R. Madrid wint strijd om Europese Supercup

door Bart Veenstra 13

Real Madrid heeft in een zinderende strijd om de Europese Supercup met 3-2 weten te winnen van Sevilla. Nadat na negentig minuten een 2-2 stand was bereikt, moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar uit de wedstrijd te krijgen. In de 119e minuut zou Daniel Carvajal zijn club Real Madrid naar de Supercup-winst schieten.

De Madrilenen, die aantraden zonder enkele sterspelers als Gareth Bale en Cristiano Ronaldo, kwamen dankzij een afstandsschot van halve Nederlander Marco Asensio op voorsprong. Desondanks liet Sevilla zich niet uit het veld slaan en vlak voor rust zorgde Franco Vázquez voor de verdiende gelijkmaker.

Ook na rust was het meeste balbezit voor Sevilla, al was de wedstrijd qua kansen in evenwicht. Nadat Sergio Ramos een overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied mocht Konoplyanka aanleggen voor een penalty. De Oekraïner benutte de penalty feilloos. In de slotfase zocht Real Madrid druk naar de gelijkmaker en uiteindelijk wist Ramos in de blessuretijd zijn fout goed te maken. De mandekker kopte in de blessuretijd Real Madrid naar een verlenging.

In de verlenging was het vervolgens Real Madrid dat, mede door een rode kaart van Sevilla-speler Thimothee Kolodziejczak, beter was en zelfs al snel leek te scoren via Sergio Ramos. Zijn treffer werd echter afgekeurd vanwege een handsbal. Bovendien was Sevilla-keeper Sergio Rico enkele malen zeer belangrijk bij grote kansen van Real Madrid, maar op een schot van Carvajal vlak voor het einde had hij geen antwoord. Voor Sevilla is het de derde keer op rij dat de strijd om de Europese Supercup verloren gaat.

Opstelling Real Madrid: Casilla; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kovacic (James Rodriguez 73') , Isco (Modric 66'); Lucas Vasquez, Morata (Benzema 62'), Asensio.
Wissels Real Madrid: Yenez, Nacho, Benzema, James Rodriguez, Modric, Danilo, Llorente.

Opstelling Sevilla: Rico, Kolodziejczak, Daniel Carriço (Rami 51'), Iborra (Kranevitter 74'), Vietto (Konoplyanka 67'), Kiyotake, N'Zonzi, Vitolo, Pareja, Vazquez, Mariano Ferreira.
Wissels Sevilla: Soria, Kranevitter, Konoplyanka, Ben Yedder, Sarabia, Escudero, Rami.

1-0 Marco Asensio (21')
1-1 Franco Vázquez (41')
1-2 Yevhen Konoplyanka (72')
2-2 Sergio Ramos (90')
3-2 Daniel Carvajal (119')

- Real Madrid is de winnaar van de Champions League van het vorige seizoen. In de finale werd stadsgenoot Atlético Madrid na penalty's verslagen. Sevilla won de Europa League, nadat men in de finale te sterk was voor Liverpool.
- Bij Sevilla debuteert trainer Jorge Sampaoli officieel. De oefenmeester was daarvoor vier jaar lang bondscoach van Chili.
- Bij Real Madrid ontbreken er door het EK nog enkele topspelers. Bovendien is sterspeler Cristiano Ronaldo nog geblesseerd.