Oranje Vrouwen verzekeren zich van WK-deelname na late overwinning op IJsland

door Jesse ter Haar 5

De Oranje Vrouwen hebben zich dinsdagavond verzekerd van WK-deelname. De ploeg van debuterend coach Andries Jonker moest winnen om de play-offs te ontlopen en bijna leek dat mis te gaan. In de absolute slotfase viel alsnog de bevrijdende treffer.

Nederland was eigenlijk gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg. Voortdurend probeerde de Oranje Leeuwinnen het doel van de opponent onder vuur te nemen, maar zonder succes. Er was ook geen sprake van geluk, want de ploeg van Jonker trof voor rust drie keer de lat. Het waren lang niet de enige kansen, want voor rust had Nederland al achttien kansen gehad. De tegenstander? Éen.

Na de thee bleef Oranje jagen op het doelpunt, maar IJsland wist de opponent wat beter van zich af te houden. Zodoende werden er minder kansen gecreëerd, terwijl IJsland aan de overkant een bijna niet te missen kans kreeg. Gelukkig voor de Nederlanders werd de bal echter verkeerde geraakt en bleef het 0-0.

Ondertussen moesten Jonker en de zijnen nog altijd een keer scoren om zeker te zijn van deelname aan het WK van 2020. Het leek niet meer te gaan gebeuren, totdat Esmee Brugts in de blessuretijd aan de bal kwam. Zij schoot de bal nog maar eens richting het strafschopgebied en zag dat haar voorzet door niemand werd geraakt en binnenviel. Hierna was het afgelopen en konden de Oranje Leeuwinnen opgelucht ademhalen.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.