Dit zijn de selecties van Ajax O16 en Ajax O15

door BvdPloeg 18

Dit zijn de selecties van Ajax O16 en Ajax O15

door BvdPloeg 18

Laatst geüpdatet

De selecties van Ajax O17 en Ajax O18 stonden al op papier, maar net als ieder jaar volgt Ajax Showtime in het nieuwe seizoen ook de O15 en de O16 op de voet. Welke namen staan er bij beide elftallen op papier? We stellen ze aan je voor.

LEES OOK: Dit zijn de selecties van Ajax O18 en Ajax O17

Ajax O16: Wat kan de ploeg zonder zijn sterkhouders?

Ajax O15 was in het seizoen 2019/2020 lange tijd onverslaanbaar. Voor de winterstop werd er zelfs geen wedstrijd verloren en overlegde de ploeg indrukwekkende cijfers. Die succesformatie is voor het seizoen 2020/2021 echter uit elkaar getrokken. Het centrum van de verdediging is met Alvaro Henry en Oualid Agougil doorgeschoven naar Ajax O17, waar ook centrale middenvelder Silvano Vos actief zal zijn. Voorin heeft Ajax O16 niet meer de beschikking over David Kalokoh, die vorig seizoen topscorer van de opleiding werd. Ook hij start bij de O17.

Wie staan er op in deze nieuwe ploeg, zonder zijn sterkhouders? Het wordt een interessant project om in de gaten te houden. Want Ajax O16 is van de vier ploegen O15 tot en met O18 ook nog eens de jeugdploeg die de minste nieuwe spelers in de selectie mocht verwelkomen. Alleen Jermaine Rijssel kwam over van AFC. Met negentien spelers is de nieuwe O16 daarmee bij de start de kleinste groep van de vier.

Selectie Ajax O16 2020/2021

Roy Steur
Malcolm Mateyo

Darcy Turner
Nick Verschuren
Gerald Alders
David Easmon
Nash Bijnoe

Bram van Driel
Niek Bierens
Olaf Gorter
Noah Leembruggen
Rico Speksnijder (foto)
David Voûte
Xavi Woudstra

Gabriël Reiziger
Noah Gesser
Mohamed Hamouchi
Jermaine Rijssel
Antosh Abuu

Ajax O15: Grote groep spelers, met nieuwe aanwinsten

Bij Ajax O15 vinden we net als vorig seizoen een grote selectie, met maar liefst 24 spelers. Reken er dus maar op dat er weer regelmatig spelers uit deze ploeg mee zullen doen met het 'kleinere' Ajax O16. En daarnaast is er in deze leeftijdscategorie regelmatig sprake van blessures. Men begint te groeien, men zit middenin de pubertijd; Ajax lijkt daar dit seizoen opnieuw op in te spelen.

Er werd voor deze zomer flink geshopt bij de andere BVO's om deze groep te versterken. Tijn Peters kwam over van FC Twente, Avery Appiah maakte de overstap van rivaal Feyenoord en Dies Janse vertrok bij Sparta voor een avontuur in Amsterdam.

Selectie Ajax O15 2020/2021

Timo Schreuder
Tommy Setford

Precious Ugwu
Dies Janse
Jorrel Hato
Jeremiah Tam
Joey de Ruijter
Luc van der Graaff
Mark Verkuijl
Ewout Moester

Olivier Koster
Timothy Strok
Tijn Peters
Avery Appiah
Radmehr Gozardanabakhsh
Bram van Esveld
Ryan van de Pavert
Mex Winters
Zakaria Ouazane

Skye Vink
Don-Delaiah O'Niel
Daniel Jordan
Don-Angelo Konadu
Giandro Sambo

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.