Rose en Dortmund opnieuw onderuit tegen Ajax: 'Het is een bittere nederlaag'

door Terrence Riepma 13

Bron Persconferentie

Marco Rose is teleurgesteld dat Borussia Dortmund wederom heeft verloren van Ajax. Nadat de nummer twee van de Bundesliga in de Johan Cruijff ArenA al met 4-0 onderuit ging, werd er in het Signal Iduna Park eveneens een nederlaag geboekt in de vorm van een 1-3 eindstand. De rode kaart van Mats Hummels maakte de wedstrijd er niet makkelijker op.

'Het is een bittere nederlaag, maar ga er maar eens aanstaan om ruim een uur met een man minder te spelen tegen een club als Ajax', vertelt de Duitse trainer. Hummels werd het veld afgestuurd met een rode kaart na een overtreding op Antony. Met tien man verder spelen bleek lastig te zijn volgens Rose: 'Dat is haast niet te doen.'

Rose vertelt verder over de wedstrijd, waarin de eerste mogelijkheden wel degelijk voor Borussia Dortmund waren: 'We speelden een goede eerste 25 minuten en kregen ook kansen. Ajax kwam niet goed in de wedstrijd. In die fase gaven we ook weinig weg. Daarna, met na een rode kaart die er natuurlijk geen was, werd het zwaar.'

Borussia Dortmund moet oppassen voor Sporting Portugal

'In de tweede helft hielden we het ook lang vol, maar uiteindelijk maakt Ajax de 1-1 en de 1-2. Mijn spelers streden toen al bijna een uur met tien man', gaat de oefenmeester verder. De vermoeidheid sloeg op een gegeven moment toe bij Borussia Dortmund: 'Dan kan ook dat derde doelpunt van Ajax vallen. Zij zijn nu door naar de achtste finales, nu moeten wij met Sporting Portugal om positie twee gaan strijden.'