KNVB stelt Jonker aan als nieuwe bondscoach Oranje Leeuwinnen

door Bart Veenstra 35

Bron KNVB

KNVB stelt Jonker aan als nieuwe bondscoach Oranje Leeuwinnen

door Bart Veenstra 35

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Andries Jonker is de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De KNVB meldt via zijn officiële kanalen dat Jonker per direct aan zijn nieuwe klus begint en een contract bij de bond heeft getekend tot en met het EK van 2025.

Jonker kan meteen aan de bak, want begin september staan enkele belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. De Oranje Leeuwinnen spelen dan onder meer tegen IJsland. Dit duel wordt op 6 september gespeeld in Utrecht.

Woensdagmiddag om 16.00 uur vindt in Zeist een persconferentie plaats waar Jonker toelichting zal geven op zijn selectie en op de voorbereiding op de aanstaande WK-kwalificatiewedstrijden. Jonker, die altijd zeer betrokken is geweest bij het topvrouwenvoetbal, werkte tot voor kort nog als trainer van Telstar. Daarvoor was hij werkzaam bij clubs als Arsenal, VfL Wolfsburg, Bayern München, Willem II en FC Barcelona.

Reacties Jonker en Van der Zee

Jonker laat weten zeer vereerd te zijn met zijn nieuwe functie. 'Ik heb eerder mogen ervaren hoe mooi het is om met een groep ambitieuze, toegewijde speelsters aan de slag te gaan. Ook zagen we het afgelopen EK hoe ontzettend snel het vrouwenvoetbal zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. We hebben ambitieuze doelstellingen, maar ook enorm veel kwaliteit en talent waar we uit kunnen putten richting het WK van 2023. Het is natuurlijk heel mooi om daar richting aan te mogen geven.'

Jan Dirk van der Zee, die namens de KNVB-directie eindverantwoordelijk is voor het vrouwen voetbal, laat weten dat Jonker een 'voor de hand liggende keuze' is. 'Hij heeft natuurlijk al ervaring opgedaan in de top van het vrouwenvoetbal en neemt bovendien veel kennis en ervaring mee uit de top van het mannenvoetbal. We hebben Andries niet voor niets eerder al gepolst. Hij staat al een tijd op ons lijstje. Het is daarom goed nieuws dat hij zo snel kan en wil instappen om het team te gaan leiden richting de kwalificatie voor het WK. Uiteindelijk moeten de Oranje Leeuwinnen altijd meespelen voor de prijzen en zo ziet Andries dat ook. We kijken enorm uit naar onze samenwerking.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.