Ajax stelt Ulderink aan als trainer Ajax CT

NielsOpdam, 29-11-2018 om 08:50, 5102 views, Ajax Cape Town |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Andries Ulderink is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax Cape Town, zo meldt de satellietclub van de Amsterdammers via haar website. Ulderink is door Ajax per direct aangesteld als de opvolger van Muhsin Ertugral.

De 49-jarige trainer komt donderdagavond aan in Kaapstad en zit aanstaande zondag voor het eerst op de bank tijdens het bekerduel met TS Galaxy. Ulderink was in het verleden assistent van Jaap Stam bij het Engelse Reading en werkte samen met Stam bij Jong Ajax. Ajax Cape Town staat er momenteel niet goed voor, de ploeg staat elfde op het tweede niveau van Zuid-Afrika en heeft sinds 7 oktober niet gewonnen.

Ulderink is blij met de stap naar Ajax Cape Town. 'De keuze was snel gemaakt, binnen vijf of zes dagen wist ik het. Ik was erg geïnteresseerd in de baan, ik ben altijd geïnteresseerd geweest in Ajax Cape Town, ook toen ik trainer bij Jong Ajax was. De resultaten bij deze club waren in de afgelopen twee jaar niet goed en dat kan de sfeer binnen elke club veranderen, maar het is erg belangrijk voor mij om weer een positieve sfeer te creëren.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Ajax CT werkt gewoon niet. Het is al lastig zat om Ajax goed te besturen. Een club op een paar 1000 mijl afstand runnen is nog veel lastiger.
0 0
Ferd
Zolang het meer oplevert dan het kost is het prima. Natuurlijk kan het niveau hoger, daar wordt aan gewerkt, maar ACT schrijft zwarte cijfers en het in een investering in een beter Zuid Afrika.
1 0
Schwalbino
Daar kan ik mee leven.
0 0
Mokum_32
Ik snap dit niet zo goed dat er weer een totaal wildvreemde daar aan het roer komt. Ik denk dat ajax er verstandig aan doet om iemamd aan te stellen die een achtergrond bij de club of land heeft. Zodat er ook een binding is met de mensen daar voor zowel de trainers functie als de leidinggevende functies zoals technisch directeur.

Ideale geval doen ze bij Ajax ervaring op. Op dit moment lijkt het meer op korte termijn visie.
0 0
Ozymandias
Dat heeft Ajax met meerdere hoofdtrainers daar geprobeerd en dat heeft nooit goed gewerkt. Ajax heeft iemand nodig die spelers in Cape Town voor kan bereiden op een transfer naar Amsterdam. Dan is het handig als die man ervaring heeft als trainer bij AFC Ajax. Wat mij ideaal lijkt is als ze Afrikaanse oud-Ajacieden (George, McCarthy, Pienaar, etc.) een paar seizoenen ervaring op laten doen bij AFC Ajax om vervolgens ze bij Ajax CT aan de slag te laten gaan.

Het potentieel van Ajax CT is enorm maar dan moeten ze daar wel een goede directeur voetbalzaken, technische staf, hoofd jeugdopleiding en jeugdtrainers hebben. Het niveau moet door de hele organisatie van Ajax CT omhoog zodat het algemeen bekent komt te staan als dé jeugdopleiding van Sub-Saharisch Afrika. Met het Lambda Institute hebben ze een geweldige stap gezet maar als daar niet de juiste staf rondloopt zal Ajax er uiteindelijk weinig aan hebben.
2 0
EKS
zou mooi zijn, want nu zijn het bijna allemaal Zuid-(elijk) Afrikanen daar, en daar je het nou niet per se van hebben. Uiteindelijk spelen ze daar minstens zo graag cricket.
het zou mooi zijn als er meer een mix kwam met toptalenten uit echte voetballanden ala Ghana, Cameroon en Nigeria.
0 0
appeltje
McCarthy is al coach van CTCFC. Oprichting van CT City heeft echt wel een impact gehad op het functioneren van Ajax CT
0 0
MelleAfca
Ik ben twee jaar geleden een lange periode in Zuid Afrika geweest voor vrijwilligerswerk, waardoor ik ook ontzettend veel heb gevoetbald met de locals daar. Ik snap er dan ook echt hélemaal niks van dat er amper wat doorkomt vanuit die kant. Loopt echt ongelooflijk veel talent rond, ook op alle scholen daar.
2 0
Ozymandias
Ik zou het mooi vinden als Ajax CT ook een opleidingsclubs voor Afrikaanse trainers (zeker degene met een Ajax verleden). Ze kunnen proberen om mannen als Finidi George (jeugdtrainer bij PEC Zwolle) en Benni McCarthy (hoofdtrainer bij Cape Town City) aan te trekken. Samen met Hans Vonk (hoofd jeugdopleiding bij Ajax CT) lopen er dan een aantal mannen op de club rond die weten wat nodig is om vanuit Afrika de stap naar het Europese voetbal te maken. Al hoewel Vonk natuurlijk in Nederland is opgegroeid.
3 0
KajanoKlaassen
Steven Pienaar erbij. Is in ZA echt een volksheld en heeft dus veel aantrekkingskracht.
3 0
Ozymandias
Inderdaad, dat lijkt me een geweldige techniektrainer voor Ajax CT.
2 0
BrandjeXL
Wordt tijd dat kan afscheid gaat nemen van dat zinkende schip. Kost alleen maar geld wat je beter kan gebruiken in landen zoals Argentinië, Brazilië of Uruguay waar echt talent rondloopt.
3 -3
Ferd
Het wordt tijd dat jij minder onzin lult. Ajax Cape Town schrijft al jaren zwarte cijfers, het levert meer op dan het kost.
0 0
Ozymandias
Het kost Ajax de meeste jaren helemaal geen geld. Sterker nog de meeste jaren maken ze winst. Zeker nu met het oprichten van een Zuid-Afrikaanse versie van 'La Masia' is het potentieel van Ajax CT enorm voor Ajax. Lassina Traoré zal waarschijnlijk een goede eerste test zijn van het nieuwe beleid met betrekking tot Ajax CT (het aantrekken van grote Sub-Saharische talenten om die bij Ajax CT op Ajax klaar te stomen). Vonk en Ten Hag zijn enorm positief over hem en het zegt wel wat dat hij als 16/17 jarige stage speler met het eerste mee mocht trainer terwijl de andere stage spelers uit Cape Town altijd bij de o19 hun stage liepen.
4 0
chrisjuhhh
Als je het goed manage , dan is er veel mogelijk , enkel je moet de juiste personen zien te krijgen ervoor die hard willen werken en zeggenschap hebben anders werkt het niet daar en ook niet in de landen die jij benoemt .
2 0
chrisjuhhh
Nou ben benieuwd wat je er van ga brouwen daar .

Succes in ieder geval .
2 0