Kuyt: 'We hadden moeten winnen'

door Bart Veenstra 41

Aanvaller Dirk Kuyt is van mening dat niet Ajax, maar Feyenoord zondagmiddag De Klassieker had moeten winnen. Dat vertelde de Feyenoorder na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'In grote delen van de wedstrijd staan we compact en geven we weinig weg. We worden geklopt op twee kansen, al was die tweede goal niet eens een kans. Dit is heel zuur', aldus Kuyt.

De Katwijker vindt dat het bij de Rotterdammers goed stond en dat het Ajax in de tang had. 'We hadden het goed voor elkaar in de eerste helft en kwamen ook op een 1-0 voorsprong', gaat de Feyenoorder verder. 'Ajax had heel veel moeite om kansen te creëren. Hun eerste kans was meteen een doelpunt, maar verder hebben we heel weinig weggegeven.'

In het tweede bedrijf bezorgde een schitterend doelpunt van Riechedly Bazoer Ajax de overwinning. 'In de tweede helft is dat dan zo'n klotemoment waardoor je de wedstrijd verliest. Bazoer schiet zo'n bal één keer in zijn leven op die manier binnen', klinkt hij vol ongeloof. 'Na die goal waren we het even kwijt, maar in de laatste tien minuten hadden we met wat meer rust tot grote kansen kunnen komen. Deze nederlaag is onnodig, ik heb het gevoel dat we hadden moeten winnen. Maar dat is niet gelukt.'