Jeugd: Brobbey mist AZ, Hansen twee krakers

BvdPloeg, 28-09-2018 om 16:30, 7676 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met twaalf punten uit vier wedstrijden, de volgende ronde van de beker en een klinkende zege in de Youth League is Ajax O19 het seizoen uitstekend begonnen. De komende dagen wacht voor de Amsterdammers echter een belangrijke test. Met krakers tegen AZ en Bayern München komt het niet lekker uit dat er spelers gemist worden.

John Heitinga moet bij Ajax O19 puzzelen nu Oranje O17 een EK kwalificatietoernooi speelt. Ajax O17 heeft er een vrij weekend voor gekregen, O19 niet. De doorgeschoven spelers zijn daarom niet beschikbaar. Het gaat voor Heitinga vooral om Brian Brobbey en Sontje Hansen, die dit seizoen doorgaans vaste waardes zijn in de basiself. Hansen mist beide wedstrijden door de interlands, Brobbey keert zondag terug naar Amsterdam voor het duel met Bayern. 

Daarnaast keert Kenneth Taylor waarschijnlijk terug van een hamstringblessure. De middenvelder moest afzeggen bij Oranje, maar kan na wat extra dagen rust waarschijnlijk wel spelen tegen AZ. Verder is het uiteraard de vraag hoeveel spelers Heitinga vanuit de ploeg van Jong Ajax meeneemt. De afgelopen weken maakte hij gebruik van Victor Jensen, Sven Botman en Nicolas Kühn, mede vanwege de Youth League-wedstrijd tegen AEK Athene. Issam El Maach is bovendien al weken de eerste doelman bij O19. De verwachting is dat zij er ook bij zijn tegen AZ en Bayern.

Ajax O17 en Ajax O15 zijn de komende dagen vrij van wedstrijden, Ajax O16 komt wel in actie. En hoe; de ploeg van Cedric van der Gun gaat zaterdagmiddag op bezoek bij rivaal Feyenoord O16. Ajax verloor dit seizoen nog niet in de competitie, maar speelde al wel twee keer gelijk. Met vijf punten uit drie duels staat het vierde, één plek boven Feyenoord dat vier punten uit vier wedstrijden haalde.

Vooral het gebrek aan doelpunten breekt Ajax nogal eens op. In vier duels (inclusief de bekerwedstrijd tegen Groningen O17) werd er slechts drie keer gescoord. Misschien helpt de terugkeer van spits Jay Enem, die in Rotterdam zijn rentree gaat maken. Daardoor is alleen Diverdio Misidjan nog afwezig door blessureleed. Na de kraker tegen Feyenoord wacht dinsdag vervolgens een volgende test. Dan speelt de ploeg op De Toekomst tegen FC Utrecht O16.

Programma jeugd Ajax

28-09-2018, 14.30 uur: Feyenoord O16 - Ajax O16
28-09-2018, 15.00 uur: AZ O19 - Ajax O19

02-10-2018, 14.00 uur: Bayern München O19 - Ajax O19
02-10-2018, 16.00 uur: Ajax O16 - FC Utrecht O16

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jeugdvolger
De afwezigheid van Hansen en Brobbey, zou je kunnen opvangen met Pinas en Unuvar uit de o17 die dit weekend geen programma heeft.

Zit Unuvar weer bij de wedstrijd selectie van Youth league aanstaande Dinsdag?
0 0