Pau López: 'Ik weet dat Tadić ze vaak door het midden schiet'

door Bart Veenstra 5

Bron Sky Sport Italia

De spelers van AS Roma zijn enorm blij dat ze met 1-2 hebben gewonnen van Ajax. Na afloop gaan enkele spelers in op de gemiste strafschop van Dusan Tadić, de winnende treffer van Ibañez en de kansen op een plek in de halve finale.

Ajax leek in de Johan Cruijff ArenA op weg naar een goede uitgangspositie toen Tadić bij een 1-0 voorsprong mocht aanleggen voor een penalty. De aanvoerder van Ajax schoot de bal echter recht door het midden, waardoor AS Roma-keeper Pau López vrij simpel redding kon brengen. Toeval was dat dan ook niet, zegt hij. 'Ik weet dat Tadić ze vaak door het midden schiet', aldus de doelman tegenover Sky Sport Italia. 'Ik kijk altijd beelden van penalty's met onze keeperstrainer Marco Savorani. Dit keer bleef ik staan, en ik had geluk.'

Na de misser van Tadić ging het mis voor Ajax. AS Roma kwam enkele minuten later op 1-1 en vlak voor tijd wisten de Italianen zelfs met 1-2 te winnen. Ibañez werd de matchwinner. 'Het was zwaar, we stonden flink onder druk, maar we hebben het goed gedaan. Ik genoot héél, héél erg van die 1-2', lacht Ibañez, die zijn dank uit. 'Ik moet Pau bedanken voor het stoppen van de penalty, en God omdat we de wedstrijd ook nog mochten winnen.'

Aanvaller Pedro was eveneens blij met de zege van AS Roma. 'Een goed optreden', zegt de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Chelsea. 'We maakten in de eerste helft een fout, maar na rust ging het stukken beter. We hebben samen geknokt, als een sterk team met een geweldige mentaliteit. In Europa draaien we erg goed, we moeten op deze manier verdergaan', aldus Pedro, die weet dat AS Roma nog niet in de halve finale staat. 'De return wordt zwaar, want Ajax is enorm sterk.'