[Update] FA handhaaft schorsing van Struijk

door Bart Veenstra 8

Bron The Athletic

[Update] FA handhaaft schorsing van Struijk

door Bart Veenstra 8

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Leeds United is naar verluidt in beroep gegaan tegen de rode kaart die Pascal Struijk afgelopen zondag kreeg in het duel met Liverpool. De oud-Ajacied wordt zodoende mogelijk niet geschorst na zijn tackle waarbij Liverpool-speler Harvey Elliot geblesseerd raakte.

Liverpool won het duel met Leeds United met 0-3, maar na afloop ging het vooral over de zware blessure die Elliot opliep. Het talent liep een enkelblessure op na een tackle van invaller Struijk. De oud-Ajacied kreeg daarvoor direct rood. The Athletic meldt nu dat Leeds United in beroep is gegaan tegen de rode kaart.

In Engeland werden na het duel ook al vraagtekens gezet bij de rode kaart, terwijl in Nederland Marco van Basten en Ruud Gullit Struijk in bescherming namen. Struijk zelf bood uitgebreid zijn excuses aan, terwijl Elliott liet weten Struijk niets kwalijk te nemen.

Update - 11.25 uur (15 september 2021) - FA handhaaft schorsing van Struijk

Het hoger beroep van Leeds United inzake de schorsing van Pascal Struijk heeft niets aangehaald. De Engelse voetbalbond (FA) laat de schorsing van Struijk staan. De oud-Ajacied is zodoende voor de komende drie duels in de Premier League geschorst. Struijk ontving zijn rode kaart in het duel met Liverpool na een tackle op Harvey Elliott. De middenvelder van Liverpool liep daarbij een zware blessure op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties