Klopp: 'Zeer onwaarschijnlijk dat Van Dijk EK haalt'

door BadembaBarrie 11

Bron BBC

Klopp: 'Zeer onwaarschijnlijk dat Van Dijk EK haalt'

door BadembaBarrie 11

Bron BBC

Laatst geüpdatet

De kans dat Virgil van Dijk deze zomer op het EK te bewonderen valt is zeer klein. Dat deelde Jürgen Klopp zaterdagavond mede aan onder meer de BBC. Men is bij Liverpool optimistisch gestemd over het herstel van de verdediger, maar een deelname aan het EK ligt niet in de lijn der verwachting.

'Het is niet mijn beslissing, maar om eerlijk te zijn, met de informatie die ik op dit moment heb, is het zeer onwaarschijnlijk', is Klopps heldere update over Van Dijks kans op deelname aan het eindtoernooi. Volgens de manager van Liverpool is een definitieve terugkeer in de voorbereiding op het seizoen 2021/22 realistischer.

De Duitser wil de deelname van Van Dijk, evenals die van zijn eveneens geblesseerde collega-verdediger Joe Gomez, aan het EK niet volledig uitsluiten. Hij vraagt zich echter wel af wanneer een speler echt fit is voor zo'n toernooi. 'Is dat een week van tevoren? Op het moment dat het EK begint? Ik weet het niet. Ik begrijp de noodzaak, maar wij kunnen die beslissing niet nemen en zullen dat ook niet doen. Ze zullen fit zijn, wanneer ze fit zijn', besluit Klopp.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties