[Update] 'Danilo haakt één dezer dagen aan'

ArthurV, 28-07-2020 om 23:20, 15808 views, VoetbalTijd |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hoewel de huurtransfer van Danilo Pereira naar FC Twente een week geleden in kannen en kruiken leek, is er nog steeds geen overeenstemming bereikt. Dat laat algemeen directeur Paul van der Kraan maandag weten bij VoetbalTijd.

'Dat is nog niet rond, dat moet ik nog wel even aangeven. We zijn wel geïnteresseerd', geeft Van der Kraan aan. 'In welk stadium we zitten? Er zijn nog wat zaken die geregeld moeten worden. De speler wil, wij willen, maar het is nog niet rond.'

Vorige week maandag meldde Tubantia dat er een akkoord was tussen Ajax en FC Twente over de verhuur van Danilo. Hierbij hebben de Tukkers een doorverkooppercentage bedongen. Eerder meldde de krant al dat de Braziliaan nog wat reguliere zaken moet regelen.

Update - 23.15 uur (28 juli 2020) - 'Danilo haakt één dezer dagen aan'

Volgens Tubantia zal Danilo Pereira één dezer dagen aansluiten bij de selectie van FC Twente. Nadat de komst van de spits werd gemeld door verschillende media, waren er nog wat zaken die geregeld moesten worden. Ondanks de huurtransfer zijn de Tukkers nog niet uitgewinkeld. 'We willen in ieder geval nog twee centrumspitsen, een vleugelspits, een aanvallende middenvelder en misschien nog verdedigers, een rechtsback', aldus trainer Ron Jans.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsterdam1900
Daar zo een grote leegloop geweest dat ze 3(!) centrum spiten moeten vinden in een transferperiode?
0 0
ST
Wel handig om een Ajax 2 (FC Twente) te hebben ipv Jong Ajax. Liever ervaring opdoen in de Eredivisie dan in de Eerste divisie.
2 0
JohnTB
Weet iemand of er nou publiek wordt toegelaten bij Ajax - RKC op 8 augustus ? Ik lees er niets meer over.
0 0
Libero
Wanbeleid daar. Corona oké, maar wat doen ze daar in de jeugdopleiding dat er drie spitsen gehuurd moeten worden?
Klopte natuurlijk ook geen ene reet van dat ze , los van het feit dat ze gewoon hun licentie kwijt hadden moeten raken, met zo'n bizar hoog budget in de KKD speelden én weer in de Eredivisie terugkeerden. En de media vond het allemaal geweldig.
1 0
Ajaxvooraltijd
Het lijkt ook wel of de media geen genoeg van Corona kon krijgen dus in dat licht is het niet zo gek. Ze genieten van dat soort zaken want het verkoopt krantjes en genereert kijkcijfertjes. Of het kwaliteit is dat is een tweede.
0 0
jutter
Misschien dat Danilo wat opbloeit bij Twente, wat overigens wel tot in het extreme spelers aan het huren is, alhoewel je mag aannemen dat die club met deze huurovereenkomsten financieel niet veel op zal moeten hoesten is er van een gezond beleid nauwelijks sprake. Maar goed, Danilo zal nooit Ajax 1 matariaal gaan worden dat lijkt mij duidelijk, en dan hoop je maar dat hij voor een relatieve grijpstuiver door dat Twente wordt aangetrokken of doorverkocht gaat worden, in navolging van bijv. Cassierra bij één of ander obscuur clubje. Maar een Botman scenario lijkt op voorhand vrijwel uitgesloten, en wordt dus zeer waarschijnlijk Danilo een verliespost, zoals talrijke van zijn voorgangers. Alhoewel door één of andere clausule in zijn contract bij Groningen, ene Zeefuik mogelijk ook nog wat extra centjes voor Ajax kan gaan opleveren.
1 -1
gi0vanni
Iets beter lezen, het gaat over verhuur en niet verkoop. Verder heeft hij al bij Ajax 1 gespeeld en gescoord dus daar moet in de toekomst wel wat aan te verdienen zijn. En anders jammer, niet elke aankoop/talent zal slagen. Niets aan te doen.
0 0
jutter
na zijn verhuurperiode (Danilo) he
0 0
Soccerskins
Off: weet iemand wanneer de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk bekend gemaakt wordt?
0 0
Jayq
In de week voorafgaand aan het trainingskamp
0 0
mgtow
En misschien nog een kantinejuffrouw, portier, schoonmaker, grafisch ontwerper, woordvoerder, masseur etc.

Gezond clubje hoor!
1 0
geronimo
Hoop dat niet rond komt, laat hem naar een andere club gaan
2 -5
Ferd
Ik hoop dat het rond komt. Danilo gaat daar zeker beter worden onder de vleugels van Ron Jans. En dat is goed voor Ajax.
1 0
Ozymandias
De kans dat Danilo bij Ajax zal slagen in jammer genoeg nihil. Hij is nu al voorbij gestreefd door talenten die drie/vier jaar jonger zijn. Ik denk dat Ajax hem wil verhuren in de hoop dat hij daarna een relatief hoog transferbedrag kan opleveren. In dat opzicht zal het voor Ajax natuurlijk wel goed zijn als hij zich goed ontwikkeld onder de vleugels van Jol.
0 0
DeWijsneus
Zou Jol ook goed kunnen rappen?
0 0
RJB1979
Jol?
1 0
Ozymandias
Woeps, Jans... zo’n andere dikke witte Nederlandse man. They’re all the same to me. ;)
2 -2
JohnTB
Witte man....? Blank bedoel je.
2 -3
Ozymandias
Nee, ik bedoel wit. Zoals in schreef.
1 0
JOHANisGOD
Omdat?
0 -1
geronimo
Twente een kut club is
2 -4
Nijmegenaar
Zal wel rondkomen. Goed voor alle drie partijen.
2 -2
WZAWZDB14
Ajax moest natuurlijk eerst dat nummer met danilo opnemen
4 0
JSTWST
Welkom en dan verhuizen naar het oosten. Fijne vriend ;)
1 0
fanforeffer
Twente dacht aan Botman toen ze die doorverkoop clausule er in wilden hebben.
0 0
Ajax27
En terecht.
0 -1
fc Barcelona_ke
Danilo wil nog even wachten tot hij Antony welkom kon heten en hij wil nu even met hem een training meemaken. De huurtransfer zal wel de volgend week rond!
2 -1
MichelAjaxTadic
Instemmen met een doorverkooppercentage terwijl je een speler verhuurt. Ligt het aan mij of heb ik dat nog niet eerder gehoord?
5 -2
Van Reenen
Ligt niet aan jou. Ik vind het heel vreemd dat je een club die een speler van Ajax huurt en daarvan dus beter wordt, ook een doorverkooppercentage in de toekomst wil hebben. Stel dat Danilo over 4 jaar verkocht wordt voor 40 miljoen dan zal Twente 4 miljoen krijgen voor elke 10 procent. Echt van de gekke hoor en ik heb dit nog nooit gehoord.
0 0
AlexIbarra
Denk dat het alleen is als we hem na dit seizoen verkopen.
Stel, we kunnen die jongen nu voor 2 miljoen slijten maar na een goed seizoen bij Twente is hij 4 mln waard. Dan krijgt Twente ook 2 ton. (5%)

Zoiets. verdienen ze de huur weer terug.
0 0
Boerenjongens
Laatst met Botman naar Lille
0 0
Ozymandias
Clubs werken al jaren met dit soort clausules maar voor Ajax was Botman de eerste speler die ze verhuurde met zo'n clausule (waardoor veel fans van Ajax er waarschijnlijk nog nooit van hadden gehoord). Gezien het succes van de verhuur van Botman (een speler die een jaar geleden misschien net twee miljoen euro waard was en nu voor zo'n acht miljoen wordt verkocht) denk ik dat Ajax dit soort clausules nu vaker zal hanteren.

In het verleden zijn de meeste spelers die Ajax verhuurt in de loop van het seizoen op de bank terecht gekomen doordat de clubs uiteindelijk hun eigen spelers de voorkeur gaven. Door deze clausule (waar waarschijnlijk een minimum aantal wedstrijden aan verbonden is voordat hij in werking treed) hebben clubs een financiele stimulans om de talenten die ze van Ajax huren zo veel mogelijk speeltijd te geven.
2 0
Van Reenen
Dank voor je uitleg Ozymandias. Weer wat geleerd.
0 0
jutter
Zal wel de reden zijn. Maar het geval Botman is natuurlijk normaliter eenmalig, een unicum .Dat gaat zich dus zeer waarschijnlijk geen 2e keer herhalen. Ik zei het al eerder, 8 a 9 miljoen voor Botman is voor de club een lot uit de loterij.
0 0
Ozymandias
Zo’n hoog bedrag zal misschien niet vaak voorkomen maar als spelers die bij Ajax nauwelijks kans maken om door te breken ergens anders (als huurspeler) slagen zal Ajax meer aan ze verdienen dan als ze bij Jong Ajax zouden spelen. Danilo zal bij Ajax niet slagen maar als hij bij FC Twente indruk maakt kan Ajax misschien nog zo’n 5/6 miljoen euro aan hem verdienen. Als 10% daarvan naar FC Twente gaat houdt Ajax zo’ 4.5/5.4 miljoen over aan een speler die momenteel misschien zo’n 2 miljoen kan opleveren. Als hij daar niet slaagt zal hij Ajax niets opleveren en 10% van niets is niets.
1 0
Ajax27
Als hurende club zorg je ervoor dat in het geval van Botman een speler ipv 1 miljoen, 8-9 miljoen waard is geworden in 1 jaar. Is het dan heel vreemd dat de club die ervoor heeft gezorgd dat die jongen minuten in de benen kreeg en zoveel meer waard is geworden, dat zij ook een graantje hiervan meepikken?

Dit is louter positief! De kans dat gehuurde spelers speeltijd bij hun club krijgen wordt hierdoor aanzienlijk groter. Want de kans dat ie daardoor groeit en door de naam van Ajax flink wordt verkocht is groter.

En als kleinere clubs hierdoor kunnen profiteren, zelf hierdoor ook makkelijker hun financien op orde houden en daardoor sterkere aankopen kunnen verrichten... bereikt Ajax nog een doel, de competitie sterker maken.
0 0
OpaVerteld
Vind iedereen op AS heel gewoon hoor. Zie eerdere "discussies" hier over.
Ik heb de woningbouwvereniging al aangeschreven of ik ook zo'n clausule in m'n huurovereenkomst kon opnemen.
Vonden ze een heeeeeeeeeeeeel vreemd voorstel :)
5 -3
Ferd
En in eerdere discussies is ook uitgelegd dat je huis minder waard wordt terwijl de speler meer waard wordt. Maar je bent te star en stug om het te snappen.
0 0
Ozymandias
Danilo zal in waarde toenemen door de speelstijl die hij bij FC Twente zal krijgen. Opa vertel mij eens uit hoe het huis wat jij huurd in waarde toeneemt doordat jij er in woont?
0 0
Ajax27
Jij mag van de woningbouwvereniging weinig aan je huis doen om deze meer waard te laten worden. Je zal geen aanbouw erachter zetten, je zal niet zelf een nieuwe keuken of badkamer plaatsen. Dingen om jouw huis meer waard te maken. Dus nee, heel logisch dat je niet een dergelijke clausule in je huurovereenkomst hebt.
1 0
DeWijsneus
Als jij de waarde van je woning flink verhoogd hebt door je badkamer en keuken te vernieuwen en een massief houten vloer hebt gelegd, dan zou je van jouw investering ook graag wat terug willen zien bij een verkoop. Da's toch logisch? Ik heb de constructie ook nog nooit gehoord in het voetbal, maar als Twente die jongen bv. minimaal 25 wedstrijden af laat maken, dan mogen ze er wat mij betreft wat voor terug krijgen bij een verkoop. De speler begint met meer krediet bij Twente, en Ajax krijgt een hogere prijs omdat de speler Eredivisie ervaring opdoet. Win win voor de speler, voor Ajax en ook Twente.
1 -1
sebastiaan1900
Ja, wellicht verandert de prijs ook wel die Twente moet betalen om hem te huren. We kennen niet alle details.
Voor Ajax is dit een prima constructie. We hebben een aantal spelers die niet in Jong Ajax moet blijven spelen. Maar, idd. eredivisie ervaring moeten opdoen. Speelt Kik bijv. een goed seizoen, dan kan je hem alsnog verkopen of weer toevoegen aan de selectie.
0 0
MichelAjaxTadic
Op zich vind ik jullie argumenten te pruimen ik vraag me wel af hoe ze hierop terecht zijn gekomen. Zoals gezegd is hier nog niet veel mee gewerkt, afgezien van de vraag of dat vreemd is.
0 0