[Update] Huntelaar ontkent handgemeen met supporters Schalke

door Jesse ter Haar 31

Bron Schalke, Express, WAZ

[Update] Huntelaar ontkent handgemeen met supporters Schalke

door Jesse ter Haar 31

Bron Schalke, Express, WAZ

Laatst geüpdatet

Bij Schalke 04 is de degradatie niet in goede aard gevallen bij de fans. Er ontstonden dinsdagavond rellen in Gelsenkirchen na het verlies tegen Arminia Bielefeld, wat de degradatie naar de 2. Bundesliga definitief maakte. De afgelopen dagen zijn er steeds meer filmpjes en details naar buiten gekomen van de rellen van dinsdagnacht.

'Ondanks alle begrijpelijke frustratie en begrijpelijke woede over de degradatie naar de 2. Bundesliga, zal de club nooit accepteren dat de fysieke integriteit van zijn spelers en medewerkers in het gedrang komt. Dit is wel gebeurd. De club veroordeelt dit gedrag ten zeerste en voelt zich uiteraard verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn mensen', reageerde Schalke op zijn website.

Express meldt dat de spelers bij het stadion op de vlucht sloegen voor de woedende menigte. Doelman Ralf Fährmann, Amine Harit en trainer Dimitrios Grammozis zouden zijn geslagen, terwijl Huntelaar en assistent-trainer en clubicoon Mike Büskens ‘fysiek belaagd’ zouden zijn.

Teammanager Gerald Asamoah reageert tegen WAZ op de situatie. 'Het gaat nog steeds niet goed met me, het was een moeilijke situatie. Zo ken ik Schalke helemaal niet. Dat de fans zo dichtbij zijn, is juist altijd onderdeel van Schalke geweest. De eerste vijf minuten nadat we de spelersbus verlieten, was ik nog niet bang. We wisten dat we onze mond moesten houden en moesten luisteren. Daarna gebeurden ineens allerlei andere dingen.'

Wat er precies gebeurde is onduidelijk, maar de fans keerden zich tegen Die Königsblauen. 'Sommigen van ons zijn geschopt. Ik ben geschokt en ik weet niet hoe we de komende wedstrijden nog kunnen spelen. Ik snap ook niet waarom we aan de fans werden overgeleverd. De politie stond gewoon beneden te wachten', gaat Asamoah verder. Het duel van aanstaande zondag tegen Hertha BSC is uitgesteld vanwege een corona-uitbraak in Bundesliga.

Update - 17.40 uur (23 april 2021) - Huntelaar ontkent handgemeen met supporters Schalke

Klaas-Jan Huntelaar heeft geen handgemeen gehad met de supporters van FC Schalke 04, zo schrijft Veronica Inside vrijdagmiddag. Express schreef eerder dat de oud-Ajacied 'fysiek belaagd' zou zijn, maar dat lijkt dus niet op waarheid gebaseerd. 'Huntelaar laat aan Veronica Inside weten dat hij niet is aangevallen door fans van de club. Ook ploeggenoten Fährmann en Harit bleven ongedeerd', zo valt er te lezen.

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties