Gakpo hoopt nog altijd op de titel: 'Afhankelijk van wat Ajax tegen AZ doet'

door Jesse ter Haar 102

Bron ESPN

Gakpo hoopt nog altijd op de titel: 'Afhankelijk van wat Ajax tegen AZ doet'

door Jesse ter Haar 102

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Cody Gakpo gaat met goede hoop de 32ste speelronde van de Eredivisie in. De aanvaller van PSV weet dat er gewonnen moet worden tegen Feyenoord en daarbij vestigt hij zijn hoop op een goede prestatie van AZ tegen Ajax. Alleen op die manier kan PSV het gat van vier punten met Ajax nog dichten.

'Wij hebben gewoon één taak en dat is daar in De Kuip winnen', aldus de PSV'er in gesprek met ESPN. 'Dan zijn we ook een beetje afhankelijk van wat Ajax tegen AZ doet. Als zij punten verspelen en wij hebben gewonnen, dan worden het nog twee spannende wedstrijden. Als zij winnen, tja, dan hebben ze het goed gedaan.'

Zondag kwam PSV nog in actie tegen Willem II. De Eindhovenaren sleepten de drie punten uit het vuur, maar geheel eenvoudig ging dat niet. De tegenstand van Willem II was daarop van invloed, maar ook het spel van PSV liet te wensen over. 'Ik denk dat we niet gefocust genoeg waren vandaag en daardoor veel onnodig balverlies leden', zegt Gakpo daarover.

Verder komen ook de personele problemen van PSV ter sprake. Door afwezigheid van onder meer Olivier Boscagli stond Érick Gutiérrez centraal achterin en daarbij viel ook Carlos Vinícius nog eens uit tegen Willem II. De problemen stapelen zich daarmee op. 'Ik denk dat we niet zoveel gaan trainen deze week. Dadelijk gebeurt er weer wat, dan hebben we niemand meer.'

De toekomst van Gakpo

Tot slot gaat Gakpo in op zijn persoonlijke situatie. Hij lijkt in te zetten op een zomers vertrek uit Eindhoven, maar werd zondag nog luidkeels toegezongen door de eigen supporters. 'Ik voel me altijd vereerd als ze mijn naam roepen, of het nu dit is of een ander liedje. Maar ik moet gewoon aan het einde van het seizoen kijken wat alle mogelijkheden zijn', klinkt hij cryptisch.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties