Wisselvallig Ajax O19 naar punt in spektakelstuk

BvdPloeg, 07-11-2018 om 17:55, 71472 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax O19 heeft woensdagmiddag met 3-3 gelijk gespeeld tegen Benfica O19. De ploeg van John Heitinga kwam snel met 1-0 achter, speelde een verloren wedstrijd, maar rechtte vlak voor en na rust de rug. Onder meer door twee strafschoppen maakte Benfica er echter ook drie.

Heitinga startte tegen de Portugezen met acht mensen uit Jong Ajax, maar de ploeg moest de eerste 25 minuten vooral achteruit. Benfica drong aan, creëerde niet veel, maar liet Ajax geen moment aan de bal. Na een klein kwartier zorgde Mitchel Bakker er met een overtreding voor dat Nuno Santos mocht aanleggen vanaf elf meter. Daarmee kreeg Benfica de verdiende voorsprong.

Ajax kwam daarna ook lang niet aan voetballen toe, totdat Brian Brobbey individueel drie man wegstuurde en Jurgen Ekkelenkamp alleen voor de keeper zette. De middenvelder zag de doelman echter geweldig redden. Ajax kreeg door die kans wel de geest, het drong steeds meer aan en op slag van rust was het gelijk. Noa Lang zette op links een aanval op, hij werd zelf weggestuurd en legde prima terug op Brobbey, die binnen schoot.

Na rust schoot Ajax uit de startblokken. De Amsterdammers waren veel feller en durfden plots de voorsten in te spelen. Lang, Brobbey en Nicolas Kühn konden hun acties maken en mede daardoor scoorde Ekkelenkamp. De middenvelder controleerde een stuiterbal en schoot via een voet binnen. Slechts tien minuten later was het weer raak. Lang zag zijn inzet nog gekeerd worden, Kühn schoot de rebound beheerst binnen.

Benfica was tot dat moment niet meer bij Issam El Maach geweest, maar de lepe Portugezen hielpen zichzelf terug in het duel. Sven Botman hapte in de zestien, waardoor de scheidsrechter voor de tweede keer een penalty toekende. Ditmaal was het Tiago Dantas die niet faalde. Ajax had op dat moment de 1-3 voorsprong al uit kunnen breiden via Kühn en Bakker, maar liet dat na.

Na de 2-3 moest Ajax in de achteruit en het verviel weer in de fouten die het voor rust maakte. Benfica beet zich vast en na een corner van links was het Goncalo Ramos die binnen werkte van dichtbij. Na de 3-3 kon het alle kanten op en kregen beide ploegen nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer. Een verdiende uitslag, maar Ajax zal het minst tevreden zijn na een 1-3 voorsprong na een uur voetballen.

Opstelling Benfica:

Biai; João Ferreira, Álvaro, Loureiro, N. Tavares; Ramos, Florentino, Dantas (Matos, 74'); T. Tavares (Camara, 63'), Lopes (Capitão, 83'), Nuno Santos (Gouveia, 63').

Wissels Benfica:

Dos Santos, Penetra, Capitão, Saldanha, Camara, Gouveia, Matos.

Opstelling Ajax:

El Maach; Bakboord, J. Timber (Van Gelderen, 46'), Botman, Bakker; Q. Timber, Ekkelenkamp, Gravenberch; Kühn (Unuvar, 88'), Brobbey (Dest, 74'), Lang.

Wissels Ajax:

Reiziger, Van Gelderen, Llansana, Dest, Taylor, Hansen, Ünüvar.

Doelpunten:

1-0 Santos (13')
1-1 Brobbey (45')
1-2 Ekkelenkamp (48')
1-3 Kühn (58')
2-3 Dantas (73')
3-3 Ramos (82')

Geel:

T. Tavares, Florentino, Loureiro, Lopes, Capitão (Benfica), Bakboord (Ajax)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Tsja, weer geen enkele creativiteit op het middenveld, alleen in Gravenberch een beetje.
Ekkelenkamp is leuk voor een team dat opportunistischer speelt en minder of niet opbouwt van achteruit en niet het spel maakt. Met zo'n speler ga je de meeste wedstrijden niet domineren of de slag om het middenveld winnen wat balbezit en het creëren van kansen betreft.

Als Heitinga de beschikking had gehad over Dani de Wit had hij hem naast Ekkelenkamp in de basis gezet, zoals in die verloren wedstrijd afgelopen editie toen Ajax eruit vloog.
Totaal kansloos dit soort standaard KNVB opgeleide trainers, en dat loopt dan bij Ajax rond.
Reiziger heeft daar ook een handje van, Frank de Boer had dat nog erger.
Wooter die louter lange ballen speelt tegen Feijenoord met de onder 15.

En Ouaali die dat allemaal prima vindt blijkbaar, en dat maakt de Ajax-opleiding ineens al verre van de beste van Europa/de wereld, met zoveel mensen in de opleiding die er weinig van snappen en meer oog hebben voor teamresultaat dan individuele ontwikkeling. Het is dat Ajax goede talenten kan aantrekken door zijn naam, en de onderbouw doet het volgens mij nog wel oké, maar in de middenbouw gaat het al fout, en in de bovenbouw al helemaal.

Het korte aanvallende combinatiespel heeft plaatsgemaakt voor loopwerk en diepgang zonder bal met spelers die aan de bal weinig tot niks kunnen.
Diepgang zonder bal is heel leuk, als het bovenop uitstekende voetballende kwaliteiten komt, alleen dan is het een pré of een wapen. Nu heb je spelers in het veld die het alleen daar van moeten hebben, en qua veldspel zóveel voor het team verpesten. En het veldspel, de opbouw en het spelmaken, en het combinatiespel, zou de basis moeten zijn bij Ajax, omdat Ajax wil heersen op het veld. En diepgang doe je sporadisch, zo nu en dan, niet de hele tijd of alleen maar. Met Nouri en Van de Beek ging geen van beiden echt diep, daar werden als team al combinerend kansen gecreëerd.

Ünuvar ook natuurlijk weer last minute en uiteraard weer op de flank gebracht, lekker veilig, zogenaamd. Gadverredamme.
3 -5
Patatjeoorlog
Toch hebben ze zeker de eerste 20 minuten van de tweede helft de wedstrijd zoals jij zegt ‘gedomineerd’ en ja dat was ook met zo’n speler als Ekkelenkamp, die trouwens nog heeft gescoord en de aanval heeft opgezet voor de 1-3.
2 0
Toeschouwer
Niet de beste wissel van heitinga, om Brobby er uit te halen. geen aanspeel punt meer. ze vergeten het gewoon af te maken. Kuhn moet gewoon bal afleggen
dan staat het 1-4
0 0
NouriVandeBeek
Hele gekke wedstrijd was dit. Ik heb positieve gezien, maar ook zeker mindere dingen. Het was heel wisselvallig. Gravenberch bijvoorbeeld was de beste in de 1e helft aan de kant van Ajax, maar in de 2e helft staat die een aantal keer te slapen.

Brobbey was vandaag goudwaard. Sterk in de duels, maar ook voetballend prima. Hij heeft een prima vorm dit seizoen. Die actie waar hij Ekkelenkamp een geweldige kans bood moet zijn handelsmerk worden.

Ik stoor me wel mateloos aan de keuzes van Heitinga. Botman, Ekkelenkamp en Bakboord horen niet de spelen hier. Ze lopen grotere talenten in de weg. Taylor, Llansana en Van Gelderen horen de kansen te krijgen op dit podium. Dan ben je fysiek als team maar minder weerbaar, maar dat hoort niet uit te maken. De spelers met de meeste potentie moeten spelen. Botman en co krijgen al een hogere weerstand bij Jong Ajax en dan pikken ze ook nog de plaatsen in de YL in. Het is ook nog niet eens gebaseerd op kwaliteit.
2 -1
Web
Deze wedstrijd is resultaat wel belanrijk. Elke Europese wedstrijd die je mee pikt leer je van. Daarom snap ik nog wel dat hij voor Ekkelenkamp kiest ( technische hele knappe goal ) en hij is minder slecht dan dat men op AS zegt. met Klaassen was dat al net zo. Het gaat om de drie vier echte talenten, liansana is net terug van een blessure, ik kan goed begrijpen dat ze daar voorzichtig mee zijn. En Taylor en van Gelderen zullen waarschijnlijk ook nooit het eerste halen, maar komen fysiek tegen deze tegenstander ( nog ) tekort.
1 -1
Red Devil
Verschrikkelijk stom hoe ze de 1-3 weggaven en dat zal Heitinga ze zeker inpeperen.
0 -2
Libero
Kwamen nog redelijk weg bij die afgekeurde buitenspelgoal op het laatst. Die #8 stond echt net een cm of twee buitenspel, met een beetje pech had ie 'm goedgekeurd.
0 -6
appeltje
Afgekeurde goal van Brobbey was ook op het randje, dus
0 0
Libero
Dus wat? Ajax had daarom niet de pech kunnen hebben dat deze situatie verkeerd ingeschat zou worden? Mét VAR is er al geen garantie op gerechtigheid, laat staan zonder.
0 0
RaynoFischer
Terugkomend op een van mijn vorige reacties...

Laat maar, ik doe geen voorspellingen meer ;)
1 -5
willieovertoom
Ünüvar die drie minuten krijgt terwijl hij aan dit soort wedstrijden veel meer heeft dan Emmen o17. Daar zit voor mij weinig tot geen logica achter.
3 -1
Libero
Heel houden is ook best prettig. Lopen toch een hoop fysiek volwassen houthakkers tussen.
1 -1
Van Reenen
Trouwens de kop luidt: Ajax naar punt in spektakelstuk. Er moet staan Ajax verliest 2 punten in spektakelstuk.
3 0
Web
Gravenberch is nog erg jong, maar ik vond hem niet best vandaag
Ook heel vaak dezelfde passeerbeweging, altijd achter uit.
Corners zijn helemaal niets. Lijken wel boogballen
6 -2
chuckie88
Lompe verdedigers... te vaak dat Botman, bakboord en bakker strafschoppen veroorzaken en of tegen gele en rode kaarten oplopen... zijn ze te gretig of gewoon dom?
6 0
Toeschouwer
Noa Lang veroorzaakt die penaltie op de rand van de 16 meter. niet Bakker. kijk even goed voor dat je wat
op schrijft.
0 -1
Minsc
Killer B's (zelfmoord helaas)
2 0
AJAIXIXIXI
Meestal dom.
2 0
Woodenshoe
Gravenberch, langste van het veld, trapt de corners. Kleine mannetjes te over. Gisteren bij PSV Pereiro, allemaal kabouters in het veld.

Ontgaat mij altijd de logica...
1 -4
Stone020island
Logica is dat koppen ook met techniek en kwaliteit te maken hebben. Lang zijn betekent niet gelijk dat je per definitie goed kan koppen
1 -1
Woodenshoe
Nee maar toch wel handig om dat te leren dan! Iemand van 1.60 die goed kan koppen heb je bar weinig aan... En een lange, of ie nou koppen kan of niet, boezemt het meeste angst in voor de goal
2 0
afcas
maar met angst bij de tegenstander alleen scoor je geen doelpunten. weet je nog dat we dijks rond hadden lopen? als die man probeerde naar voren te koppen ging die bal naar achteren... en dan hadden we moisander die net boven de grassprieten uitstak en die kopte regelmatig corners binnen tegen teams met boomlange spelers.
0 -1
NouriVandeBeek
Dit was een krankzinnige wedstrijd zeg. Nog niet gezien dit seizoen
3 0
3*stars*3
Weet ff niet meer welk seizoen maar een paar jaar geleden wist jong Ajax het ook erg vaak te verprutsten door voorsprong van 2 en zelfs 3 goals verschil weg te geven.
Werden hier tijdens livetopics zelfs grappen gemaakt na een 4-0 voorsprong.

Heeft gewoon te maken met mentaliteit.
Benfica ging vorig week ook bij een 2-0 achterstand er nog vol voor, mentaliteit.
1 0
Hakkie
Gravenberch volgende keer maar thuis laten.
Nauwelijks zichtbaar en die corners waren aas voor de keeper.
Van hem mag je meer verwachten.
3 -8
carot9
Was zo afgesproken om de corners dicht en hoog op de keeper te spelen. Was vorige week ook het idee. Waren dus niet perse 'slechte' corners van Gravenberch.
0 0
Toeschouwer
Wat wil je nou verwachten dat hij een bal voor geeft en hem er zelf nog in kopt. ihij is de enigste op middenveld die wat met de bal kan.
0 -1
Murph
Hoop dat ze vanavond een ander verlengsnoer gebruiken.
1 0
didierajax020
Naci oeiiii
0 0
Murph
Wat een kut verbinding met dat ontwikkelings land
2 0
Mikenick
Beestenactie wel van Bakker dit
4 0
appeltje
Toch handig zo'n snelle verdediger...
1 0
altijdwelwat
Kan iemand mij de rol van Ekkelenkamp uitleggen? Wat word er van hem verwacht ? Met welke opdracht stuur je zo een jongen het veld in ?
5 -4
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Waar maak je je druk om man.
Denk je dat ze Benfica expres laten terugkomen.
1 -2
altijdwelwat
Maak mij helemaal nergens druk om , verbaas mij alleen over het feit dat er al 3 jaar lang een nummer 10 week in week uit word opgesteld die helemaal niet deelneemt aan het spel.
1 -2
jaripettersson
Goed verwoord. Onbegrijpelijk.
1 -1
Murph
Lijkt er wel op
0 -2
***1900***
"Doe maar lekker foeballe jongen!"
2 -1
ajaxxcied4life
Echt, wat een knuppels
1 -2
rexxo
Is die Duitser blind dat hij Gravenberch niet ziet?
2 0
Van Reenen
Hoe geef ik een voorsprong uit handen.
3 0
Murph
Door te denken dat buit al binnen is
3 0
Golberg
Speel dan af kuhn
4 0
FUBAR
Gewoon zuiver hands bij die 3-3.
4 0
Mikey Stormram
Zonde
1 0
Murph
Pannenkoek Botman
2 0
..::Rootje::..
3-gelijk.
0 0
3*stars*3
Zag je aankomen toch...
1 0
didierajax020
Triest dit
0 0
Libero
Godver.
0 0
Veliborvasovic
Slechte Wi-Fi in Portugal
1 0
..::Rootje::..
Is het Qurrentvirus nu ook in Portugal aangeslagen?
3 0
3*stars*3
Ajax moet nu echt uitkijken want die Portugezen ruiken bloed...
3 0
RayJordaan
Botman... Kom op Heitinga gooi Naci dan ook erin!
0 -3
3*stars*3
Naci? Wil hem ook zien maar dat gaat Heitinga toch niet doen.
Die staat nu stijf van de spanning en loert welke CV of controleur hij kan inbrengen.
En eigenlijk ook begrijpelijk.
3 0
RayJordaan
Hij lijkt me z’n type die dat juist niet is, en kan met zijn steekpasses Kühn en Dest wegsturen nu Benfica wilt aanvallen.
1 0
wolterx
Als Ünüvar komt is het als buitenspeler, zeker niet als middenvelder.
1 0
RaynoFischer
Botman met een Veltmannetje
2 0
Libero
Botman, sukkel. nergens voor nodig dit.
3 -3
Beffie
mag ook wel wat minder.
2 0
Libero
Ja, heat of the moment ding. aangepast.
0 0
3*stars*3
Heb die Portugezen al 4x neer zien gaan in de 16.
1 kreeg geel voor schwalbe maar ze peuteren gewoon 2 pingels eruit en dan moet je als CV beter weten.
Zeker als je tegen mannen hebt gespeeld in de keuken divisie...

We komen nu toch ff goed weg...
0 0
didierajax020
Weer penal tegen.. Gaat nog spannend worden het laatste deel.
1 0
Minsc
Botman, wat een drama verdediger.
3 -1
3*stars*3
Sjonge jonge
1 0
Golberg
Botman tering prutser
1 -3
Mikenick
Heeft Kühn geen schot in zijn rechter? Al een paar keer had hij makkelijk naar binnen had kunnen kappen en hem erin kunnen schieten. In plaats daarvan geeft hij steeds een voorzet op een dubbel gedekte speler.
1 0
Minsc
Bakker dubbel gedekt? Aan beide kanten bruin?
1 -3
A'dam Oud-West
Hoe gaan ze van Gravenberch een middenvelder maken die ook kan anticiperen en niet enkel reageren op spelsituaties. Fysiek, technisch, allemaal prima, maar hij moet flink aan de bak om z'n zwakste punt aan te pakken. Anders word het echt een Bazoer 2.0
4 -4
JanTa
Tjee..... Ik wist niet dat het niveauverschil zo groot was.
0 0
Ajax#1900
Niemand die ons stoppen kan ;)
1 -2
RaynoFischer
Ajax 019 wint van AEK
Ajax 1 wint van AEK
Ajax 019 speelt gelijk bij Bayern
Ajax 1 speelt gelijk bij Bayern
Ajax 019 wint de 1ste wedstrijd tegen Benfica
Ajax 1 wint de 1ste wedstrijd tegen Benfica

Het lijkt erop dat ook deze wedstrijd gewonnen wordt, komt goed vanavond ;)
6 -1
3*stars*3
Nou Rayno, hoop toch op een ander verloop vanavond en dat Ajax1, dan eigen route heeft uitgestippeld en niet 0-19 gaat kopiëren. ;-)
1 0
RaynoFischer
Haha idd, was een leuke reeks, maar straks graag beter ;)
0 0
Ajaxxxisdebeste
DON'T JINX IT!
3 0
appeltje
En ook nog telkens met de helft van de goals
2 0
3*stars*3
Interessante verloop idd.
Laten we hopen dat Ajax1 in EU doorgaat met kopiëren van 0-19. ;-)
3 0
wolterx
Goede redding nog op inzet Kühn, na rust is Ajax aan de bal stuk beter als eerste helft. Overal net iets scherper en gaat makkelijker.
2 0
..::Rootje::..
Eerste plats met 10 punten. Bayern volgt op 7 en Benfica met 6.
1 0
FriescheAjacied
Brian Brobbey: wat een baas! Ook weer dankzij hem dat dit doelpunt tot stand komt. Die jongen is zo sterk aan de bal, niet normaal. Smullen zeg.
1 0
Web
En wie stond er aan de basis
1 0
wolterx
Kühn zijn rendement in de o19 is wel belachelijk, zeker als je ziet hoe afwezig hij soms is hele delen van de wedstrijd. Wel heerlijk ingeschoten.
2 0
RayJordaan
Unuvar erin!
1 0
Toeschouwer
Dat bedoel ik nou gewoon druk zetten en je prikt er nu al 2 in
0 0
Libero
Yes, in the pocket.
0 -2
3*stars*3
Game over!
0 0
didierajax020
jaaaa Kuhn!!!
0 0
AjaxBaggio
Siem en Klaassen waren populair bij de fans. Maar kregen ook vaak bakken vol kritiek. Maar ze waren wel altijd belangrijk voor het team. Vrees dat deze jongen hetzelfde pad gaat bewandelen. Totaal geen fan van hem. Maar is wel vaak belangrijk voor het team. En pakt toch zijn goaltjes mee!
2 0
Dexy
Jurgen for president!
2 -2
3*stars*3
Haha wat een apart ventje die Ekkelenkamp, maar mooi .
2 -1
wolterx
En dan maakt hij hem ook gewoon, het is toch niet te geloven
3 -1
3*stars*3
Zo te zien ook geen fan van hem?
1 0
wolterx
Ik zie liever een andere speler daar staan ja. Heb niets tegen de jongen zelf maar was eerste helft ondermaats en na rust stuk beter al. Waar hij voor rust een makkelijkere kans om zeep hielp scoort hij hier deze dan wel.
0 -1
3*stars*3
Ja, zag dat moment idd langskomen maar heb al lange tijd mijn twijfels bij hem.
Imo geen Ajax1 materiaal maar tegenwoordig weet je het niet want De Wit schopt het ook gewoon tot selectie van Ajax1 en zelfs CL...
0 -1
Web
Ekkelkamp scoort altijd, kijk nog eens goed naar die goal, technisch heel knap
Hij Is zowat bij iedere kans betrokken
En waarom apart ventje?
1 -4
3*stars*3
Apart ventje, als een aparte voetballer.
Imo gewoon erg matig maar hij staat er wel.
Doet mij beetje denken aan Til.
0 -1
Libero
Haha, juist hij.
0 -1
didierajax020
Hahaha Ekkelenkamp. Heerlijk wel. 1-2.
1 0
Toeschouwer
ik heb er vertrouwen in door gaan zoals laatste 20 min eerste helft dan schieten we er nog 2 bij.
0 0
rexxo
We hebben een die hard Ekkelenkamp fan in dit topic.
4 -1
Web
Jou riedeltje slaat helemaal nergens op
0 -2
rexxo
En jouw gezeik ook niet , jankerd
1 -1
Dexy
Prachtige aanval bij de gelijkmaker! Echt een hele mooie combinatie op de linkerflank. Helaas zie je dat bij deze O19-lichting veel te weinig.

Eerste deel van de wedstrijd was Ajax angstig en steeds te laat met het druk zetten, maar vanaf de 25e minuut is Ajax langzaam maar zeker beter geworden. Werden al wat dreigender in het laatste kwartier met wat kansjes in de omschakeling en ik vind de gelijkmaker dan ook wel verdiend.

En dat teampje van Benfica, pfoe daar zitten toch wel een aantal lekkere voetballertjes tussen! Puur qua positiespel domineren ze meer dan Ajax en ik vind die Portugezen ook technisch erg goed.

Hopelijk kan Ajax in de 2e helft de druk erop houden. Je zag die Portugezen in het laatste kwartier in de war raken doordat Ajax ineens hoog en intensief druk ging zetten. Wel hoop ik dat Ajax wat balvaster wordt, want de achterhoede en het middenveld zijn tot nu toe erg slordig aan de bal.
3 0
rexxo
ik kijk nu 10 min maar dit is voetballend 1 van de slechtste onder 19. Het kan toch niet dat dit de beste spelers onder 19 is? Moniz is nu beschikbaar, een type Jonk, als hoofd jeugd, die houd van technisch voetbal. Is er speler die zegt dat hij wat heeft geleerd van Saïd Ouaali ?
2 -1
FriescheAjacied
Moniz? Die dorpsgek ben je liever kwijt dan rijk, hoor. Heeft niet voor niets een geschiedenis, waar hij hopt van club naar club.
0 0
ajaxx123
Botman kan me dit seizoen nog niet echt bekoren. Zeer matige voetballer. Vind hem aan de bal ook best matig. Verdedigend nog lang geen niveau voor Ajax 1.. Brobbey en Gravenberch zijn wel pareltjes.
0 0
Toeschouwer
ajaxglm gap als ze wat meer druk naar voren
zetten dan hebben ze het achterin bij ajax wat minder te dien . ze hebben alle tijd om op te bouwen nu.
2 0
Toeschouwer
Als ajax nou gewoon even druk gaan zetten bij benfica . ze laten ze maar opbouwen.
3 0
koenos1
Ekkelenkamp toch wel één van de mindere
4 -1
afcas
goh...
0 -2
NouriVandeBeek
Brobbeast is in vorm hoor. Ekkelenkamp heeft alle moeite van de wereld met dit tempo. Botman en Bakboord ook en dat zijn toch de oudere spelers.
4 -1
DonQ
Inderdaad die actie voor zijn goal was ook al geweldig. En dan zijn er nog mensen hier die denken dat ie geen snelheid heeft..
Hopelijk gaat hij snel minuten maken in jong ajax want ook bij de o19 zet ie iedereen met gemak opzij.
0 0
A'dam Oud-West
Gravenberch is toch een soort van opgeschoten versie van Bazoer. Ik zal toch niet zo snel fan worden van zijn type speler en ik zie ook niet zo snel hoe we hem gaan inpassen. Hij moet wel meekunnen in het snelle spelletje
2 -5
DonQ
Je kraamt onzin uit. Die jongen heeft alles en is ondanks zijn leeftijd bijna altijd 1 van de uitblinkers. Bazoer had kracht en dynamiek, maar bij lange na niet de fijne techniek of passing om met Gravenberch vergeleken te worden.
0 -2
AjaxGLM
Ach man.. Geweldige voetballer is het en ook nog de jongste van allemaal. Kan passen, schieten, dribbelen, heeft kracht en snelheid. Tuurlijk de omschakeling kan beter, maar dat komt wel
2 -1
A'dam Oud-West
Passen, schieten, dribbelen, etc allemaal leuk en aardig. Maar het is een reactie speler. Zijn fysieke kwaliteiten zorgen ervoor dat zijn gebrek aan anticipatie en inzicht wat verbloemd worden. Maar dat gaat hij, wil ie succesvol zijn bij Ajax, echt wel hard nodig hebben. Zoals het er nu naar uitziet, gaan slimmere spelers hem altijd een stap voor zijn. Let maar eens een keer goed op, dan zie je dat ie bijna iedere beweging of combinatie moet corrigeren. Op het huidige niveau heeft ie daar nog de tijd voor.
0 -2
AjaxGLM
Bakker, Ekkelenkamp, Bakboord, Botman... Kunnen ze echt beter voetballen dan de gemmidelde supporter?
Gravenberch, Brobbey, Lang, Kuhn, Timbers aan deze jongens kan je zien dat ze bovengemmidelde technische bagage hebben ja
2 -2
Toeschouwer
Bakker speelt elke wedstrijd voldoende
0 0
henkjarnosla
bakker is wel goed hoor
0 -3
jaripettersson
Iets meer grip op het middenveld krijgen in de tweede helft lijkt me. Daar is een hele simpele wissel voor nodig..
1 0
appeltje
Taylor voor Ekkelenkamp?
2 -1
wolterx
Meerdere opties. Taylor voor Ekkelenkamp, Ünüvar voor Ekkelenkamp en Lang op middenveld, Llansana voor Ekkelenkamp en Timber op plek Ekkelenkamp als je ze vast wilt zetten.
1 -1
AJAIXIXIXI
Llansana kan ook.
0 0
Libero
Netjes! Benfica met 9 man achter de bal hè?
0 0
Erik1966
lekker
0 0
wolterx
Prachtige aanval, zeer netjes.
3 0
Minsc
Brrrrian Brrrrombeer Brrrrobbey!
2 0
3*stars*3
Netjes Man!
0 0
***1900***
Oke dat was wel een geile goal haha!
0 0
didierajax020
JAAAA!
0 0
jaripettersson
Mooie goal hoor
0 0
AJAIXIXIXI
1-1
0 0
rexxo
Huh waar kijk je dit?
0 0
***1900***
Ajax Youtube.
0 0
rexxo
Ik vroeg dat omdat hij 1-1 zei voordat de stream die goal liet zien. Voor hetzelfde geldt zit hij naast die bel chinezen op de tribune.
0 0
rexxo
Ekkelenkamp gaat toch nooit het eerste halen, waarom speelt hij hier?
6 -1
Web
De rest wel?
1 -1
Illegaal
jongens en meisjes tot vanavond, ik heb geen zin meer om naar dit brandhout te kijken
2 -2
Minsc
Uitstekende timing!
1 0
3*stars*3
Op tijd vertrokken. ;-)
4 0
wolterx
Die ballen moeten erin, als hij dat niet afmaakt is er echt letterlijk geen reden hem op te stellen. Als hij geen rendement eruit haalt brengt hij niets.
4 -1
Superjan
Goed gepakt van kiepie, dat wel
1 0
Erik1966
die moet erin
0 0
AJAIXIXIXI
Goeie actie van Brobbey, Ekkelenkamp mist 1 op 1.
1 0
Ronaldinho020
Pfff
0 0
didierajax020
Haha Ekkelenkamp. Gozer. Pak een hoek? Niet stiften.
0 -1
Illegaal
die moet zitten, dit soort kansen moet je niet missen
0 -2
Minsc
Het is gewoon net iets minder dan twee jaar geleden, maar het scheelt niet veel. (oi)
0 -1
didierajax020
Lang laat ook niets zien.
2 -2
altijdwelwat
Staat op de flank te wachten op aanvoer .... net als Kuhn.... maar wie gaat ze aanspelen? Lang op de positie van Ekkelenkamp en je kan gaan voetballen.
0 -1
Amsterdamsetrots
Wissel alsjeblieft zo snel mogelijk Ekkelenkamp en Bakboord. Dest en Taylor/Unuvar zijn stukken beter aan de bal.
5 -1
AsensioWillemsen
Elk jaar weer verbazing als je ziet hoe ver bepaalde speler kunnen komen bij Ajax zonder enige voetbal intelligentie te hebben
5 0
Illegaal
het valt mij op dat hier meerdere luiwammesen rondlopen, de zo opgehemelde Gravenberg en Brobbey blinken uit in luiigheid en gemakzucht, met deze instelling gaan beiden het niet redden.

een uitval van de Portugezen en ze stonden met een overmacht tegen de Ajaxverdedigers
4 -1
altijdwelwat
Dit leek nog meer op een pingel dan die eerste....
0 0
altijdwelwat
Wat een voetbalarmoede van achteruit , Bakboord, Timber, Botman en Bakker .....
5 0
Illegaal
ja en als er van achteruit geen voetbal is krijg je het moeilijk maar zoals ik juist schrijf lopen er hier ook luiwammesen tussen die te lui zijn om een sprintje te trekken zodat ze vrij komen te staan, dus de verdediging kan de bal niet aan een vrijstaande middenvelder kwijt
0 0
didierajax020
Voor de kenners: is Bakboord echt beter dan Dest? Hij krijgt duidelijk de voorkeur, maar vond Dest de keren dat ik hem heb gezien een goede indruk maken.
2 0
afcas
nee
0 0
Libero
Dest is in ieder geval voetballend veel beter. Bakboord typisch een verdedigende back, maar doet me erg aan Zeefuik denken qua inzicht.
4 0
Libero
Kom net binnen, gelukkig kan je terugkijken op YT. Bizarre pingel; de grens vlagde ook niet.
2 0
Illegaal
volgens mij was daar ook niks bij, cadeautje van de scheids, van de andere kant kon jet het ook niet zien want de beelden zijn niet echt duidelijk
0 0
Libero
Nee da's waar, maar voor mij zag het er echt uit of er niet veel aan de hand was. In ieder geval een makkelijke pingel.
0 0
Toon meer reacties