Dit zijn de selecties van Ajax O16 en Ajax O15

BvdPloeg, 11-08-2020 om 12:15, 10055 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De selecties van Ajax O17 en Ajax O18 stonden al op papier, maar net als ieder jaar volgt Ajax Showtime in het nieuwe seizoen ook de O15 en de O16 op de voet. Welke namen staan er bij beide elftallen op papier? We stellen ze aan je voor. 

LEES OOK: Dit zijn de selecties van Ajax O18 en Ajax O17

Ajax O16: Wat kan de ploeg zonder zijn sterkhouders?

Ajax O15 was in het seizoen 2019/2020 lange tijd onverslaanbaar. Voor de winterstop werd er zelfs geen wedstrijd verloren en overlegde de ploeg indrukwekkende cijfers. Die succesformatie is voor het seizoen 2020/2021 echter uit elkaar getrokken. Het centrum van de verdediging is met Alvaro Henry en Oualid Agougil doorgeschoven naar Ajax O17, waar ook centrale middenvelder Silvano Vos actief zal zijn. Voorin heeft Ajax O16 niet meer de beschikking over David Kalokoh, die vorig seizoen topscorer van de opleiding werd. Ook hij start bij de O17.

Wie staan er op in deze nieuwe ploeg, zonder zijn sterkhouders? Het wordt een interessant project om in de gaten te houden. Want Ajax O16 is van de vier ploegen O15 tot en met O18 ook nog eens de jeugdploeg die de minste nieuwe spelers in de selectie mocht verwelkomen. Alleen Jermaine Rijssel kwam over van AFC. Met negentien spelers is de nieuwe O16 daarmee bij de start de kleinste groep van de vier.

Selectie Ajax O16 2020/2021

Roy Steur
Malcolm Mateyo

Darcy Turner
Nick Verschuren
Gerald Alders
David Easmon
Nash Bijnoe

Bram van Driel
Niek Bierens
Olaf Gorter
Noah Leembruggen
Rico Speksnijder (foto)
David Voûte
Xavi Woudstra

Gabriël Reiziger
Noah Gesser
Mohamed Hamouchi
Jermaine Rijssel
Antosh Abuu

Ajax O15: Grote groep spelers, met nieuwe aanwinsten

Bij Ajax O15 vinden we net als vorig seizoen een grote selectie, met maar liefst 24 spelers. Reken er dus maar op dat er weer regelmatig spelers uit deze ploeg mee zullen doen met het 'kleinere' Ajax O16. En daarnaast is er in deze leeftijdscategorie regelmatig sprake van blessures. Men begint te groeien, men zit middenin de pubertijd; Ajax lijkt daar dit seizoen opnieuw op in te spelen. 

Er werd voor deze zomer flink geshopt bij de andere BVO's om deze groep te versterken. Tijn Peters kwam over van FC Twente, Avery Appiah maakte de overstap van rivaal Feyenoord en Dies Janse vertrok bij Sparta voor een avontuur in Amsterdam. 

Selectie Ajax O15 2020/2021

Timo Schreuder
Tommy Setford

Precious Ugwu
Dies Janse
Jorrel Hato
Jeremiah Tam
Joey de Ruijter
Luc van der Graaff
Mark Verkuijl
Ewout Moester

Olivier Koster
Timothy Strok
Tijn Peters
Avery Appiah
Radmehr Gozardanabakhsh
Bram van Esveld
Ryan van de Pavert
Mex Winters
Zakaria Ouazane

Skye Vink
Don-Delaiah O'Niel
Daniel Jordan
Don-Angelo Konadu
Giandro Sambo

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
off
Wat is dat team nu dat een paar jaar terug alle twin games wedstrijden met 20 doelpunten verschil won?
0 0
wolterx
Dat is vrijwel elke ploeg. Die wat nu naar o13 gaan hebben ook wel eens met 50 doelpunten verschil gewonnen. Twingames zie je dat vaker.
0 0
DrFootball
Mark Verkuijl familie van de oud-Ajacied Mark Verkuijl?
0 0
DUDE92
Ik heb gehoord dat die Radmehr een aardige Gozardanabakhsh is
0 0
DrFootball
Gozardanabakhsh-je staat gelijk aan een Zidane-tje. Kijk maar eens op Youtube ;)
0 0
wolterx
Allebei de teams wonnen vandaag ruim hun oefenwedstrijd las ik. De o15 won 7-1 en de o16 won zelfs 10-0. Paar van de nieuwe jongens ook gescoord. Hopelijk dat er beelden van online komen maar betwijfel het.
1 0
wolterx
Hattrickje van Speksnijder bij hoorde ik. Ook de nieuwe jongen Rijssel prikte direct 2x. Ook Van Driel goaltje, ben benieuwd hoe die ploeg het gaat doen dit seizoen zonder paar van de toppers als naar o17 zijn direct.
0 0
Lars93
Voor mij weinig namen die ik hier vanuit de jeugdkenners eerder voorbij heb zien komen. Vraag aan de kenners dus: Op wie moeten we gaan letten?

Is Tommy Setford het broertje van?
0 0
wolterx
Jazeker, is het jonger broertje van Charlie Setford (o18) wil de o15 graag zien, paar fysieke jongens maar ook paar hele technische spelers als Moester en O'Niel. Haalde 3 jeugdinternationals erbij die ik ook graag nog wil zien. Neem aan dat ze Hato en Vink snel door gaan schuiven, allebei fysiek zeker klaar voor de o16
3 0
Lars93
Bijzonder, 2 talentvolle keepende broers!
Thanks voor de info!
0 0
wolterx
Zie je niet vaak nee. Je hebt best wat broertjes in opleiding dit seizoen. Broertjes Ünüvar, broertjes Kasanwirjo, broertjes Steur, broertjes Setford, Broertjes Nash, broertjes Ouazane en natuurlijk broertjes Timber komen zo snel in mij op. Zullen er vast nog paar zijn.
3 0
Lars93
Ooh wauw! Dat zijn er best wat. Ik wist alleen de broertjes Timber. Hopelijk breekt er een aantal door. Heeft toch altijd iets speciaals, broers die het allebei halen.

Lees net ook dat Gabriël Reiziger de zoon van is. Komt er op dat gebied nog meer voort uit de groep van '95? Kleine Van der Sar redde het weliswaar niet, maar kleine Kluivert deed het aardig en over Blind Jr. hoeven we het niet te hebben ;)
0 0
wolterx
Niet van '95 maar we hebben nog Vink die met Ajax UEFA cup won, zijn zoon was topscorer van de o14 afgeloprn seizoen
1 0
wolterx
En meen dat zoontje van Heitinga ook in de opleiding speelt nu ik erbij nadenk. Op klein veld wel nog. Niet 1995 natuurlijk maar toch leuk te benoemen.
1 0
Lars93
Grappig! Loopt Enoh junior er ook nog rond? Kan me herinneren dat die een aantal jaar geleden in de F-jes speelde.
0 0
DUDE92
Loopt er nog een toptalent a la Misehouy rond in de o15/16 (of o13, als je dat weet)?
0 0
wolterx
O13 heeft wel eentje naar wie ik benieuwd ben hoe hij overstap naar groot veld maakt. Iemand als O'Niel was op klein veld ook echt geweldig maar is redelijk klein nog dus op groot veld nog vaak lastig, zeker nu hij van 10 naar flank is gegaan. Zitten wel paar interessante spelers bij, iemand als Hato van de o15 debuteerde met 12 al voor de o15 en met zijn fysiek kan het heel snel gaan als CV.
2 0
DUDE92
Thanks!
0 0