Wisselvallig Ajax O19 naar punt in spektakelstuk

door BvdPloeg 151

Ajax O19 heeft woensdagmiddag met 3-3 gelijk gespeeld tegen Benfica O19. De ploeg van John Heitinga kwam snel met 1-0 achter, speelde een verloren wedstrijd, maar rechtte vlak voor en na rust de rug. Onder meer door twee strafschoppen maakte Benfica er echter ook drie.

Heitinga startte tegen de Portugezen met acht mensen uit Jong Ajax, maar de ploeg moest de eerste 25 minuten vooral achteruit. Benfica drong aan, creëerde niet veel, maar liet Ajax geen moment aan de bal. Na een klein kwartier zorgde Mitchel Bakker er met een overtreding voor dat Nuno Santos mocht aanleggen vanaf elf meter. Daarmee kreeg Benfica de verdiende voorsprong.

Ajax kwam daarna ook lang niet aan voetballen toe, totdat Brian Brobbey individueel drie man wegstuurde en Jurgen Ekkelenkamp alleen voor de keeper zette. De middenvelder zag de doelman echter geweldig redden. Ajax kreeg door die kans wel de geest, het drong steeds meer aan en op slag van rust was het gelijk. Noa Lang zette op links een aanval op, hij werd zelf weggestuurd en legde prima terug op Brobbey, die binnen schoot.

Na rust schoot Ajax uit de startblokken. De Amsterdammers waren veel feller en durfden plots de voorsten in te spelen. Lang, Brobbey en Nicolas Kühn konden hun acties maken en mede daardoor scoorde Ekkelenkamp. De middenvelder controleerde een stuiterbal en schoot via een voet binnen. Slechts tien minuten later was het weer raak. Lang zag zijn inzet nog gekeerd worden, Kühn schoot de rebound beheerst binnen.

Benfica was tot dat moment niet meer bij Issam El Maach geweest, maar de lepe Portugezen hielpen zichzelf terug in het duel. Sven Botman hapte in de zestien, waardoor de scheidsrechter voor de tweede keer een penalty toekende. Ditmaal was het Tiago Dantas die niet faalde. Ajax had op dat moment de 1-3 voorsprong al uit kunnen breiden via Kühn en Bakker, maar liet dat na.

Na de 2-3 moest Ajax in de achteruit en het verviel weer in de fouten die het voor rust maakte. Benfica beet zich vast en na een corner van links was het Goncalo Ramos die binnen werkte van dichtbij. Na de 3-3 kon het alle kanten op en kregen beide ploegen nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer. Een verdiende uitslag, maar Ajax zal het minst tevreden zijn na een 1-3 voorsprong na een uur voetballen.