Dit zijn de selecties van Ajax O18 en Ajax O17

BvdPloeg, 11-08-2020 om 11:20, 40775 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De spelers van Ajax O17 en O18 zijn begin augustus begonnen aan het nieuwe seizoen. We zouden het in coronatijden bijna vergeten, maar de Ajax-jeugd maakt zich op voor een nieuw jaar, dat door het coronavirus ongetwijfeld met gepaste maatregelen zal worden afgewerkt. Ajax Showtime stelt de selectie van de bovenbouw voor: Ajax O18 en Ajax O17.

LEES OOK: Dit zijn de selecties van Ajax O16 en Ajax O15

Ajax O18: Nieuwelingen, jong talent en dispensatiespelers

We waren de afgelopen jaren net gewend aan de overgang van Ajax A1 naar Ajax O19, maar ook voor dit seizoen zal het vlaggenschip van de Ajax jeugdopleiding een nieuwe naam dragen. De Ajax O18 is onderdeel van de nieuwe competities, die door de KNVB in het leven zijn geroepen. In de praktijk zal er voor de Amsterdamse club weinig veranderen.

De spelers die tweedejaars A-junior zijn en dus eigenlijk niet meer in Ajax O18 kunnen spelen, konden als dispensatiespelers alsnog worden ingeschreven. Bij O18 tellen we in totaal vier dispensatiespelers: Donny Warmerdam, Max de Waal, Tunahan Tasci en Jaymillio Pinas. Per wedstrijd mag coach John Heitinga vijf dispensatiespelers opstellen, dus dat lijkt geen probleem te worden. Warmerdam zal aanvoerder zijn van de ploeg.

Naast de 'ervaren' jongens heeft Ajax ook dit jaar weer enkele jonge talenten een lichting doorgeschoven. Doelman Charlie Setford, verdediger Olivier Aertssen, aanvaller Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson maakten vorig seizoen al de stap van O16 naar O17 en starten nu in de O18. Zij worden vergezeld door enkele nieuwelingen. Eskild Munk Dall werd uit Denemarken opgepikt, aanvaller Joël Ideho kwam over van Willem II.

Selectie Ajax O18 2020/2021

Charlie Setford

Eja Dakriet
Diverdjio Misidjan
Olivier Aertssen
Rio Hillen
Julius Dirksen
Youri Baas

Donny Warmerdam
Max de Waal
Kian Fitz-Jim
Gibson Yah
Jenno Campagne
Alen Karahasanovic
Kristian Hlynsson

Ar'Jany Martha
Eskild Munk Dall
Joël Ideho
Amourricho van Axel Dongen
Christian Rasmussen
Jay Enem
Tunahan Tasci
Jaymillio Pinas

Ajax O17: Grote selectie vol piepjong toptalent

Bij Ajax O18 hebben we 23 spelers op papier, bij Ajax O17 zijn dat er zelfs 24. Een flinke selectie, mede mogelijk gemaakt door het feit dat Ajax veel spelers uit 2005 heeft doorgeschoven. Verdedigers Alvaro Henry en Oualid Agougil, middenvelder Silvano Vos en aanvaller David Kalokoh slaan de Ajax O16 over en sluiten meteen aan bij de O17 van de nieuwe trainer Yuri Rose. De jonge spits Julian Rijkhoff sloeg vorig jaar al een lichting over en speelde net als middenvelder Gabriël Misehouy al in de O16. Zij zijn ook allebei uit 2005 en sluiten aan bij O17.

Net als in de O18 kent ook O17 een nieuwkomer. Keeper Sten Kremers kwam over van De Graafschap. Daar bleef het wat betreft aanwinsten bij in deze ploeg. Prince Aning, Julian Brandes en Rapfaël Sarfo speelden vorig jaar al in O17 en zullen daar nu ook starten. Dat zal ongetwijfeld mede ingegeven zijn door de grote selectie bij Ajax O18.

Selectie Ajax O17 2020/2021

Tom de Graaff
Sten Kremers

Ibrahima Camara
Tristan Gooijer
Alvaro Henry
Mateja Milovanovic
Oualid Agougil
Neal Viereck
Chahine van Bohemen
Rida Chahid
Prince Aning

Loed Klaasen
Gabriël Misehouy
Nassef Chourak
Timo Jansen
Achraf Oughcha
Julian Brandes
Silvano Vos

David Kalokoh
Raphaël Sarfo
Diyae Jermoumi
Julian Rijkhoff
Divaio Bobson
Jaydon Banel

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Er loopt echt wel wat rond op de toekomst hoor bah bah .
Hoop zo snel mogelijk weer te mogen langs komen .
1 0
SpursAjax
Even hoe ik de spelers zie in volgorde van exceptioneel-Kanshebbers- opvulling.

Opvulling
- dani van den heuvel
- dakriet
- baas
-pinas
-max de Waal
-yah
-enem
-tasci
-martha
-Karahasanovic ( als die letterlijk groeit kan het nog wat worden )

Kanshebbers-
-charlie setford
-misidjan
-hillen
-dirksen
-warmerdam
-fitz-jim
-Campagne
-hlynsson
-rasmussen

Exceptioneel

-Aertssen
-van axel dongen

Van Dall en Ideho heb ik nog te weinig gezien om daar over te oordelen.
0 0
Soccerskins
Martha opvulling? Speelt met 16 jaar al bij de o18 en heeft daarnaast zijn debuut in jong ook gemaakt.
1 0
DUDE92
Spring deze voorbereiding idd al een beetje in het oog, maar afgelopen seizoen was het niet heel speciaal van zijn kant. De reactie waar je op reageert is trouwens ook van voor de oefenwedstrijden.
2 0
AFCA-pride
Aertssen heeft wel iets weg van Frenkie, makkelijk wegdraaien, nooit in paniek, ziet openingen, strakke passing, tweebenig en ook redelijk snel. Met 15 al in O18 zegt ook genoeg.
1 0
AFCA-pride
Al witte rook te verwachten bij contracten Brobbey/Taylor/Timbers/Hansen/Salah Edine ? Duurt erg lang... Gaan er maar vanuit dat geen nieuws, goed nieuws wordt!
3 -1
KVF
Blijft hammouchi in de o16?
0 0
Soccerskins
Leuke selectie heeft de o18, ik ben met name erg benieuwd naar Aertssen, Hillen, Hlynsson, Dall en Ideho.
2 0
Vlieske
O18 zeer matige ploeg. Maar logisch meeste grote talenten zijn doorgeschoven. O17 zeer interessant met name rijkhof. Lijkt me leuk hoe hij zich ontwikkeld. Volg hem al een paar jaar. Enorm talent
0 -7
Ozymandias
De o18 heeft met talenten als als Warmerdam, Dirksen, Hillen, Aertssen, Fitz-Jim, Hlynsson, Martha, Van Axel Dongen en Rasmussen een meer dan behoorlijke ploeg.
4 -1
Cruijffthebest
Hallo AS, ik krijg steeds links in beeld Van de Beek in het nieuwe uitshirt en kan daardoor niet de hele tekst lezen van alle items. Kunnen jullie daar wat aan doen alsjeblieft??
0 0
Hollister
haha, wat voor een droeftoeter geeft een min als je iemand wil helpen een probleem oplossen.. ? Of heb ik een persoonlijke stalker? haha wat een triest figuur moet je dan wel niet zijn, get a life
1 0
Hollister
Had ik ook steeds.. even de addblocker gedownload.. opgelost (wel even opnieuw opstarten)
1 -1
Ajax27
Enne... jeugdkenners, aangezien ik uit Limbburg en geen ene klote zie van de jeugd. Zitten er nog wat pareltjes aan te komen? Wie zijn de jongens met de meeste potentie?
1 0
Schwalbino
Die laatste zin.
1 -1
Sampaoli
Ajax gaat hopelijk veel streams aanbieden dit seizoen, dus hou het YT kanaal in de gaten!

In o18 zijn de doorgeschoven jongens uit 2004 spelers om op te letten: keeper Setford, centrale verdediger Aertssen, middenvelder Hlynsson en buitenspeler van Axel Dongen. Naast deze vier ook letten op Fitz-Jim, technicus op het middenveld en de Deen Christian Rasmussen. Nieuwkomers Dall en Idehio leuk om te volgen, beide aanvallers. Dispensatiespelers met een nieuwe rol dit seizoen kan ook leuk uitpakken, al zou ik als Heitinga zijnde daar niet te lang aan vasthouden als ze niet overduidelijk beter zijn dan de rest.

o17 eigenlijk zelfde verhaal, jongens die een jaar boven hun leeftijdscategorie spelen zijn erg interessant om aan het werk te zien. Misehouy (nummer 10) en Rijkhoff (spits) deden dit al een jaar, nu komen Vos (middenvelder), Kalokoh (Limburgse buitenspeler ;)), Agougil en Henry (beide centrale verdedigers) erbij in deze lichting. Verder is deze lichting vooral in de breedte erg sterk. Kunnen twee teams opstellen die bovenkant competitie kunnen spelen. Persoonlijk favorietje is Milovanovic, waanzinnige centrale verdediger die jammerlijk genoeg vaak geblesseerd is.
3 0
WantAmsterdam
Vindt dirksen en hillen ook spelers om op te letten.
1 0
Keizer020
Staat bij O18 er gewoon tussen.
0 0
DrFootball
Neem mijn niet kwalijk. Ga vanmiddag naar de opticien.
1 0
AFCA-pride
Erg benieuwd naar ontwikkeling van Kalokoh en Rijkhoff in O17. En voor O18 Aertssen (persoonlijke favoriet) en Hlynsson
4 0
NouriVandeBeek
O17 heeft een selectie om van te watertanden. Misehouy de grootste parel en ook veelbelovende talenten zoals Kalokoh, Rijkhoff, Henry, Vos en Agougil.

Ik vind de beide selecties wel te groot. Zeker bij de O18, omdat daar gewoon veel troep tussenzit. Hoe kan Enem bijvoorbeeld nog bij een BVO zitten? Bij de O18 is het letten op enkele individuen. Aertssen, Van Axel Dongen, Fitz-Jim en Rasmussen.
4 0
WantAmsterdam
Ook benieuwd naar dirksen en hillen. Maar Axel Dongen wordt erg interessant, weet niet wanneer die nieuwe wet geldig is maar die jongen moet toch een contract krijgen?
1 0
ProfessorX
schuiven Als 1 spelers op pik bij Jong dan gaat alles draaien
0 0
RayJordaan
Volgens mij is die Hlynsson ook heel goed dacht ik?
0 0
NouriVandeBeek
Zou best kunnen? Nog te weinig van gezien.
0 0
Ozymandias
Ik vind het goed nieuws dat Warmerdam als dispensatiespelers bij de o18 zal spelen. In veel lichtingen van Ajax zouden hij bij de grotere talenten hebben gehoord. Ik geef hem dan ook een behoorlijk goede kans om als "laatbloeier" het eerste van Ajax te halen. Hij koppelt namelijk een redelijk groot voetballend vermogen aan een groot spelinzicht waarmee hij niet alleen zichzelf goed positioneerd maar ook zijn teamgenoten aanstuurt. Nu zal hij de mogelijkheid krijgen om als vormgever van het middenveld van de o18 zichzelf meer te bewijzen dan mogelijk was in een jeugdselectie met talenten als Lansana, Taylor, Regeer, etc.. Ik verwacht dat hij het komende seizoen een prachtig duo zal vormen met Fitz-Jim.
7 -2
delphiero
Hmmm.. Ik vind Warmerdam eigenlijk fysiek wat te kort komen. Hij is niet sterk en ook niet snel, en ik vind hem in tegenstelling tot talentvolle fysieke lichtgewichten zoals Puiq voetballend vermogen tekort komen om zijn fysiek te compenseren. Doet me soms denken aan Eiting, maar dan voetballend minder maar met een beter loopvermogen en meer leiderskwaliteiten. Voor zijn positie zie ik veel eerder Fitz-Jim, Taylor, Regeer en in mindere mate Liansana doorbreken in 1.
0 0
Ozymandias
Warmerdam is een lichtgewicht maar hij is zeker geen 'Eiting' en ook geen 'Puig'. Hij heeft een groter atletisch vermogen (wendbaarheid, snelheid, explosiviteit, etc.) dan Eiting en hij is fysiek een stuk sterker dan Puig. Daarbij heeft hij doordat hij (voor zijn grooistuip) als klein iel mannetje jaren centraal in de verdediging stond geleerd hoe hij door middel van positionering en timing ballen kan veroveren en zelfs fysieke duels kan winnen.

Ik schat de kans dat Warmerdam slaagt lager in dan bij Taylor en Regeer maar hoger dan bij Llansana. Hij heeft een grotere spelintelligentie en met zijn goede korte en redelijke lange passing in beide benen kan Warmerdam het soort opbouwende middenvelder worden wat veel variatie aan het opbouwspel toe kan voegen. Alleen is hij volgens mij veel beter geschikt voor een rol als '6' dan als linker- of rechtercentrale middenvelder.
0 0
delphiero
Maar aan de andere kant vind ik Eiting sterker en Puiq atletischer. In de duels die ik van hem zag je inderdaad dat hij het spelletje goed snapt, tegerlijkertijd zag ik dat hij duels verliest op fysieke kracht. Ik verwacht dat dit later in Jong alleen maar meer wordt en ik zie hem dat niet compenseren met voetballend vermogen zoals Puiq en Nouri. Ik vergat trouwens nog Brandes op te noemen, als hij fit blijft zie ik hem wel vervroegd doorschuiven naar O-18.
0 0
WantAmsterdam
Zie je ook zwakte punten bij hem (niet lullig bedoeld ofzo maar je kijkt blijkbaar vaak jeugd)? Heb Warmerdam vooral (Niet heel vaak moet ik zeggen) in o17 gezien en vond hem daar Meestal goed, niet heel opvallend, maar is ook meer de type speler die andere laat schijnen. Denk jij dat hij echt de potentie heeft om de top te halen. En hoe zie je hem vergeleken met llansana? Zijn beiden vergelijkbare spelers en aardige talenten
0 0
Ozymandias
Ik vind niet dat hij duidelijke zwakke punten heeft. Allround is hij behoorlijk goed ontwikkeld. Alleen heeft Ajax andere talenten (voor zijn posities) die nog beter zijn. Alleen zegt dat op 18 jarige leeftijd relatief weinig. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van Mazraoui en Cerny. Niemand dacht dat Mazraoui een grotere rol bij het eerste van Ajax zou gaan spelen dan Cerny (die na Nouri als het grootste talent van de 1997 lichting werd gezien tot De Jong erbij werd gehaald). Ik hou zelf enorm van spelers met een grote spelintelligentie en ben ervan overtuigd dat spelers met zo'n spelintelligentie een grotere kans maken om bij Ajax te slagen als ze zich redelijk blijven ontwikkelen. Daarom zou ik Warmerdam zeker nog niet afschrijven. Llansana heeft (door blessures) zich niet optimaal ontwikkeld de afgelopen twee seizoenen en ik weet (daardoor) momenteel niet helemaal wat ik van hem moet denken. Ik was de afgelopen twee seizoenen veel meer onder de indruk van de ontwikkeling van de twee jaar jongere Regeer.
2 0
WantAmsterdam
Vind je regeer dus momenteel het grootste talent op ‘6’?
0 0
Ozymandias
Nee, ik vind Gravenberg en Taylor grotere talenten maar dat zijn beide linkercentrale middenvelders terwijl Regeer een rechtercentrale middenvelder is.
0 0
Vlieske
Hou op ajb. Warnerdam kan er geen klote van en zal er nooit komen.
0 -2
Ozymandias
Waarin komt hij volgens jou zoveel te kort dat hij zeker niet zal slagen bij Ajax? Er slagen met enige regelmaat spelers met een minder groot voetballend vermogen en veel minder groot spelinzicht dan Warmerdam.
0 0
Hollister
Ik vind Wamerdam geen echte teamplayer, kwaliteiten heeft hij heus wel... maar twijfel aan zijn mentaliteit, beetje egocentrisch... daarom zal het mij benieuwen hoe hij eventueel als aanvoerder zal fungeren... dan moet je wel medespelers op sleeptouw nemen. Maar ieder zijn mening... hetzelfde vind ik een beetje van Max de Waal..... moeten beiden in de Persoonlijkheid nog wel wat stapjes maken. we gaan het zien
2 -7
WantAmsterdam
Warmerdam was in zo’n beetje iedere jeugdploeg aanvoerder volgens mij. Een hij is nu echt niet het type speler dat egoïstisch kan zijn als obwouende speler.
1 0
Ozymandias
Ik ben het totaal niet eens met jouw kritiek op Warmerdam. Hij is niet voor niets door meerdere jeugdtrainers tot aanvoerder van zijn team benoemd. Zoals ik al schreef is hij actief in het positioneel aansturen van zijn teamgenoten en gezien het feit dat zijn kwaliteiten voornamelijk in het opbouwspel (en dan met name zijn passing) liggen zie ik niet in hoe zijn speelstijl aan de bal egoistisch zou kunnen zijn.
4 0
ProfessorX
Aanvoerder meer druk op zijn schouders of te wel meer verantwoordelijkheid , vandaar wat Hollister aangaf.
1 0
Ozymandias
Ik begrijp niet wat je bedoelt. Warmerdam is in het verleden al regelmatig de aanvoerder geweest en hij was zelfs als hij niet de aanvoerder was druk in de weer met het positioneel aansturen van zijn teamgenoten. Vorig jaar zomer schreef BvdPloeg niet voor niets het volgende over Warmerdam: "Ooit was hij namelijk als aanvoerder de libero van het elftal. Van achteruit organiseerde hij alles, zette hij iedereen op zijn plek en dribbelde hij in". Die "verantwoordelijkheid" heeft hij dus al lang en breed op zich genomen en in mijn ogen staat het idee dat Warmerdam een egocentrische speler haaks op de werkelijkheid. De manier waarop hij zijn teamgenoten aanstuurt is juist één van zijn sterke punten.
1 0
Jayq
Benieuwd wanneer Amourrichio Jahvairo Déshauntino Van Axel Dongen een contract aangeboden gaat krijgen. Het mag tegenwoordig toch al vanaf 15 jaar, of geldt die regel pas vanaf 2021?
1 0
iammike
Schijnbaar zijn ze daar nu mee bezig maar het duurt wat langer met typen vanwege zijn naam.
1 0
WantAmsterdam
Goeie hahaha
0 0
DrFootball
Ze zouden bij deze jongen voor eenzelfde constructie kunnen kiezen als ze bij Aertssen hebben gedaan. Die wordt in augustus 16 en dan gaat zijn contract in. Van Axel Dongen wordt 16 in september.
4 0
Sampaoli
Selecties imo veel te groot. Gaat ten koste van speelminuten voor talentvolle jongens. Had zelf zeker spelers weggestuurd en selecties kleiner gehouden.

Bij o18 15(!) spelers voor 6 posities. Rasmussen moet altijd spelen, het liefst op nummer 10. Warmerdam aanvoerder dus zal ook wel genoeg minuten maken. Dan is er nog één plekje over op het middenveld. In de aanval zal aankoop Dall in ieder geval kansen krijgen en Van Axel Dongen moet alle minuten maken. Ook daar nog maar één plekje, waarschijnlijk voor dispensatiespeler Tasci. Zitten jeugdinternational Martha en aankoop Idehio op de bank.

Bij o17 13 spelers voor het middenveld en de aanval, ook veel. Daarbij komt dat er in o17 9(!) verdedigers staan ingeschreven, dat is belachelijk veel. Stel dat de basis Gooijer - Henry - Milovanovic - Aning gaat worden, dan zitten jeugdinternationals Agougil (kan ook bij o16 spelen) en Van Bohemen dus op het bankje. Naast hen ook nog talentvolle jongens Chahid (uit laat 2004 dus fysiek nog kleine achterstand), Viereck (lange blessure, daarvoor veelbelovend) en Camara.
2 -2
Ozymandias
Het zou kunnen dat Ajax er over na denkt om vanaf 2021/22 een o21 team in te schrijven in de nieuwe beloftencompetitie. In dat geval zullen ze dit seizoen wat ruimere jeugdselecties moeten hebben dan normaal zodat ze volgend jaar zomer genoeg talenten hebben om naar Jong Ajax (o23) en de nieuwe Ajax o21 door te schruiven. Een andere reden kan ik niet zo snel verzinnen voor het feit dat ze dit seizoen ruimere jeugdselecties in de bovenbouw hanteren.
4 0
Lazell
Zou ik wel voorstander van zijn. Hoe meer teams we hebben, hoe meer spelers we speeltijd kunnen gunnen.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, daarbij verwacht ik dat het gat tussen de Eerste Divisie en de competitie van de o18 te groot zal zijn. Ik kan me voorstellen dat er regelmatig talenten zullen zijn die eigenlijk te goed zijn voor de o18 maar (bijvoorbeeld door een fysieke achterstand) nog niet klaar zijn voor de Eerste Divisie. Voor dat soort talenten zou de o21 competitie een uitkomst kunnen bieden.
0 0
Jayq
Eens, erg grote selecties voor 1 elftal.

Ik denk wel dat Tasci en Pinas veel op de bank zullen zitten bij Jong Ajax, het loopt daar niet over van de aanvallers en je wilt toch iets op de bank hebben. En de grootste talenten kunnen wat mij betreft beter zoveel mogelijk minuten maken in O18 dan op de bank zitten bij Jong.
3 0
Hollister
Ik denk dat Jong Ajax ook nog niet klaar is met aankopen...
Jongens als Jeppe Kjear Jensen, jackson Porozo en Bogarde worden bv ook nog steeds genoemd als mogelijke versterkingen
1 0
Ansjo
Ik ben echt benieuwd of die Rijkhoff aan gaat haken. Die jeugd video's van hem zag ik zoveel wat de ideale nr 9 van Ajax zou moeten hebben. Van Basten, Kluivert, Ibrahimovic. Ik heb zelf ooit als jeugdtrainer een megatalent in mn team gehad waarvan ik dacht dit is de volgende Messi en ook naar Ajax ging maar uiteindelijk nooit het 1e heeft gehaald dus het blijft gissen. Ik hoop dat ze die Rijkhoff wel gewoon zijn eigen spel laten maken en niet teveel in het keurslijf wordt gedrukt als een soort veredelde kaatspaal.
1 0
VoorAltijdNummer14
Kan niet wachten totdat de jeugdwatchers hier met hun mening komen! Op papier lijken mij dit wel hele mooie selecties qua namen.
2 0