig. Echter ik zie hem de bal steeds drijven met zijn linkervoet.
1 0
Hollister
Ik heb al een paar keer hier aangegeven dat jeppe Kjear Jensen en jackson Porozo nog worden aangetrokken en misschien nog Bogarde. Dan denk ik is Jong Ajax wel klaar..
Porozo wordt vandaag 20 jaar en is over 4 dagen transfervrij. RCV m sterke gozer van 1.92 komt van Santos (net als Danilo en Giovanni).
We gaan het zien. Bogarde speelt samen met Rensch in het centrum bij Oranje dus die zou een alternatief of ook een optie kunnen zijn. Het aantal CV is natuurlijk met het vertrek van Botman, Veltman, Kemper wat dunnetjes bezet. Alvarez mist denk ik de snelheid om het spelen met 40 m in de rug te spelen en Magallan mag al uitkijken naar een nieuwe club
1 -1
Kupke
Jeppe Kjaer komt er dus bij. Wat een aanval krijgt Jong Ajax zeg.
2 0
DrFootball
Echt? Dat zou echt heel goed nieuws zijn.
0 0
Sampaoli
Dat melden Deense media. Op twitter makkelijk te vinden.
0 0
Hollister
Heb jij een link, vind alleen maar oude twitterberichten van de belangstelling
0 -1
afcasven1995
https://www.bt.dk/fodbold/bt-afsloerer-dansk-stortalent-paa-vej-til-ajax

Even door google translate gooien ;)
0 0
DrFootball
Google even op Jeppe Kjaer Jensen en Ajax. En kies dan voor berichten van de laatste 24 uur. Dan vind je ze wel.
0 0
Sampaoli
https://www.bt.dk/fodbold/bt-afsloerer-dansk-stortalent-paa-vej-til-ajax dit is de link van het Deense artikel over de vermeende transfer.
0 0
036AFCA97
Echt veel toppers, lijkt een hele goede lichting dit.
1 0
afcasven1995
Jeppe Kjær er dus bij volgens betrouwbare Deense media.
1 0
Ozymandias
Met bijvoorbeeld Scherpen; Quinten, Jurriën, Rensch, Salah-Eddine; Regeer, Giovanni, Taylor; Hansen, Brobbey en Ünüvar zou Jong Ajax een elftal hebben met enorm veel potentieel. In wedstrijden dat dit elftal als team goed speelt zouden zelfs de meeste clubs in de Eredivisie kansloos tegen hun zijn. Als je puur en alleen naar het voetballende vermogen van dit elftal kijkt doet het in Nederland misschien zelfs alleen voor het eerste van Ajax onder.
2 -1
DrFootball
Ja dit is echt een heel talentvolle elftal/selectie. Hoop dat de blessure van Salah-Edinne meevalt. Keek er naar uit om hem regelmatig in Jong te zien spelen. Als de berichten hierboven moet geloven komt Jeppe Kjær Jensen daar bij. Heb wat flitsen van hem gezien. Daar spat het talent vanaf.

De jongens zijn wel ongelooflijk jong en talentvol. Het is jammer dat ze er niet een soort oude en ervaren mentor mag meedoen. Denk dat zo'n speler in het veld echt heel belangrijk zou kunnen, qua slimmigheidjes en rust, zijn voor die jonge gasten. Je zal dit seizoen ook weer een geweldig uur voetbal zien om het daarna helemaal in te zien storten.

Verwacht dat veel van deze jongens ook minuten gaan maken in het 1e. Zeker, omdat het programma zo ongelooflijk vol zit.
1 0
Hollister
Prima potentieel deze groep, maar kenmerk van dit soort spelers is tevens dat ze enorme uitschieters hebben en zeker niet stabiel zijn in het presteren.. gelukkig mag dat in Jong.
maar voor Ajax1 is de constante factor iets waar iedereen van Jong aan moet werken... liever 34 wedstrijden een 7 dan 17 wedstrijden een 4 en 17 een 8... de uitslagen van vorig jaar zeggen eigenlijk al genoeg... de ondergrens van het team en de individuele speler moet omhoog... maar ik blijf er bij dat dit jaar de beste selectie Jong Ajax ooit is, met name door de breedte van de groep aan kwaliteit
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, ze zullen logischerwijs nog erg wisselvallig zijn maar in de wedstrijden waarin het als team goed functioneerd zal het plafon enorm hoog liggen.
0 0
altijdwelwat
Sla anders even volledig door , gasten werden volledig weggepoetst door Almere City ....al dat ophemelen is helemaal nergens voor nodig , gewoon een talentvolle groep die aan de basis staan van hun carrière. Alles moet nog maar blijken , de laatste stap zetten is het moeilijkste.
2 -3
ajax4altijdamsterdam
Denk ook dat we volledig door slaan. Tuurlijk zijn het grote talenten maar er komt meer bij kijken dan alleen talent. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die te vroeg zijn gehyped en nergens echt door gebroken zijn. Beter twee benen op de grond en keihard knokken om een betere voetballer te worden. Helaas draait het om heel snel stappen te maken , goed contract en de fame. Hoop Ajax jongens zweven te veel op jonge leeftijd en dat is niet goed voor hun ontwikkeling.
1 -1
Ozymandias
Op de leeftijd die de spelers van Jong Ajax hebben kan je al zien welke spelers het voetballende vermogen hebben om bij Ajax te slagen. Natuurlijk komt er daarnaast nog enorm veel kijken (en slagen veel voetballers met het gewenste voetballende vermogen om allerlij andere redenen niet bij Ajax) maar ik had het puur en alleen over het voetballende vermogen van de spelers van Jong Ajax. Vorig seizoen kon Jong Ajax al met regelmaat een tegenstander geheel wegspelen in het eerste uur van de wedstrijd.

Na het eerste uur werd het minder doordat ze nog niet de fysieke inhoud hadden om een hele wedstrijd op dat tempo goed te kunnen spelen en nog niet de mentale kracht en discipline hadden om zich als team dan door zo'n laatste halve uur te vechten en dat hoort bij de ontwikkeling die talenten moeten doormaken om bij Ajax te slagen. Daarom is het ook zo goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de talenten dat Jong Ajax in de Eerste Divisie speelt. Op dat niveau is superieur zijn qua voetballend vermogen niet genoeg meer om wedstrijden te winnen.
0 0
AFCA-pride
Brobbey en Unuvar deden deze wedstrijd al niet mee (geen onbelangrijke spelers) en krepets ook nog keugdig. Team werd ook in rust flink gewisseld en zijn net bij elkaar, dus 1 oefen(!)wedstrijd zegt niks. Toch zullen ze best nog wel tegen zeperds aan gaan lopen ondanks het grote voetballende vermogen. Totaal verwacht ik Cambuur, Graafschap, Nac, Volendam Stabieler een heel seizoen. Maar zij willen promoveren en wij spelers afleveren aan 1, is een groot verschil. Ik ga weer met verl plezier naar Jong kijken. Waarschijnlijk heb je hier ook meer kans op supporters bij wedstrijden dan in Arena...
0 0
Minsc
"krepets ook nog keugdig"? Wat?
0 0
AFCA-pride
Sorry, dikke vingers... keepers en jeugdig dus
0 0
Ozymandias
Ik heb het puur en alleen over hun voetballende vermogen. Bahalve op doel staat er op elke positie een talent met (relatief aan zijn positie) een groot voetballend vermogen. Noem mij maar eens een club in Nederland dat een basiselftal kan opstellen met meer voetballend vermogen. De enige club waar je daadwerkelijk een goed argument voor kan maken is AZ.

Jong Ajax werd trouwens helemaal niet weggepoetst door Almere City. Ze waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij maar maakten (door hun onervarenheid) individuele fouten waardoor Almere City uit counters kon scoren. Die "laatste stap zetten" heeft voor talenten van dit kaliber niet met hun voetballende vermogen te maken maar met de ontwikkeling van hun fysieke en mentale inhoud. Qua voetballend vermogen zullen ze (net als vorig seizoen) superieur zijn aan hun tegenstanders in de Eerste Divisie. Alleen worden wedstrijden niet alleen op basis van voetballend vermogen bepaald. Vorig seizoen zag je dat veel van de talenten van Jong Ajax na het eerste uur een stuk minder werden doordat ze nog niet de fysieke inhoud hadden om een hele wedstrijd op dat tempo goed te kunnen spelen en nog niet de mentale kracht en discipline hadden om zich als team dan door zo'n laatste halve uur te vechten.
3 0
AFCA-pride
Mooi leerjaar voor deze talenten. Ik denk wel een wisselvallig jaar en hooguit een 3e plaats.
1 0
Lazell
Fijn artikel voor iemand die de jeugd heel zelden volgt. Denk dat ik komend seizoen eens wat meer Jong wedstrijdjes ga meepikken, met deze talentvolle lichting die eraan komt.
0 0
DrFootball
Moet je zeker doen. Ik deed dat ook regelmatig. Dan zocht ik meestal wat leuke potjes (thuiswedstrijden tegen AZ, Feyenoord of PSV) uit. Helaas heb ik er nu wat minder tijd voor. Ajax/De Toekomst is heel toegankelijk. Al moet je afwachten hoe dat komend seizoen gaat zijn ivm corona.
0 0
Joseph
Ik zag ik de samenvatting een actie van Martha, heb hem nooit eerder gezien, maar de kwaliteit droop er vanaf. Dat motorische kan geen toeval zijn, weet iemand of zijn overzicht en passing inderdaad ook een kwaliteit van hem is?
1 0
Dennis129
Wat een enorm aantal potentiële eerste elftal spelers. Werkelijk elke linie bulkt van het talent.
Enorm leuk team waar ik dit jaar echt voor zal gaan zitten.
1 0
iammike
Worden de wedstrijden tegen Telstar en Jong AZ wel live uitgezonden?
1 0
SpursAjax
Ik moet zeggen dat het wel echt piep maar dan echt piepjong is. Vooral in de verdediging ben ik bang dat je vaak overlopen zal worden. Verder een hele goede ploeg maar ben bang dat het nog een stuk wisselvalliger gaat worden dan we de voorgaande jaren gewent waren.
4 0
VFischer
Begrijpelijk, maar het belangrijkste is dat deze jongens een goede ontwikkeling doormaken en met een hoger niveau en makkelijker bij het eerste aansluiten. Als ze dan maar ergens in de middenmoot gaan eindigen maakt dat mij niet uit
0 0