'Giovanni qua speelstijl vergelijkbaar met Kaká'

ThijsZwagerman, 05-03-2020 om 15:00, 12576 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Paulo Freitas, Braziliaans sportjournalist, verwacht dat Giovanni op termijn een dragende kracht in Ajax 1 kan worden. Woensdag werd bekend dat Ajax de achttienjarige middenvelder definitief heeft gecontracteerd en volgens Freitas hebben de Amsterdammers daarmee goede zaken gedaan.

‘Hij is een type speler dat wij hier een meia-atacante noemen. Dat is een aanvallende middenvelder zoals bijvoorbeeld Kaká die positie invulde. Giovanni is in zijn speelstijl ook vergelijkbaar met Kaká. Hij is een speler die meer houdt van doelpunten maken dan kansen creëren en zo speelt hij ook’, laat Freitas desgevraagd aan Ajax Showtime weten.

De sportjournalist heeft vertrouwen in Giovanni. De middenvelder zal aanvankelijk starten in Jong Ajax, maar Freitas verwacht dat de Braziliaan vervolgens wel zal aanhaken bij de hoofdmacht van Ajax. ‘Ik denk zeker dat hij kan doorbreken in Ajax 1. Hij heeft absoluut de kwaliteiten om een grote speler te worden in het eerste, maar het blijft altijd afwachten hoe hij zich aan zijn nieuwe omgeving aanpast.’

‘Hij is natuurlijk nog erg jong, maar het helpt wel mee dat er - in tegenstelling tot bij Antony - weinig druk op zijn schouders ligt, want Giovanni zal aanpassingstijd nodig hebben’, besluit Freitas. Ajax betaalt naar verluidt zo’n 500.000 euro voor de Braziliaan, die transfervrij overkomt van Santos. Het bedrag dat Ajax aan die club overmaakt bedraagt dan ook slechts een opleidingsvergoeding.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: info@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sdjt01
Welkom! Ben wel benieuwd waarom er alleen maar aanvallers worden gescout. Waarom nooit een 18-jarige verdedigende sensatie?
0 0
ajaxfanmarcel
Als je goed de geruchten bij houd dan is ajax ook Met een spits bezig. Maar een goeie verdediging is belangrijk. Hou je de nul dan moet je alleen zelf zorgen dat je schoord
0 0
Rdk1983
Oja wie dan?
0 0
Joseph
Omdat die ontzettend zeldzaam zijn. Verdedigen is meer dan een trucje doen en schieten, daarom was de Ligt zo bijzonder.
Schuurs is gemiddeld genomen een verdedigende sensatie. We vergeten dat alleen omdat we denken dat de Ligt normaal was. Vertonghen zat op deze leeftijd bij RKC, om een voorbeeld te geven van een verdedigende sensatie.
0 0
EersteAanname
Haha, dus verdedigen is moeilijker dan aanvallen? In dat geval ben ik wel benieuwd wat volgens jou de reden is dat veel spelers die mislukken als aanvallers wel slagen op het moment dat ze verder naar achteren worden gezet, in plaats van andersom.
0 0
Lazell
Niet in het algemeen. Wel op jonge leeftijd. Verdedigers mogen minder fouten maken. Doelmannen nog minder. Aanvallers kunnen 10 fouten maken en als ze 1 of 2x beslissend zijn, zijn ze motm. Als een verdediger 1of2 meesterlijke onderscheppingen heeft en 1 slippertje tegen Bulgarije in zijn debuut maakt, wordt hij afgemaakt.
0 0
iammike
Volgens mij is dit niet zo een heel groot talent. Eerder het niveau Danilo Pereira. Anders had er wel een topclub alles aan gedaan om hem binnen te halen.
1 -5
markk
Hoe zit dat dan met Onana, Tagliafico, De Jong, Ziyech, Tadic, Neres, Blind, etc? Waarom kochten Barcelona hen niet voor Ajax? Ik denk dat deze jongen te vergelijken is met Neres toen hij naar Ajax toen kwam, op dat moment was het ook niet zo'n heel groot talent met niet heel interessante statistieken.
2 -1
afcas
Gaap
2 -2
goajaxgo
De zoveelste Zuid-Amerikaan. Sorry, maar het interesseert me op dit moment even geen. ben dood- en doodziek van dit Ajax.
5 -3
markk
Als je veel moet hoesten en een hoge temperatuur hebt dan komt dat wellicht niet van Ajax.
3 0
ddavidd99021
pas je wel op? Schijnen op dit moment meerdere dodelijke ziektes rond te dwalen..
1 -3
Mocrodammerr
Klaassen was de nieuwe bergkamp, riedewald de nieuwe rijkaard en we hebben nu ook de nieuwe Kaka. verbaast me niet dat velen ons kapot uitlachen.
5 -7
Lazell
Je vergeet de ergste. Menig de nieuwe Kluivert.

Maar bedoel je nou dat Feyenoord en PSV ons uitlachen? Denk dat wij harder om hun kunnen lachen dan andersom. Buiten de landsgrenzen hebben ze enorm veel respect voor ons. Niemand lacht ons uit.
0 0
AjaxHoorn
Hij zegt toch manier van spelen, niet de nieuwe?
3 0
MarLuuk76
Ja iedereen denkt gelijk weer dat ze hem met de speler zelf vergelijken. Terwijl er duidelijk staat speelstijl, en invullen hoe Kaka speelde.
1 0
Joseph
Met Anthony, Giovanni, Hansen, Unuvar en Brobbey, heeft Ajax niet normaal veel talent lopen in de aanval.

Het is nu allemaal even zuur, maar met een goede coach met de juiste fylosofie, kan er echt iets moois gebeuren!
8 -1
ajaxfanmarcel
Wanneer is zijn vergunningen klaar. Gelijk laten aansluiten als kan. Ajax mag wel wat swing hebben
1 -1
Ajax68
We hebben al zolang een TOPSPITS nodig, maar nee hoor, denk maar niet dat die er gaat komen, he Overmars. Ik roep het al JAREN, maar nee KJH is onze spits, wordt omhoog geschreven, maar kan geen poot voetballen, dan zo af en toe een goaltje mee te pikken, maar méér kan hij niet !
2 -2
Ajax27
We hadden afgelopen seizoen een topspits die de ene na de andere goal maakte, Tadic. Daarachter heb je Huntelaar en dan hebben we uit de 'jeugd' nog Traoré, Brobbey en Hansen. Dus waarom zouden we nog een extra spits nodig hebben?
1 -2
Voetbalpraat
Helemaal met u eens, toch zou ik dan voor Daishawn Redan gaan. Kent Ajax natuurlijk goed , is sterk aan de bal , dodelijk in de 16 en is snel. Zijn jullie het ermee eens?
0 -6
KingJames23
Ja nu alleen nog geld bij elkaar leggen dan halen we hem meteen op.
0 0
Ajax68
KOOP gvd maar eens spelers voor het 1ste team, ipv al die jeugd. Of denkt Ajax de supporters hier mee zoet te houden nu het zo intens slecht gaat ?! Wat een Zwaktebod Overmars.
0 -7
Saanchez
Je weet dat de transfermarkt voorlopig dicht is hoop ik?
0 0
noppenkoning
Marin nieuwe Hagi
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Is altijd afwachten, maar je hebt hem voor een prikkie kunnen halen dus slimme zet
1 0
ajaxinho
Dit item las ik ook over Danilo Pereira.
En Jensen moet de nieuwe Eriksen worden.

Ben er wel blij mee dat Ajax de portemonnee opentrekt.
Van mij mag er ook wel verdedigend talent bij.
Van het kaliber DLigt, niet van Schuurs/Pierie.
4 -1
afcfokke
Jeetje, dat niemand daar aan gedacht heeft.. de Ligt vervangen..EUREKA!
0 0
Cello
Hij is niet de nieuwe Kaka. Zijn speelstijl lijkt op die van Kaka....dat is echt wat anders.
3 -1
supporter sinds
Hou toch op met die vergelijkingen.. die Jongen is net droog achter zijn oren. Laat hem eerst maar eens een paar wedstrijden voetballen dan vooraf al die lofuitingen
4 0
altijdwelwat
Gaat nergens over niemand , maar dan ook helemaal niemand in Brazilië begrijpt waarom Ajax deze jongen in huis haalt.
1 -9
Saanchez
Laat ons maar even zien wie dat allemaal gezegd hebben, en kom dan niet met gefrustreerde Santos-fans die boos zijn dat hij weg is.
2 0
Cello
Ja niemand begrijpt hoe het mogelijk is dat juist Ajax deze speler heeft opgepikt. Samen met Reinier de beste middenvelders van zijn leeftijdscategorie. Aanvoerder van zijn teams bij Santos en misschien wel belangrijker al de vertegenwoordigende Braziliaanse bondselftallen.
Ajax heeft met zijn komst, de belofte die hij inmiddels al jaren is, een grote slag geslagen.
Clubs als PSG, Arsenal en Chelsea hadden ook serieuze interesse, Zou ook eigenlijk in eerste instantie naar Chelsea verkassen, echter werd dat onmogelijk door het transferverbod dat de Engelsen opgelegd kregen.
3 0
JOHANisGOD
Zijn alle Brazilianen geïnterviewd?
1 0
Flipper33
Zeker uit je grote fantasie duim gezogen die Jongen kan echt wel voetballen
6 0
DS
De speelstijl in Amsterdam is meer Kaka zonder a momenteel.
11 0
Benleiden
Whahahahhahaha
1 -1
GrandMasterFlex
Die zal zich wel afvragen of hij wel bij Ajax uit Amsterdam heeft getekend of Ajax uit KunnenErGeenKlotenVan. Wedstrijd na wedstrijd is het afzien. Ik ben zo klaar met die kut Ten Hag
0 0
eros
Een aanval met:
Neres - Danilo - Anthony
Giovanni

Al is t maar 1 wedstrijdje in de voorbereiding.
Lekkere Braziliaanse samba voorin.
1 -1
trooop
Als dat echt zo is heeft Ajax weer eens de verkeerde gehaald. Kaka floreerde namelijk pas in grote ruimtes.
Zal dus wel echt zo zijn.
0 -8
Mikee
Blijf nou eens van de azijn af man. Dat gezeik telkens
3 0
Duif63
De nieuwe Kaka. Klinkt goed.
0 0
Soccerskins
Freitas is toch wel een betrouwbare bron niet?
4 0
Mikee
Yep
0 0
behangdelul
Freitsa heeft er vaak wel kijk op, dus ik laat mij graag verrassen
4 0
AjaciedRK
Alsie zo goed is hadie vanavond wel kunnen debuteren. Veel slechter kan niet
1 -3
amthree
Maar voor dat die het niveau van een kaka heeft speelt die al niet meer bij ons.
1 0