Overmars en toptalenten komen nader tot elkaar

BvdPloeg, 12-07-2020 om 15:40, 30139 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de rubriek "Kweekvijver" zoomt Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Marc Overmars sprak in juni dan misschien harde taal richting de 'ongeduldige' toptalenten; het was toch echt de directeur voetbalzaken die deze week een belangrijke stap zette in de onderhandelingen met de getalenteerde spelers uit de lichtingen 2002 en 2003. De verschillende partijen kwamen nader tot elkaar en dat is goed nieuws.

'Ajax speelt Russische roulette met toptalenten', schreef ik halverwege mei in deze rubriek. Dat Ajax pas in mei 2020 in actie schoot voor onder meer Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Sontje Hansen; dat was namelijk rijkelijk laat. Het coronavirus hielp niet mee omdat Europese clubs nu meer dan ooit azen op goedkope spelers, maar het is sowieso altijd tricky om je grootste talenten hun laatste contractjaar in te laten gaan, terwijl ze rammelen aan de poort van Jong Ajax en het eerste elftal. Helemaal als je in de maanden ervoor nooit een onderhoudend gesprek hebt gevoerd met een aankondiging van aanstaande onderhandelingen. Dat deed de club wel toen het enkele jaren geleden constant de vinger aan de pols hield bij onder meer Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny, Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Justin Kluivert.  

Overmars kiest de aanval bij FOX Sports

Toen de aanbiedingen in mei uiteindelijk daar waren, ging dat vanwege het coronavirus via de digitale weg. Overmars gaf recent in een interview met FOX Sports aan dat de gesprekken in juli zouden worden opgepakt. 'We hebben in de coronatijd geprobeerd een mooi gebaar aan die spelers af te geven, met een nieuw contract als een volgende stap in hun ontwikkeling. Blijkbaar was dat een beetje lastig, ze wilden liever aan tafel zitten. Dat hebben we even niet gedaan omdat je dan met grotere groepen komt te zitten', zo sprak hij toen.

Fair point, het was meer opvallend dat Overmars de aanval koos in datzelfde interview. 'Als ze goed genoeg zijn, dan zijn wij de eerste die ze bij de selectie nemen en een kans geven. De jeugd hoeft zich niet bang uit te spreken over of ze wel kansen krijgen, die komen er absoluut wel. Ik proef altijd wel een beetje ongeduld, maar dan geef ik altijd aan dat Frenkie de Jong en Donny van de Beek ook in Jong Ajax hebben gevoetbald, dertig á veertig wedstrijden. Dat moeten die gasten ook doen; laten zien dat ze daar de beste zijn en dan mogen ze op de deur kloppen.'

Op zich prima teksten, alleen sloten ze niet aan bij de verontwaardiging die er heerste bij de spelerskampen toen de digitale aanbiedingen de deur uit waren. Die werden stuk voor stuk afgewezen, of er werd aangegeven dat er eerst face-to-face moest worden gebabbeld over enkele zaken. Voetballers zijn altijd ongeduldig, maar de genoemde toptalenten hebben naar verluidt stuk voor stuk vrede met een rol in Jong Ajax als het seizoen straks begint. Spelers zoals Ünüvar en Hansen spelen sinds vorig seizoen pas een paar maanden bij de beloften, nadat ze begonnen in de O19. Brobbey en Taylor speelden het hele seizoen bij Jong, maar maakten in tegenstelling tot Hansen en Ünüvar dan weer niet hun debuut in 1. Ook zij zullen op hun achttiende met liefde instemmen met een vaste basisplek bij Jong en het perspectief dat er regelmatig met het eerste elftal mag worden getraind.

Neuzen staan weer dezelfde kant op

Juist dat perspectief ontbrak nog bij de digitale aanbiedingen en dus waren face-to-face gesprekken nodig om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Wat zijn de vooruitzichten voor de korte en lange termijn, ook gezien het feit dat de A-selectie achterin en voorin heel erg vol is? Wat gaat er gebeuren met dure aankopen zoals Kik Pierie, Razvan Marin en Zakaria Labyad en waar komen spelers zoals Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang te staan? Is er überhaupt ruimte om regelmatig mee te trainen bij 1 met zoveel spelers? Want hoewel Pierie, Marin en bijvoorbeeld Labyad vooralsnog zelden werden opgesteld, zijn ze wel degelijk spelers van de A-selectie en nemen ze kostbare plekjes in tijdens trainingen en op de reservebank. Taylor sloot niet voor niets pas aan bij Ajax 1 in de afgelopen weken toen Hakim Ziyech vertrokken was. Tot slot: wat doet Ajax met de salarissen? Op welke schaal worden de beste talenten uit de eigen jeugd financieel gewaardeerd ten opzichte van andere spelers? 

Het zijn logische vragen, die door de coronacrisis misschien wel lastiger werden gemaakt dan had gehoeven. Het is dan ook heel positief dat de partijen nu om tafel zitten om het over dit soort dingen te hebben. Dingen die uiteindelijk bij de normale gang van zaken horen bij dit soort onderhandelingen. Bij alle partijen is de intentie uitgesproken om te verlengen, allemaal willen ze nog steeds dolgraag in de ArenA spelen. Alleen Brian Brobbey moet met zijn nieuwe zaakwaarnemer Mino Raiola nog om tafel met Overmars, die zich deze week schuldbewust heeft opgesteld over de manier van handelen in de afgelopen maanden. Dat siert hem en tekent een goede directeur voetbalzaken. Ajax had wel degelijk eerder kunnen beginnen en helderder kunnen communiceren, maar onder de streep is het belangrijkste dat de neuzen weer dezelfde kant op staan. De komende weken moet in de vervolggesprekken alles inhoudelijk op zijn pootjes terecht komen.  

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De jeugd moet beseffen dat het iig een zeer goede metaliteit moet laten zien, dat is niet alleen als men aan de wedstrijd begint, maar ook daarbuiten.

Als een jeugdspeler al op voorhand begint te zanniken over geld, contract etc ben je al niet goed bezig. Ik zie dit als probleem gevallen in de toekomst. Als jonge speler heb je helemaal nergens recht op, want het eerste van ajax halen is niet uit te drukken in geld, dat is ten eerste geluk, ten tweede moet je dat afdwingen door de instelling te hebben van bv een arjen robben, dirk kuijt. Alleen met die houding dwing je wat af en word je beter, grenzen verleggen.
0 -1
ajax4perez
Voor 95% met je eens alleen zit het hem niet in geluk. Het is talent icm discipline.
1 0
Schip
Die zwarte pieten discussie - oeps, dat mag waarschijnlijk ook al niet meer - het met beschuldigende vinger wijzen naar de redacteur ontgaat me een beetje. Lijkt me dat hij gewoon als jeugdwatcher en liefhebber verslag doet.

Hoe dan ook, typisch weer dat de Raiola boys weer moeilijk doen.
3 -4
DrFootball
"Hoe dan ook, typisch weer dat de Raiola boys weer moeilijk doen".

Van Gelderen en Gravenberch zijn tot nu toe de enige 2 jeugdspelers die al hebben bijgetekend. En laat zij nu allebei bij Raiola zitten...
3 -1
Schip
Ging lekker makkelijk he, met Gravenberch.
1 -2
geDaante
Gravenberch heeft natuurlijk ook gezien dat er afgelopen seizoen twee aankopen gedaan die op het middenveld kwamen te spelen, ten koste van jeugdspelers, en die daar helemaal niks te zoeken hadden.

Alvarez op het middenveld, nota bene gehaald voor de verdediging. Marin voor het middenveld, totaal geflopt, logischerwijs. En Martinez, ook gehaald voor de verdediging, op het middenveld. Met op de 6-en in plaats van Marinez - Alvarez, twee uit het rijtje Eiting, Gravenberch, Timber, Taylor, etc. Had je al een beter voetballend middenveld gehad, met eigen jeugd.

Je ziet dat de tendens, nu er weer veel geld is, toch weer snel kopen is, om angstvallig dat niveau vast te houden. De koopclub mentaliteit slaat snel toe. En dat pakt ook niet bepaald goed uit, met verschillende miljoenenaankopen die na een wedstrijd of wat al minder blijken dan eigen jeugd... En daar heb je dan tezamen tientallen miljoenen voor neergelegd.
0 0
Liam
Hoe zou jij het doen? Jij zou met alle liefde dan het wat hogere niveau even loslaten? Om jeugdspelers alles te laten spelen.

De crux zit hem vooral ook in het feit dat Overmars Alvarez haalt voor de defensie en Ten Hag hem op het middenveld zet. Dan weet de linkerhand niet wat de rechter doet en dat is een kwalijke zaak, de lijnen tussen de trainer en de TD moeten kort en zonder ruis zijn. En Marin wordt gehaald als 6 terwijl hij veel meer een aanvallende middenvelder is. Dat zijn hele grote fouten. En Babel wordt gehaald....bij zijn eerste aanname tegen Sparta zag je al dat het niets ging worden. Ook dat is een gruwelijke mistake. Tegelijkertijd Lang naar Twente sturen, die jongen was misbruikt als diepgaande aanvaller.

Dus: ja, het aankoopbeleid was zeer, zeer slecht. En teveel. Aan de andere kant kun je niet met een middenveld Gravenberch, Taylor, Unuvar aan het seizoen 19/20 beginnen.
0 0
geDaante
Wat is het hogere niveau? Dat is de vraag. Met al die aankopen afgelopen seizoen (Alvarez, Marin, Babel) was het niveau in de meeste wedstrijden helemaal niet hoog. In de CL ging het nog wel, maar vooral omdat tegenstanders geen druk durfden te zetten, terwijl ze dat juist hadden moeten doen om het opbouwend zwakke en slecht onder druk uitvoetballende Ajax (met Alvarez en Martinez samen op het middenveld) te pakken.

Met Ziyech op 10 ging het logischerwijs al beter, maar zo speelde Ten Hag lang niet altijd, en daarbij liep het toen van achteruit ook niet. Het elftal viel heel vaak in tweeën, de opbouw verliep niet vloeiend, de bal kwam moeizaam voorin, eenmaal voorin heel veel kansloze voorzetten, met af en toe een geniale (opportunistisch). Het liep niet.

Wat is dan niveau? Nogmaals, met alleen al Timber op 6 in plaats van Alvarez, had je zoveel beter gevoetbald. En zeker het duo Timber (6) en Gravenberch (8) als duo, in plaats van het duo Martinez en Alvarez. In het eerstgenoemde duo zit meer techniek, meer loopvermogen, meer creativiteit, meer behendigheid, etc.

Klopt, Ten Hag koos uiteindelijk zelf voor Alvarez. Is ook een van de redenen waarom hij bij mij door de mand is gevallen.

Maar Marin was ook een flater, in niks een type Frenkie/opbouwer. Schöne was ook weg. Dus extreem slecht opgevangen allemaal. Maar ga er maar vanuit dat Ten Hag heeft ingestemd met de aankopen, Overmars laat heel veel aan de trainer over, net als in de tijd met De Boer.

Maar ik zeg ook 'had je al een beter voetballend middenveld gehad dan met Martinez - Alvarez. Ik zeg niet dat dat de basis moet vormen voor komend seizoen, maar het was afgelopen seizoen al beter geweest, daar het nauwelijks slechter kan dan Alvarez.

Ten Hag kennende, met een voorliefde voor diepgang, ook op 10, zou Lang prima op 10 kunnen (komt qua type in de buurt van Ziyech). Gravenberch dan op links daar iets achter met loopvermogen en ook creativiteit aan de bal, en Eiting/Timber dan bijvoorbeeld op 6. Eiting dan de dirigent van achteruit, Gravenberch enigszins box-to-box maar ook combinerend sterk en een actie/mannetje passeren, en Lang als dartelende 10 die de bal wil hebben, een mannetje voorbij kan, ruimte voor zichzelf kan maken aan de bal, makkelijk combineert, de 16 in kan dribbelen, kan steken, etc.

Hierbij houd ik dus rekening met Ten Hags kijk, zelf zou ik het nog wat anders neerzetten.

Overigens, als Giovanni het niet wordt, zou ik de aankoop van een heel creatieve, technische 10 of half altijd toejuichen. Lang alleen is te weinig (concurrentie, blessure, schorsing, vermoeidheid), en die kan ook op de flank. Dan heb je nog Ünuvar, maar die moet het eerst van invalbeurten en een paar wedstrijden hebben. En die kan ook op de flank.

En Ajax kan nooit genoeg techniek en creativiteit hebben.
1 0
Liam
Prima verhaal ! Hulde.
Persoonlijk heb ik me enorm geërgerd aan het feit dat Ten Hag Noa Lang het vuile diepgangwerk wilde laten opknappen. Noa is een spelmaker, je laat een quaterback ook niet als receiver opdraven omdat er een paar renners geblesseerd zijn. Zeker toen Ziyech geblesseerd was had je met Noa op 10 kunnen spelen. Zonde.

Klopt, elftal viel telkens in twee stukken uit elkaar. Ik denk dat dit komt omdat Ten Hag met van alles in zijn hoofd bezig is en daarom de basic zaken over het hoofd ziet.

Marin en Alvarez zijn inderdaad waanzinnige aankopen. Echt dom met geld smijten, zonder gedachte. De gebroeders Timber vind ik echt talenten, Jurriën vond ik tegen Heerenveen een openbaring.

Eigenlijk moet je Alvarez en Marin alweer wegsturen, Labyad vind ik een twijfelgeval omdat hij in de basis wel degelijk een technische en creatieve speler is. Die kun je er eventueel bijhouden. Het wordt nu cruciaal voor Overmars, de komende weken.
Neemt hij de juiste beslissingen? Kan hij de juiste jeugdspelers aan ons binden, en stelt Ten Hag ze dan ook op.

Aankopen die ongeschikt zijn gebleken moeten zo snel mogelijk van de hand gedaan worden. Je kunt wel zeggen: kapitaalsvernieting maar als daardoor jeugdspelers niet mee mogen trainen loop je op langere termijn veel meer schade op.
Pijn kort houden.

Pierie vind ik overigens nog een twijfelgeval. Die jongen is nog maar 19. Ok, hij moet nog veel leren maar heeft in de basis best wel kwaliteiten. Behandel hem als een talentvolle jeugdspeler zou ik zeggen.
1 0
Ajax27
Jij bent echt zo vermoeiend he. Ben je ook de eerste die staat te schreeuwen als er volgend seizoen 4 talenten moeten staan, ze bezwijken onder de druk, Ajax niet goed genoeg presteert, er vervolgens een aankoop wordt gedaan en we het potentieel van dit talent nooit zullen weten? Dan hoor ik je al zeggen... Ja we hadden een deel jongens met ervaring achter de jongens moeten hebben staan zodat het op te vangen is. Maar wat zijn dan die jongens met ervaring die niet beter zijn dan de eigen jeugd? Jongens als Labyad? Dat is pas geld verspillen. Marin en Alvarez zijn gehaald omdat je er niet als topclub vanuit kunt gaan dat een talent van 17 jaar er direct zal staan en het hele jaar blijft presteren. Dit jaar de grote doorbraak van Gravenberch zijn, en dat is prima. Hansen, Taylor, Unuvar, Timber, het zullen allemaal jongens zijn die genoeg vliegminuten gaan maken. Maar erop rekenen dat al die jongens er een compleet seizoen afwisselend zullen staan... Die gok is gewoon te groot. Dus ja, ook dit jaar zal bin een vertrek van Donny iemand met ervaring komen. Is dat Klaassen, dan is dat prima. Want naast zo'n jongen met ervaring die wellicht niet van topklasse is, kunnen 2 andere talenten van mogelijke wereldklasse zich wel opwerken.
0 -1
geDaante
Hoor je mij dat zeggen? Wederom zit je me vanalles in de mond te leggen. Jij kent mij helemaal niet.

Dat is pas vermoeiend, allerlei aannames over mij en persoonlijke steekjes. Hier heb ik helemaal geen zin in. Houd je gewoon bij de inhoud.

Ik respecteer tenminste jouw mening. Jij en anderen zetten mij weg omdat mijn mening afwijkt en jullie niet bevalt.

Marin en Alvarez stonden er toch ook niet bepaald? Alvarez op het middenveld was een aanfluiting, en verdedigen kan ie ook niet. Marin was na een enkel wedstrijdje al afgeschreven. Aankopen garanderen dus ook helemaal niets. De geschiedenis wijst zelfs uit dat jeugdspelers het over het algemeen altijd beter doen/hebben gedaan. Die hebben geen aanpassingsproblemen, zijn opgeleid in het spelletje. Hoe vaak moeten jeugdspelers nog verrassen en aankopen snel uit de basis spelen?

Magallan werd meteen uit de basis gespeeld (Veltman/Schuurs), Kristensen en Orejuela konden ook weer snel vertrekken (Mazraoui/Dest), Marin plaatsgemaakt voor Gravenberch/Eiting. Lang is beter dan Babel, etc.

Met jeugd smijt je ook geen tientallen miljoenen weg, in het geval ze het niet redden.

En Ajax staat voor jeugd, wat automatisch risico nemen inhoudt. Dat is opleiden en ontwikkelen, dat gaat niet zonder vallen en opstaan, en weerstand, leren. Talenten moet je op een gegeven moment voor de leeuwen gooien, en vertrouwen geven. Fouten laten maken, daar komt ervaring uit voort.

Heb je dat vertrouwen en dat geloof in jeugd niet, dan word je al snel een koopclub.

Je tweede gedeelte van je post is al een stuk beter, gewoon inhoudelijk, zonder sneertjes en mij dingen in de mond leggen.

Voor mij hoeft er helemaal geen ervaring voor Donny te komen, maar kwaliteit, en creativiteit, het juiste type.
Ervaring is pas een pré als het bovenop heel veel kwaliteit komt. Dat is voor Ajax meestal onhaalbaar. Tadic was een buitenkans, die wilde weer eens in e CL voetballen en naar Nederland komen met zijn gezin.

Ik geloof niet zo in opwerken achter een andere speler. Ik geloof in vertrouwen en speeltijd. En op een gegeven moment, als het talent als een vis in het water op het veld staat, in concurrentie. Die jongens willen graag genoeg.
0 0
Web
Denk jij nu echt? ( hoop het niet )
Dat jonge spelers de handtekening er niet onder zetten omdat er wat miskopen rond lopen?

Heeft met Raiola te maken, en
dat weet jij ook
Maar lekker tegen de boel aan schoppen dat is je blijkbaar jou insteek?
Zwaar leven heb je

Jij heb de gave ( heel irritant) om altijd met de miskopen te komen
Feiten zijn dat Overmars een geweldig team heeft neer gezet voor Bosz en Ten Hag
De een in de finale van de EL
En de andere in de halve finale van de CL
Maar blijf lekker volharden dat Overmars het niet goed doet
Maakt je alleen maar ongeloofwaardig
0 0
geDaante
Natuurlijk is dat niet de enige reden, maar het zal meespelen. Een grote troef van Ajax om jonge spelers aan te trekken of jeugdspelers te behouden, is uitzicht op speeltijd.

Ja, ze willen vaak te snel, maar van Ajax' kant is het ook niet goed. Het is een feit dat er weer twee miskopen zijn gedaan (Alvarez en Marin) waarvoor je jeugd in had kunnen zetten, en die het beter gedaan zouden hebben. Dat had je 20 miljoen euro gescheeld, en je had betere, jonge spelers bij de selectie, die zich dan ook sneller doorontwikkelen.

Is blijkbaar helemaal niet mijn insteek. Jij kan een andere mening gewoon niet respecteren en accepteren.
En schoppen... het is gewoon kritiek en een onderbouwde mening.

En jij en anderen hebben altijd de gave/neiging Overmars op te hemelen, en altijd buiten schot te laten, nooit kan hij iets fout doen, dat is pas irritant.

Ik kijk wat dieper en breder dan jij, en dat maakt dat ik wat meer zie. En ik leg de lat hoger dan jij, neem geen genoegen met middelmaat bij Ajax.
0 0
Liam
Het valt niet te ontkennen dat er middelmaat is aangetrokken.

Aan de andere kant neem ik geen genoegen met middelmatige jeugdspelers die desalniettemin vinden dat ze kans op kans moeten krijgen. Dit is in het verleden ook vaak gebeurd.

Maar: Ajax is alleen top als er vanuit de jeugd top doorbreekt. Een andere manier is onmogelijk.
0 0
geDaante
Snap ik, jeugdige middelmaat moet je ook niet willen, maar ik geloof niet dat wat er nu aankomt middelmaat is.

Veel talenten kunnen makkelijk mee in mijn ogen, en enkele zijn écht van toegevoegde waarde.
Als je dan op posities waarop je slecht bezet bent én geen talenten hebt lopen die makkelijk meekunnen een zeer gerichte aankoop doet, dan maak je optimaal gebruik van je beperkte financiële mogelijkheden. Dan heb je geen zwakke plekken.

Lang, Eiting, Schuurs, Gravenberch, beide Timbers (als RCV en rechtsback/6), Mazraoui (zie ik nog wel een beetje als jeugdspeler, heeft zijn definitieve doorbraak/basis nog niet gehad) zijn spelers die na een goede voorbereiding basis kunnen gaan spelen, of daar heel dicht tegenaan zitten. Die in ieder geval een plek in de selectie hebben en waarvoor sowieso geen aankopen gedaan hoeven worden.

En tijdens komend seizoen zouden talenten als Ünuvar, Hansen, Taylor, Rensch, Salah-Eddine, Jensen(?) veel speelminuten moeten maken, en altijd meetrainen met het eerste.

Dan moet je dus geen aangekochte middelmaat en minder dan dat in je selectie van Ajax 1 hebben die dat talent in de weg loopt, en die het niveau naar beneden halen, waar talenten zich dan onvoldoende aan kunnen optrekken, omdat ze al beter zijn.
0 0
Liam
Ben het met je eens dat je geen middelmaat moet aantrekken inderdaad, zoals gezegd. En al helemaal niet dat die gasten vervolgens talentvolle jeugd in de weg zitten.

Ik vind ook dat je echte talenten altijd de kans moet geven om mee te trainen en zodoende zich te kunnen ontwikkelen. Een aankoop die niet goed genoeg is moet meteen afgevoerd worden als dat zou inhouden dat daardoor jeugd geblokkeerd wordt.

Aan de andere kant erger ik me soms bij Ajax aan de houding van bepaalde jeugdspelers. Ze denken dat ze ten alle tijde alle kansen moeten krijgen. Op die manier is het fout gegaan onder De Boer: teveel niet capabele spelers werden opgesteld en gingen naast de schoenen lopen.
Het traject Ajax jeugd - Ajax 1 - Barcelona is geen ABC-tje. Daar moet je kei- en keihard voor werken en je moet niet meteen aan geld denken. En laten zien dat je het in je hebt.

Daarnaast kan Ajax wat mij betreft met een heel jong nieuw team gaan spelen maar dan moet je wel de verwachtingen naar buiten toe goed managen. Je mag namelijk niet al die druk op die jonge gastjes leggen.

Dus ik ben wel een voorstander van een paar aankopen., zeker als er een handvol sterkhouders weggaan. Spelers worden namelijk beter van elkaar, jeugdspelers worden ook beter van een goede routinier naast zich.
Maar middelmaat kopen is idd uit den boze en al helemaal dingen als Alvarez kopen voor achterin en dan dat de coach hem op het middenveld zet.
0 0
DeWijsneus
De term ‘iemand de zwartepiet toespelen’ komt uit het gelijknamige kaartspel ‘zwartepieten’. In dit spel, dat gespeeld wordt met een klassiek spel kaarten, heet de schoppenboer de zwartepiet en is het de bedoeling dat je als speler niet met de schoppenboer eindigt.
0 0
ajaxxcied4life
Het Witte mannetjes sluikracisme. Oeps, dat mag je natuurlijk niet zeggen.
5 -4
Afca85meer
Ja inderdaad. Laten we het de jongens en zaakwaarnemer kwalijk nemen dat ze meer duidelijkheid over speeltijd en betere voorwaarden willen. Dat zouden we toch allemaal doen? Helemaal als je ziet hoeveel selectiespelers we (nog) hebben. Het is niet meer zoals 4 jaar geleden waar een jeugdspeler veel sneller en langer voor de leeuwen gooiden.
1 -4
Web
Wat een onzin
Waar krijgt de jeugd in Europa meer kansen dan bij Ajax
Kom maar met die ploegen
0 0
Schip
Ach, hou toch op man. Iedereen weet dat een zogenaamd plan en zicht op speeltijd slechts gebruikt worden als onderhandelingstool.

Bij Ajax krijgen ze meer kansen dan waar dan ook. Vraag het anders maar aan Justin.

Wel eens dat TH treuzelend is geweest met de doorstroming, terwijl hij werkelijk nul excuus kon vinden in het zogenaamd hogere niveau. Dat was vorig seizoen zo, met Frenkie, De Ligt, Neres en Ziyech erbij. Afgelopen seizoen waren er genoeg mogelijkheden.

Ook mis ik een Jonk, die zo'n plan beter uit kan denken en werken. Maar ook geduld hoort bij de vorming.
3 -4
geDaante
Je ziet weer het krampachtig willen vasthouden aan een bepaald, hoog niveau, en men denkt dat makkelijker, sneller en beter te behalen met vooral aankopen. Dat is precies zoals een koopclub denkt; waarom opleiden en talenten moeten laten wennen en doorontwikkelen, met daardoor mogelijk voor langere tijd meer puntenverlies en een verminderd algeheel niveau als gevolg? Gewoon spelers van niveau kopen die er meteen staan. Zo denken zij. Ajax zou zo niet moeten denken, zelfs als ze een begroting van een miljard zouden hebben. Jeugd, en die jeugd de kans geven, is des Ajax, is de charme van Ajax.
En die mix met wat meer ervaring kwaliteit van buitenaf is altijd de grootste succesfactor geweest.
0 0
geDaante
Uiteraard, maar als je als jeugdspeler ziet dat iets oudere talenten op de bank belanden of zelfs daarbuiten, omdat miskopen Alvarez en Marin die plek innemen, met eerder ook al vreemde miskopen als Magallan, Kristensen, Bandé, etc., hebben ze ook wel een punt. Natuurlijk willen ze dan te snel misschien, maar het is niet bepaald des Ajax wat gaande is. Het is weer eerst kijken naar mogelijke aankopen, en dan pas kijken naar de jeugd. Het zou andersom moeten zijn.
0 0
Ozymandias
Tja, onder Jonk vertrokken ook elke zomer grote talenten (zelfs als ze zoals Malen een groot contract werden aangeboden). Veel talenten die een contract tekenen zeggen dat ze dat doen omdat Ajax een goed plan met ze heeft en de talenten die vertrekken zeggen dat ze dat doen omdat Ajax geen goed plan met ze had.
3 -2
geDaante
Als het aan Jonk lag, zou er eerst gekeken worden naar de jeugd, en pas als een positie slecht bezet is door jeugd, nu, en in de nabije toekomst, zou hij voor die positie een zeer gerichte, kwalitatieve en passende aankoop willen.

Als het aan Jonk lag, hadden Gravenberch en Eiting allang de voorkeur boven Marin gekregen, was Marin niet eens gekomen. Zelfde geldt voor Alvarez. En Lang, die puur vanwege houding werd weggestuurd, en de mindere Babel ervoor terugkwam. Coachen is ook om kunnen gaan met lastiger gedrag.

Het lijkt nu alsof men erg gericht is op ervaring, dat is teveel doorgeschoten. In elke linie één goede ervaren speler is genoeg. De rest kunnen dan zelfopgeleide spelers zijn, en een mix van net doorbrekend toptalent en eigen talent dat is blijven hangen.
0 0
Liam
De juiste balans vinden is erg lastig. Als een jeugdspeler niet voldoet schuif je door naar de volgende in de rij. Als een dure aankoop niet voldoet heb je een probleem. Met elf talenten word je 7e in de Eredivisie, met alleen spelers van buitenaf is Ajax ook middelmaat.

Daarvoor is dus het juiste technische beleid vereist.
0 0
Web
Jonk was tegen Dolberg zelfs
Nou dan ben je lekker bezig
Jonk had in zijn staf niet zijn vriendjes moeten mee nemen, daar is het fout gegaan
Jongkind neemt zijn zwager Bram Som mee, een middellange afstand loper, en die zullen Bergkamp even uitleggen hoe er gespeeld moest worden
Moest er niet aan denken
0 0
Ozymandias
Ik was tegen de komst van Álvarez en Babel omdat ik vond dat Ajax voor Schuurs en Lang moest kiezen (en ben dus van mening dat Ajax door is geslagen in hun "kooplust") maar Gravenberch was aan het begin van het seizoen zeker nog niet klaar voor een basisplaats en Eiting was nog geblesseerd aan zijn knie (waardoor het trouwens nog steeds de vraag is of hij wel fit kan blijven). Er moest dus wel degelijk een middenvelder bij worden gehaald.

Jonk wilde ook El Azzouzi de voorkeur geven boven de komst van Dolberg. Die sloeg dus richting de andere kant nogal door. Het is jammer dat het technische hart niet werkte doordat iedereen blijkbaar te grote ego's had want het idee van Cruijff erachter leek mij prachtig. Jonk heeft trouwens ook de alleenmacht bij Volendam gegrepen dus die heeft ook geleerd dat zo'n technisch hart in theory prachtig is in realiteit ongelofelijk moeilijk is om goed uit te voeren.
0 0
Liam
Jonk was zeker aan het doorslaan en had zelfs autistische trekjes maar hij heeft wel laten zien een prima veldtrainer te zijn. Ajax zou Jonk moeten halen als trainer derhalve en het aankoopbeleid aan een ander overlaten.

Wat ik al zei: er is altijd een balans nodig. Natuurlijk was Gravenberch er nog niet klaar voor een jaar terug. Ik vraag me zelfs af of hij er ooit klaar voor zal zijn. Ja, dat klinkt hard maar hij heeft trekjes die er echt uit moeten. Voor iemand die een mannetje mag laten lopen is hij niet creatief genoeg en voor een verdedigende middenvelder is hij niet taakbewust genoeg. En voor de passing game loopt hij teveel met de bal. Maw: werk aan de winkel.

Maar de potentie is er, dat zeker.
0 0
geDaante
Ja, mee eens dat er een middenvelder bij moest, maar als dat ook weer een miskoop is, die weer niet van het juiste type is, en het minder doet dan Gravenberch die er nog niet klaar voor zou zijn, waar ben je dan mee bezig?

Toentertijd waren er wel meer die twijfelden over Dolberg, liet zich toen nog niet zo gelden als bij zijn doorbraak onder Bosz.
Bovendien deed El Azzouzi het heel erg goed. Dat leek een zeer complete spits; aanspeelpunt, voetballend en technisch heel sterk, goede afmaker, neusjes voor de goal, snel en een goede dribbel, etc.

Er was toen geen enkele reden voor hem een andere spits te halen. Jonk was echt van eigen jeugd eerst en het vertrouwen geven, daarna pas verder kijken. Bij Twente speelde hij zich in het eerste seizoen al snel in de basis, en deed het daar voor zo'n jong ventje ook uitstekend. Weer goed in die omschakeling door zijn snelheid en goede dribbel, maar ook goed in de kleine ruimte door veel voetballende vermogen en lichtvoetigheid. Ik denk dat hij niet op waarde is geschat, of kansen uitbleven (bij Twente weg vanwege financieën) en hij het mentaal niet meer echt zag zitten.

Jonk heeft geleerd dat mensen onbetrouwbaar zijn, zelfs je maten, en dat inderdaad ego en eigenbelang het grotere goed in de weg staat onderuit haalt. Cruijff wist dat al wel, vandaar ook de keuze voor voetbaljongens die het al gemaakt hadden en zich bewezen hadden, en hopelijk als oud-voetbalmaten samen wat moois van Ajax zouden maken, hun ego's nu opzij. Maar helaas, zelfs zij konden het niet laten. Het was ook een reden waarom Cruijff La Ling als Directeur wilde; een sterke persoonlijkheid die intrinsiek in de visie geloofde. Zonder dat is het al hopeloos. Je zag dan ook dat er totaal, maar dan ook totaal niet bijgestuurd werd. Toen Overmars en De Boer van meet af aan al het aankoopbeleid gingen voeren, waarin Jonk dus genegeerd werd, en De Boer zijn zin gegeven. Daar werd al niks aan gedaan! Dan weet je al dat het niks gaat worden.

Het is helemaal niet moeilijk. Één goede directeur met wat overwicht die intrinsiek in de visie gelooft, en deze nauwgezet bewaakt is al voldoende. En je bewaakt het nog beter, als je verantwoordelijkheden afkadert en duidelijke afspraken maakt. En bij het steeds schenden van die afspraken, dat je eruit wordt gegooid. Zo werd in Rapport Ling (en ook door Jonk) voorgesteld de Hoofd Jeugdopleiding Directeur Opleidingen te maken. Dus een net zo zware functie als de Technisch Directeur. Als je dan vastlegt dat een aankoop alleen gedaan wordt als zowel de Directeur Opleiding, Technisch Directeur én de scouting het erover eens zijn, en de trainer ook gepolst wordt, dan krijg je aankopen waar veel breder en dieper naar gekeken zijn, en dus minder kans op miskopen. De jeugd krijgt zo ook een sterkere stem, en zo'n organisatiestructuur bewaakt ook meer je visie, en de jeugd kan nooit meer op het tweede plan komen.

Bij Volendam zijn ze goed bezig. Ze erkennen de kunde en visie van Jonk, geloven in zijn visie, en weten dat Jonk dat beter dan hen kan neerzetten, en geven hem dan ook die vrijheid. Dan snap je het als bestuurder. Niet willen bemoeien met zaken waar je minder van weet, omdat je ego dat wil en je per se je stempeltje wil drukken. Nee, focus op dat waar je goed in bent, besturen, en laat het technische verhaal over aan mensen die daar verstand van hebben.

Had Ajax ook bij Cruijff moeten doen, net als Apple bij Jobs deed, uiteindelijk.

Hoe zo'n Van der Boog het zichzelf enorm makkelijk had kunnen maken... Had Johan gewoon technisch een vrijbrief kunnen geven, en Ajax was heel snel heel groot geworden, en ook daarvoor had Van der Boog zichzelf op de borst mogen kloppen, door visie en kunde van een andere te erkennen, en zijn eigen ego erbuiten te laten. Dan ben je een goed bestuurder; kwaliteiten en visie van je medewerkers/managers in kunnen schatten en de juiste man/vrouw op de juiste plek zetten, en die vrijheid geven, dat vertrouwen, en je eigen ego opzij, focussen op je eigen taken.
0 0
Web
Ajax laat echt niet zijn grote talenten zo maar lopen. Ze moeten even geduld hebben
Het is van belang dat ze veel gaan spelen in Jong Ajax. Volle 90 minuten.
Unuvar had vorig seizoen vaak dat hij er naar 70 minuten al door een zat
Op de bank bij het eerste zal hartstikke leuk zijn. Maar dan maak je geen stappen mee
Oefenwedstrijden en misschien bekerwedstrijden? Investeren in je zelf
Denk wel dat ze door moeten selecteren met de jongens die toch minder klasse hebben, zoals Ekkelenkamp, maar ook Marin, Alvarez ( ik ben er niet kapot van ) en Labyad
Lang gaat het in mijn ogen ook niet redden. Maar wij zullen het zien
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik vind juist dat je talenten verder moet uitputten, om grenzen te verleggen. En met name in wat makkelijkere wedstrijden. In elke sport waarin we uitblinken is dit juist normaal om door door de verzuring heen te spelen.

Het gaat erom dat je juist door de week de trainingen daar op afsteld. Maar top jeugdspelers moeten net als nieuwe aankopen wennen aan een nieuw elftal, en juist zolang mogelijk spelminuten maken.
0 0
geDaante
DIe talenten kijken niet alleen naar hun eigen kansen, maar ook die van andere jeugdspelers die al veel dichter of al bij Ajax 1 zitten. Als zij zien dat de veel betere Gravenberch, Eiting, Timber en zelfs Taylor op de bank of zelfs daarbuiten belanden door belachelijke miljoenenaankopen als Alvarez en Marin, en eerder Magallan, Kristensen, etc., dan is het duidelijk dat Ajax niet meer eerst naar eigen jeugd kijkt, het toch ineens 'veiliger' wil aanpakken door als spelers op niveau te kopen, zoals een koopclub denkt.

En dat heeft juist heel erg slecht uitgepakt, zoals altijd, als Ajax zijn waarden weer eens verloochent en met geld gaat strooien.
0 0
Liam
Taylor vind ik de beste.
0 0
Web
Wat een onzin
Achteraf is alles zo makkelijk
Jij was ook tegen aankoop Blind, hoor ik je niet meer over
Taylor is nog een A junior, die zijn kansen komen nog wel
Timber heeft zich al laten gelden, hele goede wedstrijd gespeeld tegen Heerenveen, en toen kwam de pandemie

Al die goede aankopen hoor ik je ook nooit over
0 0
geDaante
Ik was terecht tegen de aankoop van Blind toentertijd, vind ik.
Hij is pas losgekomen en echt goed gaan voetballen met wat pit aan het eind van het seizoen waarin Ajax de halve finale CL haalde. Daarvoor was het heel slap, zowel in het drukzetten, als het verdedigen, en vaak ook passing zonder overtuiging (terwijl hij wel de techniek daarvoor heeft). Kwam altijd onzeker over, tot hij ineens ballen kweekte in de CL, toen werd het een stuk beter.

En het bedrag van bijna 20 miljoen en een gigantisch salaris speelde uiteraard mee. Overmars gaf later ook toe dat het teveel was.

Goede aankopen zouden de norm moeten zijn, en als ze goed zijn erken ik dat. Maar we hebben het hier vooral over hoe we Ajax beter kunnen krijgen, naar een hoger niveau zouden kunnen brengen. Een paar goede aankopen dan blijven prijzen, is dan natuurlijk nutteloos. Het gaat om zaken te verbeteren. Daarom ben ik kritisch, ik benoem steeds wat beter kan en moet.
0 0
Liam
Blind had een half jaar niet gespeeld toen hij binnenkwam.
0 0
Professor
Ze moeten inderdaad geduld hebben en veel in zichzelf investeren. Door bij jong Ajax zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Voor de rest vind ik het niet gek dat ze een eerste (digitale) contractvoorstel niet gelijk accepteren. Ook denk ik dat die spelers inderdaad graag info willen over wat Ajax met ze van plan is. Mee trainen met 1 en zichzelf kunnen laten zien in oefenwedstrijden zijn toch geen gekke vragen neem ik aan. Maar als we Overmars mogen geloven (en dat doe ik) gaat het in grote lijnen goed komen.
0 0
BrandjeXL
Overmars geeft toch zelf aan dat zijn opmerkingen niet zo handig waren. Nu heeft hij een lichte knieval gedaan en komt het waarschijnlijk toch goed. Ik snap daarom ook niet dat hij hier in dit topic weer zo overdreven geprezen wordt. Alvarez is met afstand je beste RCV
2 -4
Ozymandias
Dat heb ik geheel gemist. Waar heeft Overmars dat aangegeven? Álvarez is niet alleen niet met afstand de beste rechtercentrale verdediger, hij is niet eens de op twee na beste rechtercentrale verdediger. Veltman, Schuurs en Jurriën zijn alledrie beter. Wat trouwens een stuk slechter voor Overmars is dan als Álvarez wel met afstand de beste rechtercentrale verdediger was geweest. Een centrale verdediger die veel beter is dan Veltman is namelijk een geweldige centrale verdediger voor Ajax.
5 -2
BrandjeXL
Nee dat zijn ze alledrie dus niet. Alvarez heeft bij Ajax nog niet zijn beste niveau gehaald maar die geven velen wedstrijden een niveau zien halen waar die anderen nog niet eens bij in de buurt komen.
0 -1
Ozymandias
Ook in (en voor) Mexico was Álvarez in de wedstrijden die hij als centrale verdediger speelde kwetsbaar doordat hij zowel positioneel slecht als langzaam en niet wendbaar is. Wat zijn volgens jouw de kwaliteiten die Álvarez heeft?
1 0
MosesD
Eens. Hij is wel iets beter dan Magallan, maar slechter dan die is ook niet mogelijk. Bizar hoe dat kan met de scouting. Ik heb echt het vermoeden dat er sprake is van geldstromen waar wij geen weet van hebben. Hoe kan je een Tagliafico en Martinez scouten, maar ook van die miskleunen? Dat valt niet te rijmen en niet uit te leggen. Echt onbestaanbaar gewoon.
1 0
Liam
Erg vreemd inderdaad. Vooral Magallan. Kan bijna niet anders dat daar wat zakken zijn gevuld. Iedere gek zag dat hij er niets van kon.
0 0
geDaante
Precies, altijd gezegd, het verschil tussen een voltreffer en een miskleun, waar er veel van zijn gedaan, is zó groot, dat men maar wat lijkt aan te kopen, wel even zien of het wat wordt. Zo uit Overmars zich trouwens ook, 'we zijn heel benieuwd hoe hij het gaat doen en of hij past'.

Dat eerste weet je natuurlijk nooit, dat laatste moet je vantevoren al weten. Een goede scout en TD kijken vooral naar de individuele kwaliteiten van een speler, en kijken of deze passen bij het 'profiel' van desbetreffende speler binnen het specifieke Ajaxspel.

Het lijkt ook te ontbreken aan visie. Het lijkt alsof men niet kijkt naar individuele kwaliteiten en naar een heel specifieke speelwijze, maar gewoon naar 'goede spelers'. En dan maar zien hoe ze deze goede spelers gaan inpassen, hoe ze de speelwijze gaan aanpassen aan deze spelers. Dat dus in plaats van de juiste type spelers te halen, zodat je zo goed mogelijk kan voortborduren op je bestaand visie en speelwijze.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het probleem bij de scouting ligt en niet bij Overmars. Als de scouts een speler aanraden moet de technisch directeur kunnen vertrouwen dat die speler kwalitatief en qua type bij Ajax past aangezien hij niet de tijd heeft om die speler zelf uitvoerig te scouten. Overmars is nog steeds hard bezig met het verbeteren van de scouting en daarom zijn vorig jaar Haesaert en Doesburg aan de scouting toegevoegd.

Persoonlijk zou ik graag zien dat een een hoofd (player) reqruitment wordt aangesteld (zoals veel Europese topclubs hebben gedaan) om Overmars te ondersteunen. Dan is er iemand die verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid zich dus geheel op het aankopen van de juiste spelers kan richten en dus ook zelf (relatief) uitvoerig de spelers kan scouten die door de scouts zijn aangedragen. Dat lijkt me een goede volgende stap in de professionalisering van Ajax.
0 0
Liam
Sowieso moet je voorzichtig zijn met Mexicanen. Noem eens drie Mexicanen op die absolute top zijn geworden? Ik herinner me Hugo Sanchez...en verder? Een handjevol subtoppers....maar jullie mogen me corrigeren. En dat terwijl Mexico megagroot is en voetbal immens populair.

Het voetbal is daar van nature langzamer, slow tempo. Alvarez loopt ook op platte voeten....ik denk dat hij best een redelijk CV kan zijn maar Timber lijkt me nu al beter.
0 0
BvdPloeg
Dat heeft Overmars deze week in de gesprekken verteld. Staat in de laatste alinea.
0 0
Ozymandias
In de laatste alinea staat geen quote of bronvermelding. Daar heb ik dus weinig aan als lezer aangezien ik geen beoordeling kan maken over de betrouwbaarheid daarvan.
1 0
BrandjeXL
Hahahaha je zal eens een keer je eigen ongelijk moeten toegeven maar blijf lekker je koppie in het zand steken.
0 -4
Ozymandias
Geloof jij alles wat je in de media leest (zelfs als het van een fansite komt)? Omdat BvdPloeg schrijft dat Overmars in gesprekken waar hij zelf niet bij aanwezig is geweest iets heeft gezegd betekent niet dat het daadwerkelijk is gezegd. Niet dat ik BvdPloeg niet geloof maar als ik niet eens weet wie hem dat heeft verteld kan ik moeilijk inschatten of ik zijn bron wel geloof. Als het een zaakwaarnemer van een speler was dan lijkt me dat bijvoorbeeld veel ongeloofwaardiger dan als het iemand die voor Ajax werkt was.
3 0
fc Barcelona_ke
Alvarez heeft beetje pech dat hij pas in eind van augustus naar Ajax gekomen vanwege Noord-Amerikaans toernooi met Mexico.
hij moet in de voorbereiding voor nieuw seizoen nieuw kans krijgen, ik weet zeker dat hij kan een basisspeler worden als verdediger!
1 0
Ozymandias
Op basis waarvan verdient hij het om de kans van Schuurs en Jurriën weg te nemen? Opbouwend lijkt het me duidelijk dat Schuurs en Jurriën beide van een totaal ander kaliber zijn en verdedigend is Álvarez langzaam, niet wendbaar, opbouwend matig, positioneel slecht en matig in het voor zijn directe tegenstander komen om een pass te onderscheppen. Het enige waarmee hij iets aan Ajax toevoegt is zijn kwaliteit als kopper.

Schuurs en Jurriën zijn sneller, wendbaarder, opbouwend beter, beter in het voor hun man komen en zelfs positioneel beter (wat in het geval van Schuurs juist iets is waarin hij moet verbeteren). Álvarez is alleen beter in fysieke duels (inclusief kopduels) dan Schuurs en Jurriën. Gezien het feit dat Schuurs en Jurriën respectievelijk twee en vier jaar jonger zijn en qua types véél beter bij Ajax passen lijkt het me onlogisch om Álvarez een kans te geven.
4 0
BrandjeXL
Naast een type Blind heb je dus helemaal niks aan nog een voetballende CV. Daarnaast is Alvarez kan prima opbouwen. Doet namelijk wat een cv moet doen. Bal afpakken en inleveren en geen stunts uithalen wat Schuurs uit tegen Getafe deed. Schuurs positioneel beter noemen dan Alvarez is toch wel de grap van de eeuw. De beste jongen heeft werkelijk geen idee hoe en waar hij moet staan/lopen. De enige reden waardoor Schuurs het gaay redden is een type Blind te worden. Helaas zie ik dat niet gebeuren want daar ziet hij het spel niet goed genoeg voor. Schuurs kan alleen renderen met een echte verdediger naast hem. Blind en Schuurs samen is, zeker europees, zelfmoord plegen.
0 0
diamanti
Blind en Alvarez mist ook wel aardig wat snelheid als duo he. Persoonlijk vind ik Timber de beste optie naast Blind, zou alleen prettig zijn als hij iets langer was.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft twee opbouwend goede centrale verdedigers nodig zodat de tegenstander Ajax niet kan dwingen via de opbouwend matige centrale verdediger op te bouwen (zoals United in de finale van de Europa League deed).

Schuurs is positioneel alleen slecht bij hoge ballen van de flanken terwijl Álvarez bij bijna elke spelsituatie positioneel matig of slecht is. In één op één duels is Álvarez dramatisch en gaat hij veel te snel naar de grond (iets wat een verdediger van Ajax juist zo min mogelijk moet doen). Daarbij heeft hij nauwelijks balveroveringen door voor zijn man te komen om een pass te onderscheppen. Hij kan alleen op fysiek een bal veroveren maar doordat hij langzaam en niet wendbaar is kunnen bewegelijke buitenspelers makkelijk een fysiek duel met hem ontwijken. Hij is vooralsnog totaal niet geschikt om ver van het doel af te verdedigen.

Je hebt het veel over Schuurs maar wat zijn volgens jou de kwaliteiten die Álvarez heeft? Waar is hij goed in?
0 0
fc Barcelona_ke
Ajax eerst elftal veel spelers lopen hun verbintenis tot 2022!
Traore moet verlengen, Onana blijft nog jaar? dan moet ze ook verlengen als ze grote bedrag wil verdienen, geldt dezelfde voor vd Beek en Tagliafico.
Jurrien Timber, Salah Edine, Taylor, Brobbey en Hansen MOETEN verlengen, anders maar dit zomer verkopen!
echt grote ramp als Hansen, Brobbey en Taylor NIET verlengen. Timber niet verlengen? dan hebben wij Schuurs nog!
0 -2
Web
Onana en Tagliafigo gaan niet verlengen
Die willen de volgende stap maken
En dat snap ik ook nog wel
Komen niet voor Ajax naar Europa
Donny ander geval, maar ook die zal een volgende stap willen maken. Misschien een jaartje Ajax nog ivm Carona??
0 0
Ozymandias
Ik denk niet dat spelers als Tagliafico en Onana hun contract zullen verlengen. Ze verdienen bij Ajax geloof ik al het maximale en willen beide vertrekken. Tenzij Ajax ze toch nog een hoger salaris kan bieden denk ik dat het voor hun verstandiger zou zijn als ze hun contract niet verlengen zodat ze medio 2021 voor een relatief laag bedrag kunnen vertrekken.
0 0
fc Barcelona_ke
Ajax is zo niet gek. ze laat beiden gaan dit zomer!
0 0
Ozymandias
Dan moeten er wel clubs voor ze komen waar Tagliafico en Onana zelf ook interesse in hebben. Zeker in het geval van Onana is het maar zeer de vraag of dat zal gebeuren. Welke Europese topclubs zijn momenteel opzoek naar een doelman? Chelsea leek de meest realistische optie voor Onana te zijn maar die lijken voor Çakır te hebben gekozen.
0 0
fc Barcelona_ke
je vergeet 1 ding: de competities in Engeland, Spanje en Italie is nog bezig. Als ze aflopen is, zal wel naar kijken welke clubs een nieuwe spelers nodig heeft. dus Onana en Tagliafico zijn al geduldig!
0 0
Ozymandias
Noem mij eens wat Europese topclubs die misschien interesse in Onana zullen hebben? De meeste clubs hebben een betere doelman of een doelman die van ongeveer hetzelfde niveau is waardoor ze geen tientallen miljoenen zullen investeren in de komst van Onana.
0 0
fc Barcelona_ke
Chelsea heeft die turke keeper van Trabzonspor (nog) niet vastleggen, kan nog steeds dat Onana gehaald wordt. Real Madrid heeft na competitie alleen een waardige keeper Coutrois. Areola na seizoen terug naar Paris SG. Paris SG heeft ook geen wereldkeeper in huis. het zou kunnen dat Paris SG Areola verkoopt, koopt Onana.
0 0
Ozymandias
Chelsea lijkt zeer concreet te zijn voor Çakır en ik denk niet dat Onana als tweede doelman naar Real of PSG zou gaan. Sowieso denk ik niet dat clubs deze zomer tientallen miljoenen voor een tweede doelman zullen uitgeven gezien de financiele situatie. Als dat de meest realistische opties zijn acht ik de kans groot dat Onana bij Ajax zal blijven.
0 0
fc Barcelona_ke
tsja 2 maanden geleden zou Chelsea ook een concreter voor Onana, daarna horen wij niks meer. wie weet het ook bij Cakir. Die Turks heeft Chelsea, of/en spelers van Chelsea niet als gemeenschappelijke vriend op de twitter, Onana heeft onlangs wel!
0 0
31xAjax
De roadmap voor het verlengingen van kontakten van jeugdspelers wijkt dit jaar niet af van andere jaren en de jeugdspelers zijn overal van op de hoogte. Dat wil niet zeggen dat het ook allemaal gaat lukken want het is van meerdere factoren afhankelijk. Na het tendentieuze artikel in mei, nu opnieuw een stuk waarin de schrijver laat blijken veel minder goed in de materie te zijn ingevoerd dan hij denkt. Er is nagenoeg alleen maar begrip vanuit de spelers envan verontwaardiging is helemaal geen sprake. Als riooljournalistiek niet al zou bestaan, dan was het vandaag geboren...
2 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Hopelijk tekenen de talenten bij. In het huidige moderne voetbal worden ze van alle kanten gek gemaakt terwijl het beste voor hunzelf is als ze bijtekenen.
0 0
Jeugd
Wat een "ik wil mijn gelijk halen" bagger artikel. Overmars heeft gelojk, als je goed genoeg bent is Ajax de laatste club waar je je als jeugdspeler zorgen moet maken. Ajax staat wereldwijd bekend om jeugdspelers inpassen en heeft dat altijd gedaan. Als ze denken beter af te zijn bij topclubs in hrt buitenland waar sterren van 50 miljoen op de bank zitten dan lekker gaan. Mond dicht houden, hard werken en als je goed bent komt je kans.
4 0
AFCA-pride
Toch stond Brobbey al juichend op facebook Ajax, dus wellicht al voorbode op zijn contractverlenging. Wellicht dat Raiola ook ziet dat er iets meer geld binnen komt door even bij Ajax te laten rijpen (zoals De Ligt). Normalisering tussen Ajax en Raiola zou voor alle partijen (incl. Spelers) goed zijn!
2 0
Joseph
Ah, Bram is weer voor het karretje gespannen. Ik begrijp dat ze meer geld willen en dat ze zo min mogelijk weerstand willen om bij het eerste te komen?

Ik vind het toch bijzonder, die talenten die zo bang zijn om hun voeten te laten spreken. Die voeten zullen meer geld los krijgen bij Overmars dan hun zaakwaarnemers of verhaaltjes die via via naar buiten gebracht worden.
4 -4
trodat4030
Uhhhhh huh? Heb je het artikel wel goed gelezen? En als je dat hebt, heb je het wel begrepen? Als hij voor een karretje gespannen is, zou dat bij dit stukje volledig het karretje van Overmars zijn, tenminste, als je het artikel goed leest, want hij is vrij positief over Marc in dit stuk. Bram was gewoon gezond kritisch enkele maanden geleden en komt nu terug op dat onderwerp omdat er weer meer nieuws te melden valt.

Ik zie niemand voor welk karretje dan ook, maar goed, ik ben blond, misschien ligt het volledig aan mij en ben jij alwetend. Al betwijfel ik dat ten zeerste.
0 -2
Westerpark1982
Je weet toch dat AS synoniem staat voor ‘de aars likken van jeugdspelers’?
0 -14
DeWijsneus
Flauw, en flauwer.
2 0
Jojo49
ja geef de talenten een kans,, ook brobbey,, dan hoef je weinig te kopen meer, en valt de crisis kwa geld nog mee. misschien nog 1 sterke verdedigde middenvelder . een sterke ballen afpakker.
1 -2
Ozymandias
Het gaat toch nog over de contracten van de broertjes Timber, Salah Eddine, Brobbey, Taylor en Hansen? Als het Overmars lukt om op Ziyech (en Veltman) na geen enkele basisspeler te verliezen en naast het langer vastleggen van Gravenberch ook de contracten van de eerder genoemde zes talenten te verlengen heeft hij het deze zomer het in mijn ogen fantastisch gedaan. Volgens mij zijn dat namelijk vele male belangrijkere zaken dan het aantrekken van nieuwe spelers. Ajax heeft momenteel namelijk al genoeg ervaren spelers in huis voor een goede verhouding tussen ervaring en talent. Wel zou ik dan graag nog zien dat Labyad, Magallán, Marin en Álvarez worden verkocht (of verhuurd) om ruimte te maken voor de doorstroom van talenten (waaronder de eerder genoemde).
10 -4
MosesD
Hoe goed is die Hansen eigenlijk? Was blijkbaar erg goed op jeugd WK, maar is het echt Ajax1 materiaal? Ik zou overwegen om Brobbey te verhuren. Traore is verder en met Huntelaar en Tadic is het wat druk in het centrum. Ik ben vooral benieuwd of Eiting komend seizoen echt doorbreekt. Heeft de kwaliteiten ervoor. Het middenveld is een leuke puzzel, hoewel ik er graag nog een creatieve controleur bij zie komen.
0 0
Ozymandias
Ik ben al een paar jaar een enorme fan van Hansen. Hij is zowel met acties als met combinaties goed in de kleine ruimte. Hij heeft volgens mij (als spits) meer potentieel dan Traoré en Brobbey maar aangezien hij ook goed is op andere posities lijkt het me geen probleem om hem niet als spits te gebruiken.
0 0
wladimir
Het is heel goed voor Ajax als die talenten langer bij Ajax blijven. Er is een heel duidelijk signaal afgegeven aan Overmars dat hij moet stoppen met veel geld te betalen voor middelmatige spelers. Botman is een mindere speler dan Pierie, maar verdiende minder. Eiting en Gravenberch zijn beter dan Marin, maar verdienen minder. Veltman en Timber zijn beter dan Alvarez en Schuurs, maar verdienen minder.

Alvarez, Magallan en Marin met zo min mogelijk verlies verkopen is een zware taak deze zomer. Ik verwacht dat naast Ziyech ook Tagliafico zal vertrekken.

Labyad is gehaald als opvolger van Ziyech. Tadic zou uiteindelijk de opvolger moeten gaan worden van Ziyech en kreeg zelfs nummer 10. Labyad verdient een kans nu. Hij heeft Champions League gespeeld met PSV. Hij was de beste bij Vitesse en FC Utrecht. Ik heb hem nog niet afgeschreven.
0 -3
MosesD
Eens, mits Overmars de talenten ook langdurig weet vast te leggen. Dat zorgt pas echt voor continuïteit. Gravenbergh die met 2 jaar verlengd, prima op zich, maar dan moet je over een jaar alweer om te tafel. Ik zou naast enkele spelers verkopen, er ook wat verhuren aan het einde van de voorbereiding. En zou toch graag Pröpper erbij zien komen. Dan ben je klaar.
0 -1
wladimir
Ik zie liever van de Beek blijven dan Pröpper komen.
1 0
MosesD
Van de Beek functioneert het beste als 10. Pröpper kan perfect als rechtercontroleur spelen. Voor Schöne (en ook de Jong) zijn eigenlijk nooit vervangers gehaald.
1 0
Ozymandias
Pröpper is geen realistische optie aangezien hij heeft zijn contract bij Brighton recent heeft verlengt.
1 0
BrandjeXL
Alsof dat iets zegt. Hoe vaak, zie Overmars bij Ajax, worden er geen contracten verlengt met een belofte. Wijnaldum en Depay deden destijds hetzelfde bij Psv. Verlengen en jaar later mochten ze weg.
0 -2
Ozymandias
Natuurlijk zegt dat wel iets. Het zegt dat hij waarschijnlijk het dubbele zal kosten dan een paar maanden daarvoor. Daarbij zou het kunnen dat ze zo'n afspraak hebben gemaakt maar dat zou dan voor een transfer medio 2021 zijn. Waarom zou Pröpper zijn contract verlengen met zo'n afspraak als hij deze zomer wilde vertrekken? Dan had hij zijn contract niet kunnen verlengen en was Brighton sowieso gedwongen hem te verkopen om nog iets aan hem te kunnen verdienen. Ik begrijp de logica van jouw "afspraak" argument dus niet.

Tadic en Blind waren alleen haalbaar omdat ze een éénjarig contract hadden en er op het moment dat Ajax toesloeg weinig interesse in ze was van andere clubs. Pröpper heeft een driejarig contract en als hij toch een transfer zal maken zal dat (gezien het goede spel van hem dit seizoen) eerder naar een grotere club in de Premier League zijn dan naar Ajax.
1 0
AlexIbarra
Verlenging maakt hem duurder qua salaris en transfersom.

Aangezien we alleen spelers uit de PL willen halen tegen gunstige prijzen en niet tegen marktprijzen of woekerprijzen, lijkt het verhaal me dus over.
Tenzij Brighton van 15e nog 18e wordt en degradeert.
0 0
MosesD
Kans klein inderdaad, toch zou ik het niet nalaten om het te proberen. De perfecte speler voor ons middenveld imo.
0 0
DrFootball
Eens. Al heb ik nog wel de hoop op een technische verdedigende middenvelder, omdat we die nog niet hebben in de selectie. Daarnaast hoop ik op een zeer talentvolle buitenspeler voor Jong Ajax. Het lijstje met verkopen zou ik nog willen aanvullen met Johnsen, Kuhn en Mendez.
0 0
NouriVandeBeek
Ik snap heel goed dat ze willen meetrainen bij Ajax 1. Een vaste plek in Ajax 1 en spelen in Jong Ajax. Die gasten zijn 18. Die moeten op het hoogste niveau meetrainen. Ik vind dat heel nobel.

Aan Overmars omdat te faciliteren. Een aantal spelers te verhuren en verkopen.
6 0
Benleiden
Ja, geheel logisch. Er wordt weer gebasht op de talenten, omdat ze niet direct tekenen. Het is echter héél ambitieus om te weten wat je werkgever met je van plan is.
2 0
Afca85meer
Ik hoop echt dat deze talenten meer speeltijd gaan krijgen. Liever hen minuten geven dat het kopen van een Klaassen of huren van een Babel.
12 -2