De Ligt twijfelgeval voor kraker tegen Real Madrid na oplopen knieblessure

door Jip Jesse 8

Bron Voetbal International

De Ligt twijfelgeval voor kraker tegen Real Madrid na oplopen knieblessure

door Jip Jesse 8

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt moet mogelijk komende dinsdag de eerste halve finale van de Champions League van Bayern München tegen Real Madrid missen. Dat meldt onder meer Voetbal International zaterdagavond. De Oranje-international heeft knieklachten, die hij zaterdag opliep in de met 2-1 gewonnen Bundesliga-wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

De Ligt bleef halverwege de wedstrijd achter in de kleedkamer in de Allianz Arena, nadat hij eerder op het veld was behandeld aan een knie. De ernst van de blessure is nog onduidelijk. Wel was te zien hoe de fysiek sterke verdediger met verband strompelend het stadion verliet. De Ligt - die recent in gesprek met Ajax TV aangaf oren te hebben naar een toekomstige terugkeer naar Amsterdam - is niet de enige speler die kampt met een blessure in aanloop naar het belangrijke treffen met Real Madrid. Zo is ook het meespelen van Konrad Laimer, Jamal Musiala en Leroy Sané in het eerste van twee duels met de Spaanse topclub onzeker.

Bayern-trainer Thomas Tuchel verklaarde na afloop dat de 24-jarige De Ligt pijn had aan de binnenband van een knie. De coach kon nog niet zeggen of hij op tijd hersteld is voor de kraker tegen Real Madrid. ‘We moeten kijken hoe het er dinsdag voor staat', zei Tuchel, eveneens doelend op Laimer en Musiala.

Wisselvallig seizoen voor De Ligt en Bayern München

De Ligt en Bayern München kennen een wisselvallig seizoen. De centrumverdediger kampte eerder dit seizoen al met blessureleed. Daardoor miste De Ligt wedstrijden en verloor hij zijn basisplaats. Vanaf het begin van het kalenderjaar vond de oud-Ajacied weer zijn draai en knokte hij zich terug in de basiself. De Champions League is voor Bayern de laatste kans op succes dit seizoen. In de Bundesliga bleek het tot nu toe ongeslagen elftal van Bayer Leverkusen te sterk voor de ploeg van Tuchel. In de DFB-Pokal werd de Rekordmeister verrassend uitgeschakeld door het op twee niveaus lager uitkomende FC Saarbrücken. Er is Bayern München dus veel aan gelegen dat de ziekenboeg leegstroomt richting de wedstrijd van komende dinsdag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.