Buitenland: Schöne ziet Genoa zich handhaven

door BadembaBarrie 12

Een nieuwe week is aan gebroken en dat betekent ook weer nieuwe wedstrijden op de buitenlandse velden. Het einde van de competities nadert en zodoende gaan de beslissingen vallen. Volg de oud-Ajacieden en verhuurde Ajax-spelers hier en praat mee!

Zondag 2 augustus

Het is Genoa gelukt om degradatie uit de Italiaanse Serie A af te wenden. De ploeg van Lasse Schöne, die overigens de hele wedstrijd op de bank bleef, nam het in eigen huis op tegen Hellas Verona. Genoa moest zelf winnen of hopen dat concurrent Lecce verloor. Door een sterke eerste helft stond de 3-0 eindstand al bij rust op het bord. De 3-4 nederlaag van Lecce tegen Parma, was uiteindelijk dus niet meer van belang voor Schöne en consorten.

Mitchell Dijks en Stefano Denswil waren met Bologna al uitgespeeld. De voormalig Ajacieden staan met hun club veilig in de middenmoot van de Serie A en namen het zondagavond op tegen het eveneens uitgespeelde Torino. De wedstrijd eindigde in 1-1, Denswil speelde de volledige wedstrijd, Dijks zat niet bij de wedstrijdselectie. Verder speelde het Zweedse IFK Göteborg van Tobias Sana met 1-1 gelijk tegen Malmö FF en kwam ook het AIK van Kolbeinn Sigthórsson in actie. Sana speelde de volle negentig minuten, Sigthórsson zat niet bij de selectie.

Zaterdag 1 augustus

In de Italiaanse Serie A speelde het AC Milan van basisklant Zlatan Ibrahimovic zaterdagavond tegen Cagliari. De Milanezen waren al zeker van plek zes en konden niet meer hoger of lager eindigen. Hierdoor is er al een Europa League-ticket bemachtigd. Ondanks dat wonnen AC Milan met 3-0 van Cagliari. Ibrahimovic miste een penalty, maar schoot later de 2-0 binnen. Verder speelde Internazionale, de club van Christian Eriksen, tegen Atalanta Bergamo. Beide clubs waren al verzekerd van een Champions League-ticket. Inter won met 0-2, maar Eriksen mocht pas na negentig minuten invallen.

Justin Kluivert speelde met AS Roma, de nummer vijf van de Serie A, een uitduel met Juventus. Bij de club uit Turijn ontbrak Matthijs de Ligt opnieuw. De Romeinen wonnen met 1-3 in het Allianz Stadium. Kluivert mocht na 73 minuten invallen bij AS Roma. Tot slot speelde Napoli, de club van oud-Ajacieden Arek Milik, Amin Younes en Stanislav Lobotka, in eigen huis tegen SS Lazio. Laatstgenoemde was de enige basisklant, maar werd na 79 minuten vervangen. Milik en Younes zaten beiden negentig minuten op de bank, maar zagen hun ploeg met 3-1 winnen.

Vrijdag 31 juli

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond de Coupe de la Ligue weten te pakken ten koste van Olympique Lyon. Bij de Parijzenaren stond Mitchel bakker 120 minuten binnen de lijnen, maar toen er na die tijd geen doelpunten waren gevallen moest het uiteindelijk aankomen op strafschoppen. Bertrand Traoré werd uiteindelijk de schlemiel van de avond door als enige een penalty te missen. Zijn teamgenoot Kenny Tete kwam uiteindelijk helemaal niet in actie.

In Zwitserland is het Young Boys van Miralem Sulejmani voor de derde keer op rij kampioen geworden. De oud-Ajacied kwam tijdens de 0-1 overwinning op Sion niet binnen de lijnen.

Woensdag 29 juli

In de Italiaanse Serie A kon Lasse Schöne zich woensdagavond veilig spelen met Genoa CFC. Bij een zege op bezoek bij Sassuolo zou de ploeg veilig zijn geweest, maar in plaats daarvan ging Genoa met maar liefst 5-0 onderuit. De spanning is daardoor weer helemaal terug aan de onderkant van de Serie A en Genoa moet nu serieus vrezen voor degradatie.

Het AC Milan van Zlatan Ibrahimovic won woensdagavond met 1-4 van Sampdoria en Ibrahimovic had met twee goals en een assist een groot aandeel in deze zege. AS Roma wist zonder Justin Kluivert, de aanvaller bleef negentig minuten op de bank, met 2-3 te winnen bij Torino. Bologna ging in dezelfde competitie met Stefano Denswil in de basis met 4-0 onderuit tegen Fiorentina. Mitchell Dijks ontbrak bij Bologna. Dat gold ook voor Matthijs de Ligt bij Juventus, dat met 2-0 verloor van Cagliari.

In Engeland hoopte Swansea City zich te plaatsen voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. De ploeg van Mike van der Hoorn won in eigen huis met 1-0 van Brentford, maar verloor de return op bezoek bij Brentford met 3-1. Daardoor is Swansea City uitgeschakeld en promoveert het dit seizoen niet naar de Premier League.

Het FC Cincinatti van Siem de Jong en trainer Jaap Stam is uitgeschakeld in het MLS is Back Tournament. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Portland Timbers, maar verloor na het nemen van strafschoppen. De Jong nam één van de penalty's en schoot raak. Voormalig PSV-aanvaller Jurgen Locadia was tijdens de wedstrijd nog trefzeker, maar miste tijdens de penaltyreeks een strafschop. Eerder won Kenneth Vermeer met 'zijn' Los Angeles FC met 1-4 van Seattle Sounders. De keeper plaatste zich zodoende voor de kwartfinale van het toernooi.

Dinsdag 28 juli

In Italië heeft Internazionale dinsdagavond in eigen huis met 2-0 weten te winnen van Napoli. Hierdoor is het nog steeds volop aan het strijden om de tweede plek. Waar Christian Eriksen bij de Milanezen een minuut voor tijd inviel, verscheen Arek Milik bij de club uit Napels aan de aftrap. Zijn ploeggenoten Stanislav Lobotka en Amin Younes kwamen niet in actie.