Vooralsnog minimaal 12.000 fans welkom bij EK-duels in Arena | Ajax Showtime

Vooralsnog minimaal 12.000 fans welkom bij EK-duels in Arena

door MelleGoekoop 4

Vooralsnog minimaal 12.000 fans welkom bij EK-duels in Arena

door MelleGoekoop 4

Laatst geüpdatet

Er zijn vooralsnog 12.000 fans welkom bij de eerste drie groepswedstrijden die het Nederlands elftal afwerkt tijdens het Europees Kampioenschap. Het aantal aanwezige fans is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in juni en kan dus zowel oplopen als afnemen. De KNVB, het ministerie van VWS en de gemeente Amsterdam zijn tot deze overeenkomst gekomen.

Op woensdag 7 april moesten de speelsteden van het EK bekendmaken aan de UEFA of er bij de wedstrijden publiek aanwezig kan zijn. De KNVB onthulde woensdag de afspraken die gemaakt zijn. Met de huidige afspraak zou de Johan Cruijff Arena voor 25 procent gevuld zijn.

Voor alle voetbalfans, die aanwezig willen zijn, gelden dezelfde regels als bij de 'proef'-wedstrijd tegen Letland van vorige week. Men krijgt pas toegang wanneer zij een bewijs van een negatieve coronatest kunnen overhandigen.

Gijs de Jong, toernooidirecteur in Nederland van Euro2020, is tevreden met het besluit. 'We kijken ernaar uit straks 12.000 toeschouwers in de Arena te ontvangen, maar beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is. Er zijn geen garanties. We blijven echter goede hoop houden dat de situatie in juni zodanig is verbeterd dat er zelfs meer toeschouwers bij kunnen zijn.'

In Amsterdam staan vier EK-duels gepland: naast de drie groepswedstrijden van Oranje wordt er ook nog een duel in de achtste finales gespeeld. Voor dat duel geldt hetzelfde aantal bezoekers.

Bron KNVB

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties