Dit zijn de selecties van Ajax O18 en Ajax O17

door BvdPloeg 47

Dit zijn de selecties van Ajax O18 en Ajax O17

door BvdPloeg 47

Laatst geüpdatet

De spelers van Ajax O17 en O18 zijn begin augustus begonnen aan het nieuwe seizoen. We zouden het in coronatijden bijna vergeten, maar de Ajax-jeugd maakt zich op voor een nieuw jaar, dat door het coronavirus ongetwijfeld met gepaste maatregelen zal worden afgewerkt. Ajax Showtime stelt de selectie van de bovenbouw voor: Ajax O18 en Ajax O17.

LEES OOK: Dit zijn de selecties van Ajax O16 en Ajax O15

Ajax O18: Nieuwelingen, jong talent en dispensatiespelers

We waren de afgelopen jaren net gewend aan de overgang van Ajax A1 naar Ajax O19, maar ook voor dit seizoen zal het vlaggenschip van de Ajax jeugdopleiding een nieuwe naam dragen. De Ajax O18 is onderdeel van de nieuwe competities, die door de KNVB in het leven zijn geroepen. In de praktijk zal er voor de Amsterdamse club weinig veranderen.

De spelers die tweedejaars A-junior zijn en dus eigenlijk niet meer in Ajax O18 kunnen spelen, konden als dispensatiespelers alsnog worden ingeschreven. Bij O18 tellen we in totaal vier dispensatiespelers: Donny Warmerdam, Max de Waal, Tunahan Tasci en Jaymillio Pinas. Per wedstrijd mag coach John Heitinga vijf dispensatiespelers opstellen, dus dat lijkt geen probleem te worden. Warmerdam zal aanvoerder zijn van de ploeg.

Naast de 'ervaren' jongens heeft Ajax ook dit jaar weer enkele jonge talenten een lichting doorgeschoven. Doelman Charlie Setford, verdediger Olivier Aertssen, aanvaller Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson maakten vorig seizoen al de stap van O16 naar O17 en starten nu in de O18. Zij worden vergezeld door enkele nieuwelingen. Eskild Munk Dall werd uit Denemarken opgepikt, aanvaller Joël Ideho kwam over van Willem II.

Selectie Ajax O18 2020/2021

Charlie Setford

Eja Dakriet
Diverdjio Misidjan
Olivier Aertssen
Rio Hillen
Julius Dirksen
Youri Baas

Donny Warmerdam
Max de Waal
Kian Fitz-Jim
Gibson Yah
Jenno Campagne
Alen Karahasanovic
Kristian Hlynsson

Ar'Jany Martha
Eskild Munk Dall
Joël Ideho
Amourricho van Axel Dongen
Christian Rasmussen
Jay Enem
Tunahan Tasci
Jaymillio Pinas

Ajax O17: Grote selectie vol piepjong toptalent

Bij Ajax O18 hebben we 23 spelers op papier, bij Ajax O17 zijn dat er zelfs 24. Een flinke selectie, mede mogelijk gemaakt door het feit dat Ajax veel spelers uit 2005 heeft doorgeschoven. Verdedigers Alvaro Henry en Oualid Agougil, middenvelder Silvano Vos en aanvaller David Kalokoh slaan de Ajax O16 over en sluiten meteen aan bij de O17 van de nieuwe trainer Yuri Rose. De jonge spits Julian Rijkhoff sloeg vorig jaar al een lichting over en speelde net als middenvelder Gabriël Misehouy al in de O16. Zij zijn ook allebei uit 2005 en sluiten aan bij O17.

Net als in de O18 kent ook O17 een nieuwkomer. Keeper Sten Kremers kwam over van De Graafschap. Daar bleef het wat betreft aanwinsten bij in deze ploeg. Prince Aning, Julian Brandes en Rapfaël Sarfo speelden vorig jaar al in O17 en zullen daar nu ook starten. Dat zal ongetwijfeld mede ingegeven zijn door de grote selectie bij Ajax O18.

Selectie Ajax O17 2020/2021

Tom de Graaff
Sten Kremers

Ibrahima Camara
Tristan Gooijer
Alvaro Henry
Mateja Milovanovic
Oualid Agougil
Neal Viereck
Chahine van Bohemen
Rida Chahid
Prince Aning

Loed Klaasen
Gabriël Misehouy
Nassef Chourak
Timo Jansen
Achraf Oughcha
Julian Brandes
Silvano Vos

David Kalokoh
Raphaël Sarfo
Diyae Jermoumi
Julian Rijkhoff
Divaio Bobson
Jaydon Banel

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.